אמון בזוגיות: האם אפשר לבנות מחדש?
אינה
חזרה לחבר לשעבר
⌄
ד"ר חסון שלום
רב, אני בת 25 ויצאתי עם חבר שלי מגיל 17, בגיל 20 כבר עברנו לגור יחד וגרנו 4 שנים כזוג נשוי לכל דבר, לי היו תוכניות להתחתן איתו אבל חשוב לי לציין שמערכת יחסים זו לא הייתה ממש בריאה, היו לנו המון מריבות קשות עד כישי שהם הגיעו לקטטות פיזיות, אך אף פעם לא התלחתי לעזוב אותו על אף שניסיתי כמה פעמים. כל ה 8 שנים איתו לא הייתי שלמה עם היחס שלו כלפי, תמיד ארגשתי שיש משהוא יותר טוב, הוא לא טיפוס שנתן הרבה חיבה פיזית אם זה חיבוק או נשיקה, הוא לא אהב להפגין את רגשותיו בפומבי, הוא הרבה לקלל ולהשפיל אותי במריבות. למרות שהוא תמיד היה בא ומבקש סליחה ותמחנן שאסלח לו וכך הייתי שוכחת מהר. אני חייבת גם לציין שאני אתחלתי את הקטטות ואז זה הפך לנורמה להרים ידיים בריב. אני גם מודעת שגרמי בעצמי להמון מריבות, אני אדם מפונק ודורש הברה, גם שלא יכולתי להתמודד עם העתיד הצפוי לי איתו (הוא חסר השכלה ופשוט עובד קשה על משכורת מינימום).כל השנים ידעתי שהוא לא בשבילי והתפללתי שיבוא מישו או משו ויתן לי את הכוח לעזוב אותו. בשנה האחרונה הכל התחיל להסתדר, הפסיקו המריבות הקשות והתחלנו ממש להגיע לאידילייה, כיעילו שניינו עברנו גיל התבגרות יחד, שנינו עברנו את הקשיים הכלכליים שהציפו אותנו כאשר עברנו לגור יחד והם גם גרמו לנו להמון ריבים, המצב החל להשתפר וגם למדנו יותר לחיות אחד עם השני ואפילו לראשונה השנה התחלנו להרגיש את החיים בזוגיות, ממש התבגרנו וארגשתי שהכל יהיה בסדר, כי סך הכל אנו מאוד אוהבים ועברנו המון קשיים יחד.אבל יום בהיר אחד, בלי מריבה, יצאתי עם חברה שלי למועדון ופגשתי שם בחור, לא תיארתי לי שום דבר רציני איתו, סתם משהוא קטן לריגוש אבל זה התפתח בדרך מפתיעה ובמהרה בלי יותר מדי הסברים עזבתי את החבר שלי , הוא קיבל את זה מאוד קשה, לא תיארתי לעצמי שכך הוא יגיב, הוא פשוט התמוטט, הוא התקשר אלי בלי סוף, והיה מגיע אלי ובוחה לי כמו תינוק שהוא הבין הכל והוא רוצה לעשות אותי מאושרת, ושאני אתן לו עוד צ'נס, אבל כשהייתי נותנת תשובה שלילית הוא היה מתהפך ומתחיל לקלל ולפגוע, אפילו ירק עלי כמה פעמים.לאחר 4 חודשים שנפרדנו, הוא נרגע ביקש סליחה על הכל והפסיק להציק לי, אני כל התקופה הזאת אמשכתי עם הבחור השני שפשוט כמו נסיך על סוס לבן, ממש ככה, הוא נתן לי כל מהש חבר שלי לא נתן לי ב 8 שנים, הוא נפלא אבל אני לא מצליחה להיתאהב בו ואני כל הזמן חושבת על ההוא. ובמיוחד שהוא הפסיק לרדוף אחריי, פתאום ארגשתי שהוא חסר לי ושאני מפחדת לאבד אותו ושאני רוצה לחזור ולנסות עוד פעם, עמוק בלב אני מבינה שלא איהיה איתו מאושרת כמו שאיני רוצה אבל מצד שני אני גם לא מאושרת עכשיו, אני ממש מתמוטטת מגעגועים אליו. הוא הציע ללכת יחד לטיפול זוגי ולנסות שוב, מצד נוסף אני מרגישה שזה כן יכול להתליח אבל מצד שני הוא כל כך פגע בי כל התקופה הזאת והבחור השני כל כך נפלא, אני לא יודעת מה לעשות.
ד"ר אורן חסון
לדעת טוב יותר, או לעזוב את שניהם
⌄
אינה יקרה,
הפגיעות ההדדיות רבות, כך שהסיכוי שתצליחו לבנות אמון בינך לבין חברך הקודם הוא די נמוך. הוא לא יוכל להיות בטוח שלא תמצאי אחר-כך בחור אחר ותעזבי אותו שוב, מה עוד שראית אותו בכל חולשותיו, ואת לא תסמכי על החוזק והיציבות הנפשית שלו. וממילא, בשום שלב ומקום במכתב שלך לא כתבת שאותו את כן הצלחת לאהוב. אז אם לעזוב את הנסיך שלך, מוטב לעשות זאת עבור מישהו טוב יותר ולא טוב פחות.ובכלל, אם את מרגישה שאת לא אוהבת אותו וזה חשוב לך, בדרך כלל מוטב לעזוב אותו ולהתחיל לחפש מחדש. אבל תצטרכי להבין שעזיבה חורצת חריצים בזוגיות, חריצים שגם אם חוזרים להיות ביחד, יכולים לשבור אותה בקלות רבה יותר עם כל משבר. לכן, חשבי היטב מה את רוצה, עד שתדעי טוב יותר. ואם לא תדעי מה טוב יותר, לפחות השתדלי להיות במקום שאתיודעתשהוא טוב.