טיפים לטיפול ביחסים עם חמך

תאריך פנייה: 07.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירון
החם החם
07.08.2005 • 15:26

ד"ר חסון שלום
לך,רציתי להתייעץ לגבי מקרה שקרה לי ושעשה לי רע על הנשמה... (ולצערי זו לא פעם ראשונה)....חמי ידוע כבן-אדם מאוד קשה ולא נוח על הבריות, מתעסק בקטנות, מעיר על כל דבר, כל הזמן רק נעלב מכל דבר...עד כדי מצבים שאם היה יום הולדת היינו חייבים להתקשר באותו על הבוקר וכל בני המשפחה היו צריכים לברך אותו בנפרד...המצב החמיר עוד יותר כשחמותי נפטרה לפני כ-3 שנים, הוא הפך להיות מר נפש...ושוב, למרות שאני מארחת אותו כמעט כל שבועיים ומתייחסת מאוד יפה אליו, מתנות יום הולדת, וכו'...ביום חמישי האחרון הוא קרא לבעלי ואמר לו שהוא החליט לתת לנו מתנה לרגל הדירה החדשה (אנחנו עוברים דירה עוד כחודש), 5000 ש"ח...ובעלי חזר ואמר לי ביום שישי שאתקשר להגיד לו תודה (שכן, גם בעלי מודע לעובדה שהוא נורא נפגע מכל דבר)...ביום שישי-שבת היינו עסוקים נורא עם הילדים (חופש גדול, התינוקת לא הרגישה טוב והקיאה כל השבת, יש לי 3 ילדים..) ואז היום בבוקר (יום א'), התקשרתי על הבוקר....הוא לא היה, וניסיתי כ-4 פעמים...לקראת הצהריים, בעלי התקשר נסער ואומר לי, "אל תשאלי, אבא שלי דיבר איתי ואמר שאת אין לך חינוך, ואת לא יודעת להגיד תודה, ומה זה ההתנהגות הזו", בעלי אמר לו שאני מנסה מהבוקר לדבר איתו ושבטח אני כבר אתקשר שוב.הוא לא היה מוכן לשמוע, אני מייד ניסיתי שוב והוא כשענה ושמע את קולי בטלפון, ניתק לי בפרצוף!!!!!אני הייתי בשוק, והתקשרתי שוב אחרי כרבע שעה ואז הוא ענה ושוב "שטף" אותי:"אין לך חינוך, אני לא מקבל את ההתנהגות הזו"....וכו'...למרת שניסיתי להגיד לו שלא יכולתי להתקשר קודם, אבל אני עכשיו התקשרתי כדי להגיד תודה על המתנה.אבל לא עזר, והוא שוב טרק לי את הטלפון...אני פגועה עד עמקי נשמתי.....התקשרתי לבעלי בוכה ואמרתי לו שאם הוא לא מגוננן עליי ולא אומר לאבא שלו שאני מאוד נפגעתי ושבסכ"ה רציתי להודות... אני מתגרשת ממנו.בעלי ניסה לדבר אל ליבי שארגע, ואמר שגם הוא לא מצדיק אותו...אבל מה לעשות זה אבא שלו,ואני אמרתי שנמאס לי לספוג...שכן זו לא פעם ראשונה...לבסוף החלטתי לשלוח לחמי פרחים הבייתה וכתבתי: "תודה רבה על המתנה" (בלי התנצלויות)...אבל, לסיכום, למרות הכל אני מרגישה ממש רע, לא טוב לי, בא לי לבכות....נמאס לי מהמריבות האלה...נמאס לי שבעלי לא מספיק חזק, נמאס לי שהוא לא מגונן עליי ושחמי במקום שיבין שאנחנו בתקופה קשה של מעבר דירה, רק מקשה ויוצר סדק בנישואיינו.אודה לך על ייעוצך...לירון

ד"ר אורן חסון
שיחות על הפרדת כוחות
08.08.2005 • 20:51

לירון יקרה,
חם זועף הוא חם זועף, וזה לא הזמן והגלגול הנכון לשנות אותו. בן זוגך נתון בין הפטיש לסדן, ונדמה לי, לפי התאור שלך, שהוא מנסה לרצות את כולם ולא מצליח. אני לא יודע אם באמת לא יכולת להרים טלפון באיזה שהוא שלב כל השישבת, אבל לאחר שלא עשית את זה, עשית את הדבר הנכון. הניחי לבן זוגך לתקשר עם אביו כמה שירצה, תפסיקי לקחת ללב את התנהגותו של חמיך, והמשיכי בחייך. רק דאגי לדבר באופן שוטף עם בן זוגך, כי כל עוד הוא מבין אותך, ורצוי לפני מאשר בדיעבד (אבל שריפות תמיד תהיינה), הזוגיות שלכם תישמר. וזה מה שחשוב לך. תגידי לו שאת מעדיפה לשמור מרחק ככל האפשר, הסבירי לו עד כמה הקושי שיש לך עם חמיך משפיע על היחסים שלך איתו (עם בן זוגך), ווהשתדלי לקבל ממנו את הגיבוי מראש לריחוק הזה. ועדיין, אני מניח שפה ושם תצטרכי ליצור קשר איתו, אבל עשי זאת בצמצום, ותני לבן זוגך לעשות את כל הגישורים. ואם תסבירי לו זאת היטב, אני מקווה שהוא יעמוד בזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083