אמפתיה: איך ליצור הבנה הדדית?

תאריך פנייה: 22.02.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
מנסה
שאלה גדולה
22.02.2006 • 17:59

איך יוצרים אמפטיה אצל בן הזוג?

נטע
שאלה גדולה
22.02.2006 • 19:04

ע"י כנות, פתיחות, שיתוף מתוך הלב ולא מתוך ניסיון לעשות רושם, וגם ע"י הקשבה אמיתית ותחושת אמפתיהכלפיבן הזוג.

ד"ר אורן חסון
איך למנוע התנגדות לאמפתיה?
23.02.2006 • 01:10

מנסה יקרה,
אמפתיה תוכלי ליצור אצלו על-ידי דוגמא אישית שלך (ומאד תלוי כמה זמן אתם ביחד), אבל גם על-ידי שיחות שבהן הוא יצליח להבין קשיים שלך ולהזדהות איתם. זה לא כל כך פשוט, כי הנטיה של גברים (בדרך כלל) היא לעיתים קרובות לנסות לפתור לך את הבעיה, במקום להיות אמפתי ומבין, או להתחמק מהבעיה (כי זה גדול עליו והוא לא יודע מה הוא יכול לעשות עם זה, או כי הוא לא רוצה לחשוף את רגשותיו).עם כל זאת, רגשות שליליים ותגובות שליליות בכלל (תלונות, כעסים, מריבות, ביקורת) מרחיקות אמפתיה. ועל כך את יכולה לקחת אחריות, על-ידי הפחתה שלהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מנסה
איך למנוע התנגדות לאמפתיה?
23.02.2006 • 09:06

אני אשמח אם הוא ינסה לפתור לי את הבעיה.הוא מתחמק כי הוא מפחד שזה ידרוש ממנו מאמץ.דוגמה אשית לא היתה חסרה אלא ההפך כמו ילד שרגיל רק לקבל. לגבי השיחות זה נכון.לא שיתפתי אותו מספיק הקשיים שלי.אפשר לקבל פרוט איך עושים זאת בצורה נכונה .אלפי תודות אני נעזרת בך המון.

ד"ר אורן חסון
יש ליצור תהליך
23.02.2006 • 10:28

מנסה יקרה,
צר לי, אבל מעבר לדברים הכלליים שכתבתי, קשה לי לומר משהו יותר מדוייק. זה כבר משהו שנדרש לו תהליך של עבודה אישית איתך, והאמת היא שרצוי, אם אפשר, גם איתו, כדי ליצור תהליך ממשי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083