בגידה וטיפול זוגי
נורי
בגידה
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון,אני נמצאת בזוגיות בת 4 שנים עם אדם מקסים, נחמד ואיכפתי. אנחנו גרים יחד רק כמה חודשים בחו"ל הרחק ממשפחותנו וחברינו בדירה קטנה של שני חדרים כששנינו סטודנטים.מאז שעברנו לגור ביחד, מצאתי את עצמי יוצאת לבד ומבקשת יותר זמן לעצמי מבן זוגי והוא ללא שום בעיה מאפשר ומקבל כל מה שאני רוצה. אני מרגישה שהוא המשפחה היחידה שלי כאן ואני מאוד תלויה בחברות שלו.אנחנו נורא פתוחים אחד עם השני ומדברים על הכל. לפני כמה שבועות בגדתי בו, עם גבר אחר שחיזר אחריי המון זמן והצית בי להבה שאיננה קיימת עם הבן זוג שלי.סיפרתי לבן-זוגי על הבגידה והוא היה בהתחלה מאוד נסער, אך הסכים לסלוח ולעבוד על היחסים שלנו יותר כדי שנתגבר על כך. מאז אנחנו הרבה יותר ביחד, יוצאים יחד ומנסים להקדיש הרבה יותר זמן זה לזה. הזמן איתו לפעמים מעיק עליי.לצערי, אני לא מצליחה להתגבר על הבגידה הזו, אני מרגישה מצד אחד רגשות אחריות ואשמה חזקים על עתיד הזוגיות שלנו ומצד שני, אני שואלת את עצמי האם זה לא הסימן שהקשר הזה אינו מצליח? וכל מה שאני רוצה לעשות זה לחפש משהו חלופי? מישהו שאהיה מאוהבת בו? אני מרגישה גם שאם לא היינו בחו"ל, והיה קורה מקרה זהה, אז היה לי הרבה יותר קל לעזוב אותו אם זה מה שהייתי רוצה...
ד"ר אורן חסון
בגידה
⌄
נורי יקרה,
את אומרת שאתם מאד פתוחים זה עם זה, ומדברים על הכל. אני חושב שהאמת שונה. העובדה שבגדת בו, אומרת שהכלת דברים בתוכך מבלי לספר לו. סיפרת לו רק אחר-כך. ונדמה לי, לפי תאורך, שהעניין הזה נשאר אצלך. אני לא יודע אם את לא בשלה לזוגיות, כמו שאת לא בשלה לזוגיותאיתו. וכפי שכתבת לי, כנראה שלו היו לך יותר אפשרויות חברתיות, היית עוזבת יותר בקלות. תצטרכי לחשוב על זה יותר. אם תרצי, את מוזמנת ליצור איתי קשר. ראי את האפשרות הזו, ליעוץ בחו"ל,כאן.
נורי
בגידה
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון,תודה רבה לתגובתך. אני חושבת שאתה צודק, אני שומרת לעצמי עולם ריגשי מלא שאינני משתפת אותו, או שאני משתפת אותו רק בחלקים קטנים ממנו כי אני מתביישת או נבוכה.אני לא יודעת אם אני בשלה לזוגיות, אבל אם אני כן, אז אני מרגישה שדווקא הזוגיות איתו מאוד מתאימה לשנינו. יש הסכמה רבה על החיים המשותפים ועל תוכניות עתידיות משותפות, יש גם קבלה שלכל אחד יש את הפרטיות שלו.אני חושבת על זה הרבה, אני רוצה לתת לזוגיות הזו את הסיכוי להתעלות על המשברים ולשגשג, אך הראש שלי כל הזמן מתעסק במה יקרה ונפרד, איך נפרד ואם לא נפרד, כמה אוכל לבלות בלעדיו, האם ככל שאני מבלה פחות בחברתו אני מגדילה את הריחוק הריגשי שנוצר בינינו?
ד"ר אורן חסון
ריחוק רגשי
⌄
נורי יקרה,
בודאי. אנא קראי את המאמר שלי שלהלן העוסק בריחוק רגשי דומה. כפי שיעצתי לך בתשובתי הקודמת – אם את רוצה את הזוגיות הזו, ועושה רושם שאת רוצה, לכו ליעוץ זוגי.