אסרטיביות: איך להביע צרכים ודרישות

תאריך פנייה: 24.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלי
לא משיגה דברים שאני רוצה
24.08.2010 • 08:16

אורן שלוםשמתי לב שאני לא מצליחה להשיג דברים שאני רוצה.1. אני צריכה להעלות שכר דירה. נפגשתי שלוש פעמים עם השוכר ועדיין העניין לא סגור מה גם שאני פוחדת שלא אצליח להשיג את ההלעה שדרשתי.2. יש לי הרבה בעיות עם השכנים שמציקים לנו. יוצא שאני זאת שמתעצבנת והם אדישים לגמרי להצקות שהם גורמים לי, כמו למשל מים מהמזגן שנשפכים אלי לחצר. אני מנסה להבין היכן הבעיה שלי ולא מצליחה. מנסה לשנות את ההתנהגות שלי כשאני רואה שהגישה שלי לא נכונה או לא מובילה לתוצאות.האם תוכל לעלות על הבעיה שלי ומה לעשות כדי להשיג דברים שאני רוצהתודה

ד"ר אורן חסון
אסרטיביות
25.08.2010 • 01:37

גלי יקרה,
עושה רושם שאת מתארת קושי בהבעת אסרטיביות. כלומר, ביכולת שלך להביע צרכים או רצונות או דרישות שלך באופן תקיף מספיק כדי שייקחו אותך ברצינות. ושימי לב שאמרתי תקיף ולא תוקפני.זה לא קל למי שלא אמון על זה, שלא בטוח שיקשיבו לו, ושאולי אפילו לא בטוח שמגיע לו. אז אולי הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא לוודא שמגיע לך מה שאת דורשת. בדקי את העניין היטב, טעני לעצמך או בעזרת חברים/משפחה את כל הטענות לכאן ולכאן, ודאי שאת יודעת לענות על כל טיעון נגדי ובאופן ברור.ולפעמים: "כי זה שלי, וכך אני דורשת" גם הוא טיעון מספיק, אם את בטוחה שיש לך גיבוי משפטי – או, לפעמים, אם הצד השני אינו בטוח בצידקתו, די בכך שהטענה שלך נאמרת באופן מספיק תקיף כדי להישמע אמינה ומשכנעת, כאילו שאת בטוחה במה שאת אומרת.אלה הם דברים שאפשר ללמוד אותם, ואם צריך, להיעזר באנשי מקצוע מתחום הפסיכולוגיה או ההתנהגות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083