בגידה בנישואין: מה לעשות?
מורן
לחשוף או לא לחשוף את הידיעה
⌄
שלום רב,
אני בת 27, נשואה+1. לפני מס' ימים גיליתי בוודאות שבעלי בוגד בי. איני יודעת מה לעשות עכשיו עם המידע הזה. מצד אחד אני מרגישה מאוד מושפלת, מרומה וכועסת, אך מצד שני איני בטוחה אם צריך לגלות לו שאני יודעת. בעלי לעולם לא ילך לטיפול זוגי ואני לא הולכת להתגרש ממנו (הוא אבא נהדר, מפרנס טוב ואולי זה ישמע מצחיק אך גם בעל טוב ואני אוהבת אותו).כך שהגילוי הזה יביא רק למריבות, לכעסים, ואני פוחדת שהוא לא יפסיק לבגוד אלא רק ישתדל להסתיר זאת טוב יותר.אני מניחה שהדחקה מעין זו לא תעבוד לאורך זמן וכנראה שיום אחד אני בכל זאת אתפוצץ, אך אולי יש דרך להתמודדת עם זה מבלי להוציא הכל החוצה?מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
לדבר על זה. השאלה עם מי...
⌄
מורן יקרה,
זה בכלל לא נשמע מצחיק. זה פשוט נשמע מבלבל מאד. היה הרבה יותר פשוט לולא אהבת אותו. השאלה היא גם מה הנסיבות של הבגידה. אם מדובר במישהי מזדמנת, או כזו שאינה חשובה לו, אז אולי את מאויימת פחות. אם לא, אז אולי יום אחד הוא יחליט שהוא עוזב אותך, והקשר הזה יהיה הגורם לכך. בכלל, בקשרים שמחוץ לנישואים יש הרי איום על יציבות הנישואים.את מכירה את המצב ואת הצרכים שלך ואת הרצונות שלך הכי טוב. ההחלטה לכן נשארת שלך. יש נשים שיודעות על בגידות של בני זוגן, וחיות עם זה שנים, ומסתפקות בבן זוג במשרה חלקית (וממילא מדובר במשרה חלקית, כי חלק גדול מהזמן הוא עובד). יש כאלו שכבר כאשר הן חושדות בבן זוגן הן זורקות אותו מהבית. את צריכה לכן לשקול היטב את הצרכים שלך, וגם את היכולת שלך להתמודד עם זה. ואם הוא יסרב, כדברייך, להגיע לטיפול זוגי, אולי כדאי שתגיעי את לטיפול אישי, כדי להבהיר לעצמך מה את רוצה, ובעיקר, ללמוד להתמודד עם זה. וגם לעצם ההוצאה של הדברים, במקום דיסקרטי כזה, יש השפעה מרככת.