בגידה ופורנו: מה לעשות?
אור
אני נשואה טרייה ויש הפתעות
⌄
אני לא יודעת מאיפה להתחיל ,אני נשואה חצי שנה .מתגוררת עם בעלי בבית ילדותו . אמא שלו לא נמצאת רוב הזמן ולפני שהתחתו דאגתי לחצות את הבית .רחוקה מחיי הקודמים ונאלצת להתמודד עם דברים חדשים ולא מצופים. ואלה הם הדברים: הוא שיקר לי כמה פעמים וקשה לי לאמין בו יותר,הוא מעדיף פורנו מאשר לשכב איתי,יש לו חברים בוגדים ולא מזמן שמעתי אותו מדבר עם החבר על בחורה, היה לי ריב מאוד קשה אתו שבו כמעט והלכנו לרבנות ,לאחד מהחברים יש ילד בן 10 שסיפר לי שבעלי מתחיל עם בחורה ובגלל שאני עובדת עם ילדים אני יודעת שהוא אמר משהו ששמע ע"י אבא שלו והרגיש צורך לעשות מעשה קונדס, אני יודעת שזה לא בא סתם, כשרבנו על זה הוא אמר לי למה אני מאמינה לילד בן עשר?.בנוסף לכל אני מרגישה חסרת אנרגיה ורצון להיות בקשר ,אני בת 35 וכל מה שחשבתי על זוגיות מתנפץ לי בפנים.לפעמיים כשאני כועסת הוא מתעלם מימני ומוצא דרך לגרום לי להתפרץ יותר לכעוס יותר זה ממש הגיע לזה שנתתי לו סטירה על הזלזול שלו.הוא לא עובד ,רק בערבים כשמבקשים מימנו. רוב הזמן הוא בפעילות התנדבותית לחברים,,,והוא יכול להיות ערב ויום אצל חבר . אני רוצה כלכך ילדים ומשפחה והשאלה אולי התחתנתי בלי מחשבה? מה אני עושה ?איך אני מתמודדת ? אני אוהבת אותו ואני יודעת שהיה לי קשה רגשית לעזוב אותו אבל אני אצליח להתגבר. השאלה שלי איך להתמודד? או שלא?
ד"ר אורן חסון
תקשורת לגישור על פערים
⌄
אור יקרה,
אין מה לעשות עם כך שיש לו חברים בוגדים. את לא יכולה להאשים אותו בזה. את יכולה להאשים אותו, אם זה מה שקורה, בפלירטים עם נשים. פורנו על חשבונך יכול להיות בעיה, אבל אולי גם כשאתם רבים, הוא מחפש פורקן בלעדיין. קחי בחשבן שהסימנים שאת מתארת אינם חד משמעיים כי לפי תאורך גם את חמת מזג, נפגעת בקלות ולכן גם נזהרת כל כך שלא להיפגע עד כדי שאת מוכנה בקלות רבה ליחס לו גם דברים שאולי הוא לא עושה. אני לא יודע אם זה כך, אני רק מעלה את האפשרות. הדבר השני החשוב הוא שאת לא רוצה להיפרד. את עדיין לא רוצה לוותר על החלום. אולי גם הוא לא. לכו ליעוץ זוגי. אולי המצב עדיין אינו חמור שמצריך ויתור. אולי תלמדו ליצור תקשורת ביניכם שתאפשר לכם לגשר על פערים, ותחבר אתכם עם האהבה שיש לכם, לפני שזו תתפוגג ותיעלם.
אור
תקשורת לגישור על פערים
⌄
אני קוראת את המכתב שלך בבכי ובצער שיכול להיות שהוא מוצא פורקן במקומות אחרים ,כי מבחנתי זה הסוף אם יש בגידה .רק הגעתי הביתה ומצאתי ראיות שהוא אונן בפעם השנייה היום ,זה מעציב אותי מאוד . אני יודעת שאין לי מה לעשות עם זה ועם דברים אחרים .כי אמרתי ,התרגזתי. כעסתי ולצערי גם הרבצתי .הוא לא רוצה טיפול בגלל העלות והמצב הכלכלי לא משהו .חוץ מטיפול יש לך עצה לומר לי ? עד מתי להבין שזה לא הולך ? מה עושים בקשר לפורנו הרב שהוא צורך ? איך יודעים בכלל שהקשר הוא טוב או לא טוב?אני מודה לך מעומק לבי על הכוונה והייעוץ. אור
ד"ר אורן חסון
פרשנות לפי מידת הפגיעות שלך
⌄
אור יקרה,
לא כתבתי שהוא מוצא פורקן במקומות אחרים. אמרתי "בלעדייך", והתכוונתי לאמצעים אחרים, שאותם את יודעת. ולכך התכוונתי בכך שאת מפרשת דברים לפי הפגיעות שלך ולפי החרדות שלך. זה משפיע לרעה עליך, קודם כל, ואחר-כך גם עליו ועל הקשר שלכם. וקחי בחשבון שאוננות היא דבר טבעי. מה שמעציב הוא לא האוננות עצמה, כמו שאין ביניכם תקשורת ואינטימיות.אם הוא לא רוצה ללכת ליעוץ, לכי את, לבדך. עדיין תוכלי להשפיע גם עליו לשנות אותו לטובה, וכן תוכלי לקבל ביעוץ הדרכה, הנחייה והרגעה, כאשר צריך. אני מתרשם שזה חשוב לכם.
אור
פרשנות לפי מידת הפגיעות שלך
⌄
אתה צודק ,אני באמת מפרשת דברים בגלל שהוא לא מוכן לומר לי שהוא מאונן אפילו כשהיו הוכחות והוא שיקר לי כמה פעמיים בעבר, אפילו בדברים קטנים.חשוב לי האמת במערכת היחסים בינינו והוא תופס את השקר כחובה במערכת יחסים כדי למנוע בעיות. אני מרגישה לבד וכל ריב בינינו הוא לא חשוב והכל בסדר ואני אוהב אותך.....רק שאני אשתוק ואני יודעת שבעתיד אני אתחיל לשתוק כי לא יהיה לי מה לעשות יותר. אני מנסה לשכנע אותו ללכת לטיפול ואני מקווה שאצליח.תודה רבה אור