אמא שלו מגיעה - מה עושים?
דניאלה
התייעצות
⌄
אורן שלום,אני בת 29 ויש לי חבר בן 33 (שנינו רווקים)הוא גר כרגע לבד בדירה שכורה ואמא שלו שגרה בצפון מגיעה אליו כל שבוע ללינה למשך 3 ימים בערך, וגם לאחיו הנשואים היא מגיעה ללון לשבת (מאחר והיא אלמנה בת 70 יש סבב בין האחים ) מאחר ואנו מתכוונים להתחתן הוא הזכיר שאמא שלו גם תבוא ללון אצלנו גם שנהיה נשואים.בעיני הנושא לא מוצא חן, אני מוכנה לארח אותה אך לא שתלון אצלנו.מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
אמא שלו באה
⌄
דניאלה יקרה,
לא ברור לי איך אמא שלו מגיעה אליכם בכל שבוע כאשר היא עושה סבב שבתות בין האחים. אני מניח שזה לפחות אחת ל- 3 שבתות (אם יש לו רק שני אחים).אני מבין את אי הנוחות שלך, ואת אי הנחת שלך. השאלה היא אם את מוכנה לעשות מלחמות על שלושה ימים בשלושה שבועות, או לפרגן לו את הצורך שלו, כי את אוהבת אותו מספיק כדי להעניק לו את המתת הזו. זו שאלה שתצטרכי לשאול את עצמך, כחלק מהרצון שלך להיות עם בן הזוג שלך.מעבר לכך, לא נתת לי שום מידע על המחיר הגבוה שאת משלמת כאשר היא שם. אבל צריך לזכור שאם זה מנהג שישנו בין האחים, הוא יתקשה לנהוג אחרת, כי הוא לא ירצה להצטייר, בעיני בני משפחתו, כמי שמוכן פחות להשקיע בקשרים המשפחתיים שלו מהאחרים, ויכול להיות לזה מחיר גבוה עבורו.אם את מתכוונת לכך שהיא מגיעה אליו בכל שבוע, בימי החול, לשלושה ימים, ורק את השבתות היא עושה בסבב, תצטרכי לדון בזה עםהחבר שלך, להסביר לו את הקשיים שלך, ולנסות להגיע לסידור אחר, יצירתי יותר. ואם אתם לא מצליחים לעשות זאת, זה אומר שיש לכם בעייה לא פשוטה של תקשורת וקבלת החלטות כאשר יש ביניכם קונפליקט.