איך להיות מוערכת בזוגיות
רונית
זוגיות היא לא פיקניק ...
⌄
יעצת פעם למישהי שבעלה לא רצה ללכת איתה לייעוץ לנסות לגרום לו להיות יותר נדיב ומפרגן בדרך כזו שהוא אפילו לא ירגיש שהוא משתנה ... איך עושים זאת?בעלי ואני יחד כ- 5 שנים. בעבר הוא מאד אהב, נתן, פירגן, העריך וכו'. לאחר הולדת בננו הראשון, לפני כשנה וחצי, הכל השתנה. מאז נשארתי בבית וכרגע אני מנסה להתחיל עסק מהבית (מכיוון שרציתי מאד שינוי בתחום העיסוק ובטעות נכנסתי להריון שוב, ומכיוון שאיננו מצויים בקשיים כלכליים, לקחתי את הזמן). אך לאחרונה יש לי הרגשה שהוא לוקח אותי כמובן מאליו, לא מעריך אותי ומדבר ומתייחס אלי בזלזול. הוא גם מתחיל לפרוח בעבודה ובעסקים, כך שזה נותן לו יותר "כח" ו"מעמד" מבחינתו ואני נהפכת להיות יותר ויותר "כלום" (לאחר שהייתי במשרה מאד מכובדת). אני לא חושבת שרגשות אלו נובעים מחוסר בטחון שלי, אני באמת חושבת שהוא מתרחק ופשוט לא אהב אותי יותר. מן הרגשה שהרסתי לו את הפנטזיה ושאני לא מי שהוא חשב שאני כשהכרנו, והוא לא אוהב את מה שהוא רואה יותר.האם אפשר, מבלי ללכת לטיפול, לנסות לשנות מצב זה? להחזיר את האהבה והערכה כלפי? עצוב לי שאני צריכה "להוכיח" את עצמי בעבודה מחוץ לבית על מנת ולהיות שווה בעיניו. יש לי הרגשה שהתכנית העיסקית שלי תעבוד ושמעבר לתעסוקה ותגמול, אך, עצוב לי שהאהבה והערכה אלי מותנית בכך ...תודה מראש.
dganit
זוגיות היא לא פיקניק ...
⌄
זה לא בהכרח קשור לעבודה, אולי הוא מרגיש שאת מובן מאליו, שהוא לא צריך להתאמץ ואת תמיד שם בשבילו.אנשים קשורים יותר לדברים שבשבילם הם צריכים לעבוד קשה ולהשקיע וזה תקף לגבי כל דבר.
רונית
זוגיות היא לא פיקניק ...
⌄
כן. אני מסכימה איתך לגמרי. השאלה היא איך גורמים לו לעבוד קשה ולהעריך ועם זאת לשמור על מערכת יחסים תקינה בין בני זוג, שלדעתי אמורה להיות ללא משחקי כח וכו'.
dganit
זוגיות היא לא פיקניק ...
⌄
לדעתי חשוב ליצור ריגושים בקשר, לשבור מונוטוניות מידי פעם ובו זמנית למצוא לעצמיך עיסוקים פרטיים משלך (לוא דוקא עבודה) שיתנו לך הרגשה טובה ולא תרגישי כ"כ תלויה בו רגשית.אצלי למשל: יציאה פעם בשבוע לבד עם חברותי הטובות, כושר וטיפוח, יצאה לבד עם אחותי, לימודים (קורס מעניין) וכד'. אני גם נוסעת פעם בשנה לחול עם חברותיי.גם עבודה יכולה להיות אופציה כמובן- אבל בשביל עצמיך ולא בשביל שיבחין בך.אם תעשי יותר בשביל עצמיך תיראי באופן טבעי יותר 'זוהרת' ומעניינת ולוא דוקא תלויה בו, אולי זה יגרום לו לרצות להשקיע יותר ולהתעניין יותר בך ואולי גם לא אבל לעשות לעצמיך ולא רק לבני ביתך זה המפתח.
ד"ר אורן חסון
להיות מוערכת בבית
⌄
רונית יקרה,
אני משתדל לייעץ לכל אחד ולכל אחת להיות נדיבים ומפרגנים. האוירה הטובה, והרצון הטוב בהכרח משנים משהו בצד השני וגורמים לו או לה רצון טוב יותר ויותר שיתוף. לא תמיד, אבל בדרך כלל.את מוזמנת לראות התכתבות קודמת שלי בנושא זה בשני הקישורים הבאים:1.http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=6977512.http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=716801יש ביניכם כנראה מאבק כוחות שמונע ממנו לפרגן לך. את צריכה ללמוד לצאת מהמאבק הזה ככל שניתן. אם את חושבת שיעוץ זוגי חשוב, והוא מסרב ללכת, עדיין את יכולה להיתרם רבות מללכת לבד לייעוץ זוגי. שם תקבלי גם טוב יותר את הכלים שאת מחפשת.
רונית
תודה רבה רבה רבה! אנסה זאת.
⌄
(הודעה ללא תוכן)