עזרה ראשונה נפשית: יציאה מקשר תלותי

תאריך פנייה: 10.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיה
פרידה כואבת
10.07.2011 • 16:48

שלום,
אני בת 19 עוד מעט. לפני כאבעה חודשים פגשתי גבר שגדול ממני בכ- 31 שנה. קשה לי להגיד שהוא מצא חן בעיניי ממבט ראשון אבל הוא היה דרך טובה להתגבר על שברון לב. בהתחלה הוא שיקר לגבי גילו. יצאנו פעמיים לפני שהודה בפניי שיש לו בת בהונגריה מאישה שצעירה ממנו ב- 20 שנה ושהיה לו קשר עם מישהי שגדולה ממני בשנה ועוד הרבה צעירות אחרות. למרות שהוא השפיל אותי כבר מההתחלה: התקשר אליי אחרי שבוע, גרם לי לחכות לו חצי שעה ליד שער הבית שלו, שאל אותי שאלות מגונות כבר מהדייט הראשון על חיי המין שלי, השפיל אותי לגבי הגיל שלי והמשקל שלי המשכנו לצאת. היה לי מאוד קשה לנתק את הקשר. למרות שאיימתי בהתאבדות וניסיתי להתאבד ולמרות שסבלתי מדיכאון. לפני שהוא נסע נםגשנו והוא שכב איתי בלי אמצעי מניעה למרות שאמרתי שאני לא רוצה _(פעם שנייה שזה קורה) לא הצלחתי לקום וללכת. עכשיו יש חשש להריון. הוא לא נמצא בארץ. הוא אומר שישלם את ההוצאה של ההפלה. איך מנתקים קשר הרסני כזה? מלא בשקרים ומניפולציות. אני רוצה לצאת מזה.

ד"ר אורן חסון
עזרה ראשונה נפשית
11.07.2011 • 00:05

מיה יקרה,
חפשי עזרה. העובדה שנקלעת לקשר תלותי והרסני מעידה על כך שאת זקוקה לה. בודאי העובדה שהיית במצוקה כל כך קשה על כדי שניסית להתאבד. את צריכה לצאת מהקשר הזה, ואת זקוקה לטיפול. אם את יכולה להגיע מיידית לטיפול נפשי, עשי זאת. אם את לא יכולה להרשות זאת לעצמך, עשי זאת דרך קופת חולים, או דרך תחנה לבריאות הנפש שבמקום מגורייך. באתר שלי,בדף העזרה הראשונה שלו, תמצאי גם טלפונים לעזרה מיידית – השתמשי בהם כדי להתחיל, וכדי לבקש הדרכה להמשך טיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083