אקסית לא בטוחה? מה לעשות?
אלי
פרידה כואבת
⌄
שלום רב
אני בן 25האקסית שלי בת 23 נפרדה ממני לפני חודש וחצי לאחר ארבע שנים.היא הייתה האהבה הראשונה שלי והחברה הרצינית הראשונה ובשבילה הייתי החבר הרציני הראשוןהפרידה עצמה קרתה כיוון שהיא,לטענתה, מעוניינת לחוות עוד ריגושים ואהבות לפני שהיא מחליטה עם מי לחיות ולהיות, דבר נוסף היא נפרדה ממניבטלפון, אחרי כל השנים ביחד.מערכת היחסים הייתה מדהימה והייתה בנינו שקיפות מלאה, לא הסתרנו דבר אחד מהשני ודיברנו על הכל, לפחות פעמיים ביום כל יום,לא הייתה בנינו מריבה אחת רצינית שגרמה לכעסים לצוף ולא פרידה לצורך פסק זמן,יש לציין שהיינו ביחד בחו"ל מספר פעמים שהכי ארוכה מבניהן הייתה למשך חצי שנה רצופה ביחד, שצלחנו אותה בהצלחה מרובה.במשך תקופה ארוכה בערך בחצי השנה האחרונה של הקשר קיבלתי ממני מסרים כפולים, כמו ש"אני כל מה שהיא רצתה" או שהיא לא רואה את החיים שלה בלעדיי בה בעת היא לא פעם חזרה על כך שהיא רוצה ריגושים נוספים עם אחרים.אני מצידי לא הסתרתי ממנה את העובדה שאני מעוניין לחיות איתה.בתוך תוכי על עף אהבה הרבה שלי אליה, ידעתי שפרידה תגיע, אבל לא הודיתי בכך, קיוויתי שאני יכול לפתור איתה את הבעיות.בחודש וחצי האחרון דיברתי איתה מספר פעמים בטלפון, בעיקר על העובדה שאני פגוע מהדרך שהיא נקטה ועל העובדה שלדעתי לא נגמרה האהבה בנינו, גם לא מהצד שלה. היא לא ציינה זאת בפניי בחודש וחצי הזה אבל מהשיחות איתה בטלפון הרגשתי שיש לה עוד רגשות אלי ואפילו רגשות חזקים, חשוב לציין שבשבועיים הראשונים אמרתי לה שהיא יכולה לחזור בה.היא ציינה שהיא מעוניינת שנשמור על קשר לאחר הפרידה, ואני ממקום של חולשה ורצון "לשמור על האופציה" הייתי מעוניין, ברגע שהבנתי שכל שיחה איתה לוקחת אותי שני צעדים אחורה. הבנתי שאין סיכוי ליחסים אפלטונים איתה ואפילו לא ליחסי ידידות קרירים,בעיקר לנוכח העובדה שיגיע היום שבו היא תגיד לי שהיא יוצאת עם מישהו אחר ,שאני יודע שיכאב לי מאוד. החלטתי לנתק מגע לחלוטין וגם אמרתי לה שאני לא מעוניין שהיא תיצור איתי קשר.כרגע שגרת היום שלי עדיין לא כמו שהייתה לפני הפרידה, בעיקר קשה לי להתרכז לצורכי לימודים.התחלתי לנסות לצאת עם אחרות ולראות לאן החיים יקחו אותי, אבל כרגע מאוד קשה לי.אני מאוד פגוע ממנה לא רק מהפרידה אלא גם מהדרך, אבל שלם עם עצמי, עם מה שנתתי לה וגם עם מה שקיבלתי. אני יודע שנתתי כל מה שיכולתי, לאו דווקא במישור החומרי, אלא גם במה ששידרתי לה, באהבה שהקרנתי.על אף העובדה שהיא הראשונה הרצינית, אני לא מפחד להמשיך הלאה, אבל מפחד שאני מפספס פה משהו, למרות שאני יודע בוודאות שכרגע אין דרך חזרה.בנוסף אני יודע שיגיע היום, גם אם לא מעט שנים, שהיא תתחרט על הפרידה ממני, ביום הזה יהיה לי קשה לקבל אותה חזרה, כיוון שיכול להיות שהיא מתפשרת עלי, אין לי צורך בזה. אבל אני יודע שהיא לא תצטרך הרבה כדי להצית בי את האהבה מחדש.אני יודע שהתחושה הרעה תעבור, ועם הזמן אני ארגיש טוב יותר, קשה שאדם קרוב אליך פשוט נעלם לך מהחיים ועוד בדרך לא דרך, בלי טיפת כבוד לבן אדם שחלקת איתו תקופה לא קצרה.אני פשוט מחפש דרך לעמעם את ההרגשה מהר ככל האפשר, ולנסות להכניס מישהי אחרת שאולי תהיה ראויה יותר למה שאני יכול לתת
ד"ר אורן חסון
מסע לא בטוח
⌄
אלי יקר,
עושה רושם שהאקסית שלך עוד לא עברה את כל תהליכי התבגרות הנדרשים בדרך ליכולת להיות בזוגית יציבה. בצד זה קיימת גם האפשרות שהיא חושבת שאולי מצפה לה משהו טוב יותר, כלומר, שהיא לא לגמרי בטוחה ברצון שלה להיות איתך בזוגיות. לכן היא מוכנה לקחת סיכונים, ובכלל זה לסכן גם את הזוגיות שלכם.אתה יכול להמתין לה, ואולי היא באמת תחזור מאוחר יותר ותרצה אותך. מנסיון, זה יכול לקרות גם עוד לפני שבאמת תהיה מוכנה, ולו רק משום שהתאכזבה ונפגעה בדרך וחיפשה נחמה במקום הבטוח, שזה אתה, או משום ששמעה שלך יש בת זוג, והיא מודאגת, ותקלקל לך אולי משהו טוב שאני מקווה שתהיה מוכן לו. ואם זה מה שיקרה, היא עלולה שלהתנדנד שוב בין כן לבין אולי לבין אחר-כך. מצד שני, אולי בנסיונות האלו שלה היא תמצא מישהו אחר.יתכן גם שכאשר היא תחזור, אם כך היא תחליט מתישהו, אתה כבר תהיה פגוע מדי, כועס או לא כועס, אבל פחות בטוח בה. וזה לבד עלול לגרום לכם לקשר מעורער.במילים אחרות – כשהיא יוצאת למסע שלה, אין ודאות מה יקרה במהלכו או בסיומו. לכן, כל מהלך שלך יהיה הימור. קח את כל אלה בחשבון (ולמען האמת, אני די בטוח שאתה חושב על הכל). אתה עם פרידה טריה. תן לזה זמן. תן לעצמך זמן להחלים, ואכן – אל תפחד להמשיך הלאה כשתחליט שכך נכון.