אמון בזוגיות: זמן, שיחות ואגו

תאריך פנייה: 08.12.2015 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
ל-י
בגידה באמון
08.12.2015 • 13:16

לבעלי יש ידידה טובה שהקשר ביניהם יותר חזק ממה שחשבתי. הוא נשבע שאין כלום ביניהם אבל מצאתי הודעה שאומנם לא אומרת כלום לטעמי לא היתה במקום והערתי לו על כך והבטיח שיפחית את השיחות איתה ושהיא תיזום שיחות בלבד ולא הוא. לאחר חודש ראיתי את פירוט השיחות והוא המשיך להתקשר אליה כרגיל- ז"א שיקר לי.לאחר פיצוץ זועם והרבה בכי והצטערות מצידו החלטתי לתת לו את ההזדמנות והוא כרגע לא אמור לשוחח איתה יותר. לטענתו לא ידע איך לומר לה ולהתמודד והיה במצב ביניים קשה,אך עם עידן האינטרנט הוא יכול ליצור איתה בהרבה דרכים אחרות בלא ידיעתי וקשה לי להאמין לו לפעמים למרות שנשבע שלא משוחח איתה וגם אמר לה שהוא צריך לנתק את הקשר לפחות עד שהדרים ירגעו. חשוב לי לציין שהם עובדים באותו מקום כפעם או פעמיים בשבוע. לפעמים אני מבינה וקל לי להכיל את זה ואפילו לא אכפת לי שידבר איתה אבל לרגעים אני עוברת לקיצון השני שמאחורי כל זה יש סיפור אחד שלם שאני לא מודעת אליואיך אני מחזירה לעצמי את הבטחון ואיך אפשר לבטוח בו שוב? אני מבינה שזה עניין של זמן והרבה שיחות בינינו אבל נורא קשה להאמין-יש לנו 2 ילדים והוא לא מוכן לאבד את המשפחה. אשמח לייעוץ או עזרה תודה רבה!!

ד"ר אורן חסון
זמן, שיחות, אגו ואמון
10.12.2015 • 18:38

ל-י יקרה,
אני מניח שלא נעים לו להיות גלוי ולחתוך לגמרי, כדי לשמור על התדמית שלו כאדם "נעים הליכות" בעיני עצמו ואולי גם בעיניה, במקרה היותר נוח לך, וכדי לא להרוס פוטנציאל של פנטזיה, במקרה הקצת פחות נוח לך, שלא לדבר על שלא להרוס עניינים אחרים, במקרה הגרוע מבחינתך. העניין הוא שאת לא יודעת בדיוק מי מן האפשרויות הללו נכונה, וזה מערער את הביטחון שלך, ובודאי את האמון שלך בו.בעידן האינטרנט אפשר ליצור קשרים בקלות. בודאי. אבל זה היה נכון גם לולא היתה מישהי ספציפית שאת יודעת עליה. אלא שהחרדה מתעוררת יותר בקלות כאשר יש לו קשר עם אשה אחרת, גם אם הוא מוצהר כקשר של ידידות, מאשר כשאין, מה עוד שהם נפגשים מדי פעם בענייני עבודה.את צודקת, זה עניין של זמן, ושל הרבה שיחות, ושל העובדה שהוא חד משמעי בכך שהוא רוצה להישאר איתך, ומוכן להקריב את הקשר איתה למען השלווה והרגיעה שלך (שלך!), כי את חשובה לו. העניין הוא שאם נכנסים קצת מאבקי כוחות ליחסים ביניכם בעניין הזה, וקצת חשש שלו משליטה שלך בו ובמעשיו, וקצת עניינים של אגו, תראי פחות את ההשקעה החד משמעית שלו בקשר איתך, ובאהבה שלו אותך, וזה עלול לערער אותך. זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך ולא רוצה באופן ברור להיות איתך, אלא שמאבקים מסוג זה מפריעים לו להראות את זה, ולך לראות את זה. במקרה שכזה, הייתי ממליץ לכם ללכת לטיפול זוגי לזמן מה, כדי שהעניינים הללו יהיו ברורים לו ושירצה ויבין איך הוא אמור לעזור לך להיות שלמה איתו מחד, וכדי ללמד אותך לטפל בתנודות שלך במצב הרוח ובחרדות, מאידך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ל-י
זמן, שיחות, אגו ואמון
14.12.2015 • 10:32

תודה רבה! עזרת לי.

ל-י
זמן, שיחות, אגו ואמון
14.12.2015 • 11:49

האמת שדי קלעת - הוא באמת ציין שלא ידע איך לומר לה ולפי מה שתיאר זו בחורה עם עבר בעייתי והוא היחידי שתמך בה כל הזמן ועזר לה להתקדם הלאה.הוא כן אמר וחזר מלא פעמים שהוא רוצה אותי ורק אותי ולאף פעם לא בגד ולא פזל לשום מקום. נורא יצטער ומבין שמה שעשה גרם ליותר נזק ושכרגע יצטרך להיות סבלני ולתמוך בי כדי שלאט לאט נצא מזה.יש ימים טובים וימים פחות טובים אבל אנחנו מדברים הרבה ופתחנו גם הרבה דברים שלא דברנו עליהם מעולםהוא פחות רוצה ייעוץ חיצוני כי אמר שאנחנו יכולים לסדר את הדברים לבד- תמיד כבדנו אחד את השניה ואף פעם לא היו צעקות בבית.התשובה שלך היתה מאד עניינית וברורה ואני מודה לך על זמנך. אומר לבן זוגי לנסות לפחות לפנות אליך לכמה מפגשים כדי לעזור לשנינו. שוב תודה

ד"ר אורן חסון
מתי רצוי לחפש עזרה חיצונית
14.12.2015 • 14:02

ל-י יקרה,
אני מקווה שהדברים אכן יסתדרו אצלכם, והתקשורת ביניכם מאד חשובה לבנייה ולתחזוק של האמון, בעיקר כאשר היא סבלנית ומקבלת. אני יודע שלפעמים זה לא קל, אבל לאורך זמן זה מועיל יותר. ובאמת, אם זה לא, לפעמים אכן יש צורך בעזרה חיצונית, לא בגלל שאין כוונות טובות, אלא משום שלפעמים לא קל להתגבר על חרדות, ולא תמיד הצד השני יודע איך להקל עליהן מבלי להכביד יותר מדי על עצמו, מעבר למה שהוא יכול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ל-י
מתי רצוי לחפש עזרה חיצונית
14.12.2015 • 15:14

המון המון תודה!!!!