אשה מוכה: איך לא ללמוד להיות כזו
אחת..
קשה לי...
⌄
שלום
ד"ר....מה שרציתי להגיד לך זה- שקשה לי.. אני לפעמים מרגישה שאני לא יכולה יותר... מרגישה שנשאבו ממני כל הכוחות, מרגישה הכי חלשה שאפשר..אני כולה בת 16 וחצי וכבר הספקתי להיות עם 2 בנים (ועדיין עם הנוכחי) שפעם יכולים לעשות אותי הכי מאושרת שיש.. ופעם להיות הכי מושפלת שיש, לקלל אותי, להכות אותי.. קשה לי אפילו להשתמש במילה "להכות", ואני לא יודעת אם זה נחשב להכות...אז זה הולך ככה- על החבר הקודם שלי אני כבר כתבתי לך הודעה (ובטח אתה לא זוכר), אז פשוט אגיד שזה היה קשר קשה לפעמים, שבו הוא התייחס אליי לא הכי כמו אל מלכה בחלק מהזמן בוא נגיד ככה..אבל הכי נורא.. זה שאני חשבתי שזה הכי נורא שיכול להיות, ואז קורה מצב שאני עם מישהו אחר (כבר שנה וחודשיים.. ואני מגיעה אל מצב כמו אתמול שהוא נתן לי מן מכות (לא ברציני והרבה..) כאלה למשל ביד (שאחרי שנייה זה היה לי אדום כמו לא יודעת מה).. שהוא מקלל אותי..בקיצור- יותר גרוע ממה שהיה לי עם החבר הקודם..והכי שיא זה שבסוף הוא לא בא ומצטער ואומר "סליחה שנתתי לך מכה".. לא!! אני זאתי שצריכה לבוא אליו ולהיות זאתי שמפייסת ביננו כל הזמן!!הוא רק לאחרונה התחיל באמת להגזים עם העצבים שלו.. הוא מתעצבן משטויות, שאני לפעמים לא יודעת על מה הוא מתעצבן.. הוא מגזים בתגובה שלו...אם הוא אומר לי לסתום ת'פה, חסר לי שאני אדבר למה הוא שוב יתחיל להתעצבן או להמשיך לא לדבר איתי...עם כמה שזה מוזר אולי- אני לא רוצה שניפרד.. כי הוא באמת עושה אותי מאושרת... אני רוצה שתעזור לי לפתור את המצב הזה.. יש מצב שחלק מהדברים פה נשמעים מוגזמים, אבל הם לא מוגזמים כמו שהם נשמעים.. "מכה אותי".. דברים כאלה..אז אני פשוט רוצה שתעזור לי לפתור את המצב........ אני חייבת עזרה...תודה ענקית... ענקית.. מראש....
שחר
קשה לי...
⌄
"אחת" יקרה
:במקרה קראתי את מה שכתבת ואני חייב לומר לך ש...אל תחשבי על עצמך כעל "סתם אחת", מגיע לך יותר מזה, אין סיבה שתהיי עם בן-זוג ש'לפעמים' יעשה אותך מאושרת ולפעמים ישפיל אותך. שלחי אותו לכל הרוחות ותהיי רק עם מי שמכבד אותך ת מ י ד !! זה המינימום שמגיע לכל "אחת"...
אחת..
תגובה לשחר..
⌄
קודם כל- תודה גם לך על ההתייחסות, אני מאוד מעריכה את זה :)העניין הוא שזה לא קורה על בסיס יומי וזה..ו.. לא יודעת.. אני פשוט לא רואה את עצמי נפרדת ממנו בנקודה הזאתי..וזה קשה, כי כל כך קשה לי לחזור שוב למקום הזה שבו הייתי עם החבר לשעבר שלי, שהרגשתי כל כך קטנה...ואז עוד היה אפשר "לראות" שהוא לא מתייחס אליי מי יודע מה לפעמים.. והפעם אי אפשר לראות, שזה עוד יותר קשה כי זה עוד יותר העמדות פנים..והחלק העוד יותר קשה- זה שהוא לא זה שבא ואומר סליחה, כמו החבר הקודם...! אתן לך דוגמה- לפני יומיים כשהוא נתן לי את הכמה הראשונה על היד, אז היא ממש כאבה לי כי כמו שאמרתי- זה תוך שניות עשה לי מזה אדום.. אז אחרי שהוא נתן יל את המכה, אמרתי "איי!" לא הכי בלחישה.. כאלו, בקול רם.. ומה הוא עשה?! הוא התעצבן עליי כי אני צעקתי את ה- "איי"!! ה-ו-א מתעצבן עליי, ואני זאתי שצריכה לבוא אליו ולבקשה ממנו סליחה..עוד משהו.. שבאמת עשה לי רע.. לא יודעת למה.. שהוא אמר לי "אני לא מבין איך נשארת עם יוסי (שם בדוי) כי אני מרגיש עכשיו בדיוק כמוהו".. הכוונה- איך הייתי מסוגלת להישאר עם מישהו כמוהו, איזה דברים הוא עשה לך ובכל זאת נשארת איתו.. והוא השווה את עצמו אליו..בקיצור.... אני רק מקווה שאיכשהו המצב יסתדר.. כי בתכלס הוא באמת עושה לי טוב, אבל הקטעים האלו יכולים כל כך להחזיר אותי אחורה למקום שאני לא רוצה לחזור אליו..אתם כל כך עוזרים, זה טוב לי לדבר על זה עם מישהו.. תודה רבה רבה רבה לכם.......
ד"ר אורן חסון
כך לומדים להיות אשה מוכה
⌄
אחת יקרה,
הדבר הגרוע ביותר שאת עושה היום לעצמך הוא שאת מרגילה את עצמך להיות אשה מוכה. קל להבין שבצד השפל והמכות, את גם מגיעה לשיאים של אושר. זה דווקא בגלל חוסר הבטחון וההשפלות שיש לך בקשר. ואז, כאשר קורה מדי פעם שהוא כבר סוף סוף בסדר, את מפתחת ציפיות ותקווה שהנה, הוא רוצה אותי, והנה אולי כבר יהיה בסדר גם הלאה, והתקווה הזו היא שגורמת לך להיות מאושרת, באותו רגע, אבל על בסיס של אשליה. האשליה מתנפצת אחר-כך שוב ושוב. אבל כשאת משכנעת את עצמך, דרך ההתנסות העכשיות שלך, וזה מה שאת עושה ולומדת היום, שאושר קיים בצד השפלה, תתרגלי לזה בהמשך. העובדה שקודם הוא היה בסדר לא משנה דבר. היא רק עוזרת לך לטפח את האשליה שאולי הוא יחזור להיות מה שהיה פעם. הוא לא.אגיד לך יותר מזה: את מלמדת אותו להיות גבר מכה. הוא מכה ומשפיל אותך, ואת חוזרת אליו עם הזנב בין הרגליים. הוא לומד שכך שולטים בנשים, וכך הוא משיג את מה שהוא רוצה. ולכן אני רוצה שתביני שכרגע, המחשבה שהוא פתאום יחזור להיות מה שהיה, היא אשליה. הוא כבר למד, ועכשיו הוא שונה ממה שהוא היה קודם.את צריכה לנתץ את המעגל הזה, כי הוא מעגל רע, שיהפוך אותך אומללה לשנים. את היום בת 16.5, עם קשר שני רע. אם לא תכנסי להריון בקרוב, ואולי גם אם כן תכנסי להריון, הסיכוי של הקשר הזה להמשך לאורך שנים הוא ממילא זניח. ולכן, מוטב שתעזבי אותו כבר עכשיו. את לא רוצה ללמוד את מה שאת מלמדת את עצמך עכשיו, כי אם תמשיכי בזה, החיים שלך ייכללו גם משטרה ועובדים סוציאליים.