בגידה וייעוץ זוגי - מה עושים?
אושרת
יש סיבה לבעלי הסגור
⌄
שלום
ד"רלפני ימים ספורים כתבתי לך על המצב שבו אני נמצאת עם בעלי, שהוא סגור ויש על ליבו משהו שהוא מסתיר והמלצתך הייתה להמתין עם לעשות גלים ולחכות לראות מה קורה.אתמול קיבלתי ממנו את התשובה להתנהגותו...הוא בגד בי (!) והמצפון שלו כנראה עובד "שעות נוספות". הוא הלך להורים שלו לדבריו לשבוע ואולי גם ליותר ולפי דבריו אין בכוונתו לשנות או לתקן את המצב הקיים. אינני יודעת כמה משמעות יש לדברים שאמר כי הכל כל כך טרי וכל כך כואב...למרות שיש בי כעס עצום וכאב שאין ביכולתי לתאר כרגע הצעתי לו שנלך לייעוץ זוגי אך הוא ביטל את הרעיון בכל תוקף...מה לדעתך אני אמורה לעשות??? אייך אני אתמודד עם המצב הזה??
ד"ר אורן חסון
בגידה טרייה
⌄
אושרת יקרה,
בדרך כלל במצב דומה לשלך, היחסים מאד דינמיים, וקשה לחזות מה יקרה מרגע לרגע. הרגשות כבדים וחזקים הן אצלך והן אצלו, בין אם מדובר בהאשמות וכעסים, ובין אם מדובר ברגשי אשם (ושניהם יכולים להתקיים בו זמנית אצל שניכם). ההצעה ללכת ליעוץ זוגי היא הצעה נכונה, אבל אם יש לו התנגדות לעשות זאת (ויכול להיות מתוך חשש שייאלץ לחשוף עוד פרטים), זה יכול להיות קצת קשה.לא הסברת את הנסיבות לבגידתו – האם מדובר במישהי שהתאהב בה או בהכרות אקראית ובמין חד פעמי? זה יכול להשפיע לא רק על ייסורי המצפון שלו, אלא גם על הרצון שלו לשמור איתך על קשר.בשל הנזילות של המצב וחוסר היציבות שלו, הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ זוגי לבדך, ובשלב הראשון אולי אפילו בתדירות גבוהה מפגישה לשבוע, כדי קודם כל לנסות ולייצב את הרגשות שלך, ואחר-כך את מה שקורה ביניכם. יתכן שאחר-כך הוא יצטרף אלייך ליעוץ.