פרידה מבחורה: מה לעשות?
אריק
בת הזוג שיקרה לי בנוגע לעבר שלה
⌄
אני וחברה שלי שנה וחצי ביחד, לאחרונה שאלתי אותה אם היא הייתה פעם עם גבר נשוי. היא טענה שמעולם לא עשתה זאת והיא לא מסוג הבחורות האלו...אך מחיטוט בפייסבוק שלה, גיליתי כי בהתכתבויות שהיו לה עם גבר נשוי (מישהו שהיא מכירה מהעבר שבינתיים התחתן) היא אכן נפגשה איתו ושכבה איתו. ההתכתבות לא מטילה ספק במה שהיה. זה קרה לפני כשנה וחצי (היא בת 30). אנחנו יחד כשנה. לא אמרתי לה כמובן שזה המידע שלי. אני לא מפסיק לאכול את עצמי מאז שזה נודע לי. אנחנו מסתדרים נהדר ואני אוהב אותה מאוד. השאלה מה לעשות? להישאר עם המידע ולא לומר כלום? לפוצץ הכל ולהגיד לה שחיטטתי לה בפייסבוק? אני מרגיש שהקשר שלנו בסכנה בגלל זה (בגלל מה שעשיתי ובגלל השקר שלה). מבחינתי להיות עם גבר נשוי זה לא פחות מבגידה. זה מאוד חורה לי שכך היא התנהגה. כמובן שיש לציין שהיא הייתה רווקה באותה תקופה (לא שזה מפחית מהחומרה).
ד"ר אורן חסון
בעוד 20 שנה
⌄
אריק יקר,
מן הסתם היא לא סיפרה לך כי חששה ממה שתגיד לה. ואולי באמת מוטב שתיפרד ממנה לאלתר. לא כי היא לא בסדר, אלא כי אתה לא תוכל לשאת את המצב. וגם אם תצליח לשתוק עכשיו, ולא לומר, ולא להראות ולהסביר לעצמך עד כמה היא מוצלחת וחשובה לך, עד שתוכל לקבל את זה שהיא טובה לך למרות שפעם עשתה משהו שלדעתך אינו ראוי מבחינה מוסרית - הרי מתישהו, כאשר תכעס, או כאשר תהיה מתוסכל, או כאשר תרצה לפגוע בה בעת מריבה, אז זה יצא. ולכן, אולי מוטב לך להיפרד ממנה לאלתר, לא כי היא לא בסדר, אלא כי אתה לא תוכל לשאת את הידיעה הזו ולחיות איתה בשלום. אין לך מה להאשים אותה. היא אתך, כמו כל בת זוג שהיתה ושתהיה לכל איש, על הטוב והפחות טוב שלה, ואם אתה לא יכול לקבל את שניהם, מוטב שתיפרד ממנה, כי לא תוכל לשאת את המצב לאורך זמן.אלא אם תוכל באמת ובתמים לומר לעצמך שהחיים איתה חשובים לך יותר, ותצליח להתמודד ולהשלים עם העובדה שלא תעלה זאת אף פעם בפניה. אלא אולי בבדיחות הדעת, על כך שגילית ושתקת כי אהבת אותה, בעוד 20 שנה.
רונה
בעוד 20 שנה
⌄
איזו תשובה מקסימה
נתי
בעוד 20 שנה
⌄
גם אני חושבת שתשובתך פשוט מדהימה