בגידה וערכים: מה עושים?
לי
חילופי זוגות
⌄
בעלי ואני נשואים 5 שנים אנחנו שומרי שבת(כיפה סרוגה) .בעלי פנה אליי לפני כמה ימים ואמר לי כיהוא מעוניין בחילופי זוגות בהתחלה הוא אמר כי הוא רוצה לצרף מישהי למיטהואז אמרתי לו שאיני רוצה ואז הוא אמר לי למה לבגודבואי נעשה חילופי זוגות לא רק שאיני רוצה בזה אלא גם כי זה דברים שמנוגדים לדתמבחינה דתית אסור לעשות דברים כאלו הדת אומרת שהאישה צריכה להסתובב בצניעות איך אני יכולה להכנס עם מישהו אחר למיטה מלבד בעלי איך אני יכולה להסתובב עירומה ליד גבר אחר.אמרתי לו את זה שאנחנו דתיים וזה לא מתאים אז הוא אמר אולי נחזור בשאלה.בכל מקרה אינני יכולה לראות את עצמי במיטה עם גבר אחר זה מעורר בי חלחלה מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
לא, כי זה עושה לך רע!
⌄
לי יקרה,
בן זוגך מוכן לבגוד בכמה ערכים כדי לספק את המאוויים שלו, הן בזוגיות ובך (כי נדמה לי שהבהרת לו שזה לא מקובל עלייך), והן בדת. מה שזה אומר הוא שכרגע הוא הפך להיות אובססיבי מספיק כדי שזה יהיה חשוב לו יותר מכל אותם דברים. זה גם אומר שהוא לא רוצה לקיים יחסי מין עם מישהי אחרת בחשאי, אלא מעדיף לעשות זאת באישור שלך, כזה או אחר. ולכן, מעבר לכל ההבטים המוסריים, זה אומר שיש לכם בעיה שצריך לטפל בה ולהבין את מקורה. אמנם זה מתבטא אצלו, אבל זו בעייה זוגית, כי יש לה השפעה גדולה עליך ועל הנישואים שלכם (ועל ילדים? – לא ציינת אם יש), ואולי גם משהו, בסיבה, שקשור גם אליך, ועל תקשורת אינטימית כזו או אחרת שלא עובדת ביניכם מספיק טוב. אני אומר אולי, כי זה לא מחייב. זה יכול לקרות בגלל סיפורים שהוא שומע מחברים, או ממקורות אחרים, שהופכים את זה עכשיו בעיניו ללגיטימיים וחשובים – וככל שהוא עוסק בזה יותר, זה הופך להיות יותר מניע חשוב ומרכזי אצלו. אבל חשוב להבין שזה יכול להיות קשור גם ליחסים שביניכם.תביני שמאחר שהנימוק הדתי לא משמעותי כל כך עבורו, הנימוק המוסרי האחר, של פגיעה בך, הוא שאת צריכה להשתמש בו. כי הוא בא לדבר איתך כדי לוודא שזה לא יפגע בך ובזוגיות. זה שהוא אגוצנטרי מספיק כדי ללחוץ עליך ולחשוב שאם הוא יקבל את האישור שלך זה סימן שזה לא מפריע לך, זה סיפור אחר. אבל הוא היה צריך את האישור שלך, ואם את מרגישה רע איתו, אל תתני לו את האישור הזה. היי חד משמעית, ואל תעבירי מסרים של אם, וכן, ואולי, ולחפש נימוקים למה לא.זה עושה לך רע, וזה נימוק מספיק טוב. זה הנימוק הכי לגיטימי שיש, וגם הוא יודע את זה.ואם את מרגישה שזה לא מספיק, ושהוא בכל זאת אובססיבי בעניין הזה, אני ממליץ להגיע ליעוץ זוגי. ייתכן שבתהליך הייעוץ הזוגי תגלי שיש לכם קשיים שלא ידעת עליהם. רוב הדברים פתירים, בין אם זה קשור לענייני יחסים ובין אם זה קשור לעניינים אינטימיים. רק צריך לדעת לזהות אותם קודם, ולהיות מוכנים לעבוד על שינויים. ובכל מקרה לא הייתי ממליץ על חילופי זוגות או שלישיות, כי זה מתכון מעולה לפרידה שתבוא אחר-כך.