בגידה וארוסה: החלטה חפוזה?
קורין
הארוס הבוגד..
⌄
שלום
ד״ר,אני נמצאת במערכת היחסים הזו ארבע שנים,לפני שנה התארסנו,הוא בן 24 אני 21,אני נגדת,נמצאת הרבה בבסיס שזוהי העבודה שלי ,גרים ביחד,הכל טוב ויפה,היום גיליתי שהוא בוגד בי,עם מישהי מהעבודה שלו,זה קרה לפני כמה חודשים לפי מה שנודע לי היום אבל לך תדע אם זו רק היא או שיש אחרות,עזבתי את הבית,בלי לשאול שום דבר או לנסות לדבר כי הבנתי שזה כבר לא חלום בלהות שלי אלא המציאות ואני לא רואה סיבה לשמוע את ההסברים החסרי כל הגיון של בן זוגי לשעבר...הוא מאוד פוליטיקאי ותמיד מנסה להוציא את עצמו צודק בכל ריב וויכוח וכו׳,אני עדיין לא מעקלת את מה שקרה כי היחסים שלנו היו טובים,מבחינה נפשית ומבחינה מינית לא היה חסר לו שום דבר ..איך מתמודדים עם התחושה האיומה שעוברת לי בכל הגוף?איך ממשיכים הלאה?בלעדיו כמובן זה בטוח אבל איך אוכל להתחיל לבנות את חיי מחדש שכל דבר מוכר ושגרתי נעלם לי?אני פשוט מרוסקת.
ד"ר אורן חסון
החלטה חפוזה?
⌄
קורין יקרה,
היום גילית, ואני לא יודע מה גילית. ברור לי שנפגעת מאד, ואני לא יודע מה בדיוק קרה שם, כי לא כתבת. אני גם לא יודע מהן הראיות הבדוקות לכך שבגידה קרתה, אבל אין לי ספק שלא היית מבטלת ארוסין ללא בדיקה ברורה. כי להפוך פתאום את כל חייך על סמך חשד או אמירה או מכתב שאינם חד משמעיים, כנראה שלא מתאים לך. כך שאני יוצא מתוך הנחה שבדקת היטב היטב, ואימתת את המידע שלך.אלא שמהיום להיום זה חפוז. כואב מאד, ואת נסערת מאד, אבל זה חפוז מאד. ומה שקרה הוא שאת בבת אחת את מיטלטלת מעולם מסודר וברור, שבו החיים בעתיד כבר "מסודרים" לך, ואולי את כבר חושבת על אימהות, להרס טוטלי של החלום. זה מאד קשה נפשית, כי את גם בטוחה, כשאת נסערת כל כך, שיותר לא תתני אמון לא רק בו, אלא באף גבר, ואולי גם שלכן הוא הרס את חייך ואת יחסייך לעתיד לבוא. יותר מזה, את איתו למעשה בכל חייך הבוגרים, ולכן זה קשה עוד יותר. אלא שנדמה לי גם שהאמון שלך בו גם כך לא היה מלא - כי אחרת לא היית מרגישה עוד קודם שהוא מאד "פוליטיקאי". אולי לכן ההחלטה החפוזה הזו היתה בכל זאת אפשרית עבורך, כי אולי הכנת את עצמך מראש לכך שיום אחד תתפסי אותו במשהו, ובתוכך, גם אם לא רצית להאמין בזה, ההחלטה לא היתה כל כך חפוזה.חפשי חברות. חפשי משפחה. דברי על זה, חבקי והתחבקי עם החברים שלך, ובכי. זה בסדר לבכות, וזה מנחם עוד יותר כשיש לך כתף של חברות ומשפחה לבכות עליה, וכשהם יודעים להכיל זאת. כי זה מחזק את החברות וזה מחזק את התמיכה, וזה אמור לתת לך עידוד שתהיי בסדר. ותהיי בסדר. זה ייקח זמן.ואם תחשבו בכל זאת לחזור להיות ביחד, אי פעם בעתיד, כי אמרתי: עבר רק יום, ואולי תצליחו לדבר ולרצות להתמודד עם מה שהיה. אם תחליטו להיות ביחד, כדאי אולי שתלכו לטיפול זוגי כדי להתמודד עם הטראומה. זוגות רבים עשו זאת ובהצלחה.
קורין
החלטה חפוזה?
⌄
בכל מה שאמרת צדקת,יש בידיי הוכחות שהוא אכן בגד בי,אחרת לא הייתי ממהרת לסיים את זה בצורה כזו אבל זו הייתה הדרך שלי באותו רגע,פשוט לברוח ,לא הייתי מסוגלת להתבונן עליו אף לא לשניה כי באותו רגע שהוא רק עבר לידי ראשי התמלא בתמונותיו איתה,איך ומה קרה בניהם והכל התחבר לי באותה שניה כל וויכוח וריב שהיה בנינו כל שקר שהוא המציא בגללה,השאלה הגדולה שמשגעת אותי ולא מרפא ממני היא למה הוא עשה את זה?גם שהיה איתה בסתר דאג להראות לי אהבה ולהיות פעיל בכל נושא של הזוגיות .והיום אני חושבת על איך להחזיר לו איך לתת לו להרגיש את מה שאני מרגישה,ליבי מחפש נקמה,איך אני מוחקת את הרעיון המטופש של הנקמה בו ובה?הרי זה לא יעזור לי ובטח שלא יתן לי לשחרר את כל המטען הכבד והמזעזע שאני סוחבת איתי מאותו יום...
תודה רבה לך ד״ר !
ד"ר אורן חסון
עתיד אחר. אולי דווקא טוב יותר?
⌄
קורין יקרה,
אני חושב שהראש שלך עובד כמו שצריך. הנקמה מיותרת, כי היא לא תעשה לך טוב. אולי רק לרגע.אני יודע שכל זה הפך את עולמך. אלא שאת לא יודעת אפילו אם לטובה או לרעה. את בת 21 וכל העולם פתוח לפנייך. יתכן שעכשיו תחפשי אלטרנטיבות להמשך חייך, כאשר קשר מיידי עם גבר, ואימהות לא יעמדו כל כך מהר על הפרק. אולי יותר קשרים חברתיים, ואולי יותר לימודים והתמקצעות ואולי קריירה, שיחזקו אותך כאדם וכאשה לפני שתגיעי לקשר חדש. ולו רק כי את צריכה להאמין בעצמך כדי לבטוח מחדש בבן זוג בעתיד.