בגידה בנישואין: אחריות ופתרון
אליהו
התיעצות
⌄
שלום רב,
אני אדם נשוי כמעט 10 שנים ולנו ילדים.
לאחרונה הכרתי אישה גרושה והתחלנו לשוחח ולהתכתב רבות.
לא ציינתי שאני נשוי אלא גם גרוש.
נפגשנו רק פעם 1 ללא קיום יחסי מין.
לאחר הפגישה איתה עשיתי חשבון נפש עם עצמי והחלטתי לסיים איתה את הקשר.
השאלה שלי איך אפשר לעשות את זה בצורה הכי הכי טובה מבלי לפגוע??
אני לא יכול להגיד לה שאני אדם נשוי,מפני שהמידע הזה יכול לדרבן אותה לכל מיני דברים רעים.
יש לציין שהאישה הגרושה מאוד חדורת מטרה ולא תשחרר כלכך מהר.
HElp
תודה
ד"ר אורן חסון
יצירתיות להכנס ולצאת מהקשר
⌄
אליהו יקר,
הסתבכת. זה קורה, ואני יכול להבין את המצוקה שלך, ומצד שני, אף אחד לא הכשיל אותך. זו הפאשלה שלך הן בחיפוש קשר שמחוץ לנישואים, הן בשקר, והן בבחירת אשה שעלולה להיות נקמנית.יהיו מי שיגידו "מגיע לך". יהיו מי שיגידו: "קח אחריות". יהיו מי שיגידו לך: "שקר, הכחיש ושקר כל עוד אתה יכול".אתחיל עם האפשרות האחת – קח אחריות למקרה שתגלה לה את האמת, או למקרה שהאמת תתגלה לה והיא תנסה לנקום, יותר מאשר מולה – מול אשתך. אם תתחיל להיעטף ברמאויות ושקרים מולה, אתה עלול להסתבך הרבה יותר מאשר בשקרים מול אשה שאתה בקושי מכיר. המחיר שתשלם על זה עלול להיות גבוה יותר. ואומר בפשטות: אם האמת על בגידה מתגלה, פעמים רבות קשה מאד לפתור את העניין ולהתגבר עליו ולהישאר ביחד ללא סיוע מקצועי – טיפולי. הרבה מאד תלוי בעוצמת הרגשות, האכזבות והכאב. ברוב המקרים - חשוב להיות גלוי מול אשתך.ואני כאן דואג - ומה אם זו לא הפעם הראשונה שלך? ומה אם אשתך תשאל על פעמים אחרות, ועל מעשיך בעבר? אם שאלות שכאלו תהיינה על הפרק - חשוב היטב על תשובותיךמול האשה שאיתה נפגשת – אתה רוצה להיפרד ממנה מבלי לפגוע בה.אולי אתה דואג לה, שלא תיפגע ממעשיך, לו היתה יודעת את האמת, ואולי גם אתה דואג יותר למה שיקרה לנישואים שלך.האם אתה צריך לדאוג? – לא מכיר אותה. אתה חושב שהיא לא תשחרר אותך כל כך מהר, ואתה המטרה שלה. אבל אחרי הכל, פגישות רבות מסתיימות לאחר הדייט הראשון, ורובן בעזרת שקר כזה או אחר, ורובן של אלו, מתוך מטרה שלא לפגוע בצד השני. אם אתה מחפש שקר, שקר מהסוג הזה הוא הכי פשוט. אבל אם אתה רוצה שאחפש או אמציא עבורך שקרים שעובדים, כאן אצטרך להעביר את השרביט לידיך. היית יצירתי מספיק כדי לבנות מעטפת שקרית עד עכשיו, שהכניסה אותך אל הקשר הזה. המשך להיות יצירתי עוד, וצור מעטפת שקרית אחרת, שתוציא אותך משם, ויפה שעה אחת קודם. אני מבין שאתה מבקש בשאלה שלך שאעשה זאת עבורך, אבל, בבקשה, עשה זאת בעצמך.