פתרון סכסוכים בזוגיות: עצות מעשיות

תאריך פנייה: 22.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שקד
משבר בזוגיות
22.01.2007 • 10:52

אני נשואה שנתיים וחצי ויש לי ילדה בת שנה +.מהתחלת החברות היו ביני לבין בעלי הרבה ויכוחים וריבים (סוערים) , אך למרות זאת החלטנו להתחתן בגלל שהייתה אהבה.חשוב לציין ששנינו אנשים מאוד סוערים - לא מאזנים אחד את השני.בזמן האחרון נכנסנו למערבולת של ריבים שאין לנו אפשרות לצאת ממנה.כל פעם שאנחנו מחליטים לנסות שוב מספיק שמישהו אומר משהו קטן לשני ושוב אנחנו רבים.אני מרגישה שאין בינינו כבר כבוד והערכה ושאולי העסק אבוד.קשה קצת לפרט הכל כאן אבל לא טוב לנו - אולי גירושין זו האופציה האחרונה??איך מפסיקים את הסערה וחוסר השליטה הזה??אני חושבת שאם לא היתה לנו ילדה אולי ההחלטה הייתה יותר קלה.גם יש ביננו כ"כ הרבה כעסים והאשמות שלא יודעת אם יש מה לעשות.אין לי עם מי לדבר כי זה יותר מדי אישי לשתף את החברות ואשמח לשמוע את דעתכם.

ד"ר אורן חסון
לגלגל את כדור השלג בחזרה למעלה
23.01.2007 • 17:41

שקד יקרה,
הגדרת נכון את הבעיה: אתם אנשים סוערים, מוכנים פחות לוותר זה לזו, מרגישים שאתם צריכים להשיג מחדש כבוד והערכה של הצד השני, ותוך כדי כך מוכנים לפגוע בו. זה כדור שלג שאתם חייבים ללמוד להתגבר עליו אם אתם רוצים לחיות ביחד. אתם כבר מספיק זמן ביחד, וכל מה שהצלחתם זה להגדיל את כדור השלג הזה. יעוץ זוגי יכול לתת לשניכם סולם לרדת מכמה וכמה עניינים, ולהתחיל לגלגל את כדור השלג הפוך.ואם לא, העצה היחידה שאני יכול לתת לך, והיא כללית מאד בתנאים האלה, היא שכאשר יש התחלה של עימות, לקבל את דבריו, ולוותר. העניין הוא שאני לא בטוח כמה זמן תוכלי להתמיד בזה ללא ליווי מקצועי, כי תראי בזה רק פחיתות כבוד ללא רווח. הרווח יגיע, אבל זה ייקח זמן. אני לא בטוח שתוכלי להתמיד בו לבד.ואגב כך, לו הוא היה שואל אותי את השאלה הזו, היה מקבל בדיוק את אותה התשובה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083