אמון בזוגיות: מה לעשות?
כרמית
איך מאמינים שוב אחרי בגידה ושקרים?
⌄
סיפור ארוך,אנסה לקצר ולספר רק את חלקו.בני 34,נשואים 5 שנים, גרנו יחד לפני כן 3 שנים, 2 ילדים קטנים.לפני 4 חודשים,כרעם ביום בהיר, הודיע שלא אוהב אותי ועוזב,אמר לי את כל מה שלא טוב בי.ביקשתי שיתן צאנס.לא רצה אך לא עזב את הבית.אחרי שבוע גיליתי במקרה שכבר חודש בוגד בי,פיזית ומנטלית. בכל זאת ביקשתי שננסה לתקן.לא רצה בהתחלה,אמר שכבר התייאש,אך בסוף החליט כן לתת צאנס.בלי קשר לבגידה,הבנתי את כל מה שהיה למעשה רע בקשר שלנו ואת החלק שלי בזה.התחלתי טיפול פסיכולוגי שעוזר לי בצורה מדהימה.מרגישה איך אני מגלה את עצמי משבוע לשבוע.התקשורת שלנו השתפרה פלאים.טוב ונעים לנו, אך הוא לא אוהב אותי. מחכה לראות אם דברים שמפריעים לו יכולים להשתנות ואם יחזור לאהוב. בזמנו הפסיק את הקשר עם המאהבת (שמתגוררת בחו"ל כך שלהפגש הם לא יכולים).ביקשתי שאם יהיה קשר כלשהו יספר לי עליו,הבטיח שיעשה זאת.לפני שבוע גיליתי בחיטוט שלי במחשב שלו שהוא התקשר אליה לפני שבועיים.התעמתתי איתו,בהתחלה אמר שלא אחרי כמה דקות אמר שכן ושלאורך כל הזמן היא התקשרה אליו פעם בשבועיים והוא לא ענה לטלפונים שלה ולא סיפר לי כדי לא לפגוע.ענה לה בטעות כשהתקשרה אליו כשהיה בחו"ל ולא זיהה את המספר ואז היה לא לא נעים וחזר אליה.לדבריו אמר לה בשיחה שהוא מנסה איתי ושלא תתקשר אליו וגם הרגיש צורך להתנצל בפניה על הכל.אחרי כמה ימים וחיטוט נוסף שלי גיליתי פרטים נוספים ושקרים נוספים.התעמתתי עד שאמר כן אני משקר לך כי אני לא חושב שכל הפרטים האלה רלוונטיים ואני מרגיש שהשאלות שלך רק מפריעות לנו לשקם את הקשר.הסברתי לו שאני רוצה להיות איתו אך לא מוכנה לחיות עם שקרים.בסופו של דבר הבין ואמר שבערב יספר לי את כל פרטי הרומן בפירוט.וכך היה.ישבנו שעתיים והוא סיפר, אך תוך כדי תפסתי אותו בשקר נוסף שידעתי את התשובה האמיתית עליו.רק אחרי כמה פעמים אמר את האמת. ביומיים שאחר כך שאלתי אותו עוד כמה שאלות ושוב שיקר בכל מיני דברים קטנים וכ"כ לא מהותיים. רק אחרי עימות של מספר דקות התוודה באמת. לקח זמן עד שהבין שהפרטים באמת לא מעניינים אותי, אבל השקר כן.טוען שלא ישקר יותר. רוצה להאמין אבל מפחדת. כל פעם מאמינה לו באמת מתוך בחירה לעשות זאת, אך כל פעם מתאכזבת מחדש.השקרים הם רק בנוגע למקרה הבגידה עצמה, כך נראה לי.מה עושים? אפשר להאמין לו? צריך להאמין לו?אני ריאלית. רוצה שנצליח לשקם את עצמנו. הוא אומר שגם הוא רוצה. יודעת שיש סיכוי שלא נצליח. לא אסכים לחיות עם שקרים ועם חוסר אהבה. אבל רוצה מאוד לנסות.אני ממשיכה את הטיפול. העליתי בפניו את האפשרות של טיפול זוגי, הוא מרגיש שאנחנו מצליחים לטפל לבד (באמת מדברים המון ומנתחים ומשתפרים).הבטיח שאם ירגיש שדברים הולכים לכיוון שלילי יגיד מיד ונלך לטיפול.להאמין לו? אפשר להאמין לו? איך מפסיקים לחשוב על הבגידה? ועל השקרים?תודה,אני
ד"ר אורן חסון
לעורר אמון מחודש
⌄
כרמית יקרה,
עושה רושם שמאז שהחל המשבר את עושה הכל נכון. המשיכי ללכת לטיפול שלך, והעלי את השאלות הללו שם. ובזה אני כולל את שאלת האמון שלך. אם לא תצליחי להביא את עצמך לבטוח בו למרות השיחות ביניכם ולמרות הטיפול, תצטרכו ללכת ליעוץ זוגי. מה שחשוב הוא שלא ייווצר מצב שבו "את אשמה, כי אני עושה הכל כדי שתבטחי בי, ואת צריכה ליצור את השינוי הזה". אם תראי רמזים לזה – לכו ליעוץ זוגי, כי זה אומר שהוא מחפש פתרונות קלים כדי לחמוק מאחריות. אם את מפקפקת בו, ואם הוא לא יצליח לעורר בך אמון מספיק כדי להרגיע אותך, זה אומר שאתם צריכים סיוע מקצועי.