אשה מצליחה וזוגיות: מה גברים חוששים?
נטלי
התבגרות לא לגילי
⌄
לד''ר אורן חסון שלום.אני בת 20 ומודעת לכך שההתבגרות הנפשית שלי מעל לגילי, כך גם אנשים סובבים אומרים לי.. ונראת לגילי... ואם כל זה מאוד קשה לי להסתדר בחיים הפרטיים! אני מיואשת מכך אמנם חברה קרובה שלי אומרת לי שאני צריכה להתגאות בכך, דרך אגב היא בת 24. אני מסתובבת בחברת אנשים שהם גדולים מהגיל שלי לפחות ב5 שנים. ומאוד קשה לי להסתדר עם בני גילי... אבל הבעיה העיקרית היא שאני לא יכולה למצוא להעצמי בן זוג מתאים לי... אני גם מודעת לכך שביטחון העצמי שלי מאוד גבוה ואני יודעת מה אני רוצה מעצמי, אני רוצה לציין שאני גם בחורה שאפתנית . ובמה שקשור למין הזכרי אני מאוד בררנית אבל מנסה להפחית זאת ולתת הזדמנויות... ובמה שקשור לחיצונית אני בחורה אמנם יפה זה גם מה שאומרים לי הבחורים עצמם.. אבל אני רוצה לציין שאני קצת מלאה אבל לא שמנה ... יש לי המון ידידים וחברים מהמין השני. ואני אוהבת לעזור לאנשים לתת הצעות אבל בנושא שלי אני פה ללא פתרון. אני רואה שהרבה גברים בני 30+ מבחינים בי בתור אישה בכל מובן ולוקחים אותי ברצינות אבל הבחורים יותר צעירים רואים בי רק אובייקט מיני וזה מייאש אותי או שכאשר אני יוצרת קשר אם בחור אנחנו מתחילים להכיר אחד את השני ואני מנסה להסתיר את הביטחון שלי... אבל כאשר הם מבחינים בכך שאני בנאדם חזק הם פשוט נעלמים... ורציתי לציין שהייתה לי מערכת יחסים במשך שנה אבל נפרדתי מכייון שראיתי שהוא ילדותי. השאלה שלי היא כזאת.. האם בחורים באמת מפחדים מבחורות בעלות ביטחון עצמי גבוה ?או שזה עיניין של הגיל והתבגרותו של הגבר... ועוד דבר אמנם אני סכ''ה בת 20 אני מרגישה שאני מוכנה נפשית לחיי נשואין... ועל כך החברות שלי צוחקות עלי כי הן לא מבינות אותי ואני מרגישה שאין לי למי לפנות לקבל יעוץ! בגלל זה אני פונה אלייך בתקווה לעזרה.בתודה מראש.
ד"ר אורן חסון
פחות התחלות, אבל עם סיכוי רב להצליח
⌄
נטלי יקרה,
אשה מצליחה מהווה איום על גברים, לא בגלל שהיא מאיימת עליהם ישירות. בדרך כלל התחושה שלהם נובעת בעיקר מהחשש שיהיה קשה להם לעמוד בתחרות עם גברים מוצלחים מהם, שעלולים לחזר אחריה כל הזמן. בדרך כלל מדובר בנשים משכילות מהם, או בנשים יפות במיוחד. אבל לא כל הגברים כאלה. יש גברים שיש להם מספיק בטחון עצמי ואולי מספיק אופטימיות כדי שזה לא יטריד אותם.ממה שאת כותבת, אני מבין שאת לא רק מרגישה בשלה ובוגרת, אלא גם יודעת מה שאת רוצה מגבר כבן זוג. התוצאה היא שאת בררנית, ולכן לא כל גבר יתאים לך. ראיתי שכבר קיבלת תשובה שאולי כדאי לך לחפש גברים מבוגרים יותר, אבל לא ברור לי אם את ממשיכה לשאול את השאלה כאן בגלל שאת לא רוצה גבר מבוגר יותר? אם לא, זה רק מצמצם את מבחר הגברים שיתאימו לך, ואת צריכה להיות סבלנית יותר. ואל תסתירי את היותך בעלת בטחון. כשאת עושה זאת, את מגיעה אמנם ליותר התחלות, אבל עם גברים שאינם מתאימים לך, ולכן גם ליותר יחסים שאינם מוצלחים. אם תהיי מה שאת מראש, אולי יהיו לך פחות התחלות, אבל הקשרים שלך יהיו בעלי סיכוי רב יותר להצליח.