בגידה וחרטה: איך לשקם את עצמך

תאריך פנייה: 13.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאל
בוגדנית
13.07.2011 • 22:06

בגדתי בו.שנה שלמה של זוגיות מושלמת, אהבה מפנקת, חיוכים ללא הפסק. וגם זה לא מספיק לי? בחור מדהים בחור ששמר עלי ודאג לי ועשה הכל בשבילי, בחור עם ראש על הכתפיים. בחור שידעתי שעומד להפרד ממני בגלל טיסה. כל החיילים המשוחררים האלה שחייבים לטוס ומפסיקים הכל.עבד איתי בחור שהכרתי עוד לפני שהכרתי את בן זוגי, שנינו עבדנו בבר ביחד, כל ערב עבודה כלול באלכוהול.. אני לא בחורה שאלכוהול מתעתע בה. עשיתי הכל מרצוני החופשי, בידיעה שאני עושה משהו אסור. שיקרתי שאני ובן זוגי פרודים, והאמנתי לשקר של עצמי. ולכן היה לי קל להיות איתו - קרובים גם בפומבי. לא חשבתי לרגע על האפשרות שאנשים שמכירים את בן זוגי יהיו בבר ויראו אותנו ככה. מסתבר שמישהו ראה, וזה רודף אותי מאז. בן זוגי שעכשיו הוא כבר האקס שלי לא מאמין, וכלכך מאמין לי שלא עשיתי ולא חטאתי. ואני ממשיכה להגיד שזה לא נכון, בזמן שאני יודעת שזה נכון... בגדתי. ושוב , אני מאמינה לשקרים של עצמי. אולי ככה נוח לי?לא רציתי לבגוד בו. אהבתי אותו מאוד, אני חושבת שאני עדיין אוהבת. אבל זה כבר לא יהיה אותו דבר לא משנה מה. הבחור שאיתו עבדתי שהוא בעצם השותף שלי לבגידה הוא בחור שמאוד משך אותי, אבל הוא כלום לעומת בן זוגי. אני לא יודעת מה מצאתי בו. אולי הקירבה שהוא נתן לי והחום שהוא נתן לי ואיך שהוא התלהב ממני בפומבי נתן לי את החשק להיות זוגתו האמיתית. וכל זה קרה בתקופה כלכך קצרה שנעה בין חודש וחצי- לחודשיים לפני שבן זוגי טס. אז הייתי חלשה, הייתי מדוכאת. ידעתי שהוא טס. ולא יכולתי לתת לו קירבה כי ידעתי שזה יגמר בקרוב. ומי יודע מה יהיה בהמשך. אז זרמתי עם הבחור השני, היה ביננו להט, נמשכתי אליו, הוא היה לי טוב. הוא נתן לי מה שלא יכולתי לתת לבן זוגי.ועכשיו, עכשיו איבדתי המון אנשים חשובים לי שאכן מאמינים שבגדתי, ואני מתביישת להראות ואפילו קצת מפחדת.אני. הבחורה הכי אוהבת, אני בגדתי.איך אני יכולה להתמודד? אני בחיים לא יכולה להודות באמת. אני לא יכולה להודות בזה. עשיתי טעות, אני כבר המון חודשים חיה בכאב וצער של איך היתי כלכך מטומטמת. אבל אנשים טועים, ואני טעיתי. בחיים לא אעשה את זה שוב. אבל איך? איך אני יכולה להתמודד עם זה? אני אוכלת את עצמי.

ד"ר אורן חסון
לשקם את הבטחון שלך שתהיי בסדר בעתיד
14.07.2011 • 21:39

דניאל יקרה,
את מנסה למזער את הנזקים על ידי כך שאת לא מודה. העובדה היא, כפי שאת מתארת, שזה לא מצליח. הוא נפרד ממך, ואחרים בטוחים שבגדת. כך שאת משלמת את המחיר. אם את רוצה להשאיר עדיין את ענן הערפל בנושא הבגידה קיים, זה בסדר. אולי זה יועיל לך בחברה שבה את נמצאת. האם זה ייתן סיכוי לחידוש הזוגיות? אני לא יודע. העובדה, כפי שאת אומרת, היא שהוא לא מאמין לך.ואז נשאלת השאלה איך את משקמת את עצמך. כאן הקושי. בפני עצמך את כן מודה, כי את הרי יודעת את העובדות. בעיקר את מתחרטת. גם עם המעשה ועל משמעותו המוסרית, וגם בשל הנזק שנגרם לך. עכשיו, את צריכה להבטיח לעצמך בעיקר, שתהיי אדם טוב יותר. אני לא בטוח שאת מאמינה לעצמך עם הבטחות כאלה. כאן אולי הקושי שלך. כי אולי את פוחדת שאם היזקת לעצמך עכשיו, אולי תזיקי לעצמך גם בעתיד, ואת בעיקר כבר לא סומכת על עצמך, ולא בוטחת בעצמך. על זה את צריכה לעבוד, כדי שתוכלי לסמוך על עצמך. לפי מעשייך בהווה ובעתיד, ולא על סמך מעשייך בעבר. ואם את מתקשה לקחת את זה לשם לבדך, לכי לטיפול פרטני, כדי לבנות את הבטחון שלך בעצמך מחדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083