הפסד בחיי זוגיות: מה באמת קרה?
ttt
מעוניינת בדעתך
⌄
את שאלתי אני כותבת לך בדיעבד. אבל חשוב לי לשמוע את דעתך.אני בת 25 היה לי חבר 4 שנים (בן 30). אדם מקסים, אוהב, מפרגן, מתחשב, דואג, חכם, פשוט מושלם (בעיני לפחות). היתה לנו בעיה קשה. אף פעם, מההתחלה, לא השתוקקתי ולא נמשכתי אליו כמו שחלמתי תמיד שיקרה לי (הוא מצידו תמיד מאוד נמשך והשתוקק אלי למרות שידע שאני לא).מה שגרם לי להישאר איתו במשך כל התקופה היה בעצם הוא, האישיות שלו,הבטחון והאהבה שהעניק לי ולא המאוהבות שלי בו.אין לי ספק שאהבתי אותו מאוד כאדם, אך לא הייתי מאוהבת. במשך כל השנים שהיינו יחד ייסרתי את עצמי, וחשבתי שמשהו דפוק בי. ונורא הצטערתי וניסיתי וניסיתי והשתדלתיאבל לא הלך....היו לנו הרבה פרידות בגלל זה, כי חיי המין שלנו לא היו טובים. אבל תמיד חזרנו זה לזרועות זו למרות הכל. וכך זה נמשך שנים.....ממש שנים מתסכלות ללא מוצאבסופו של דבר, לאחר לבטים קשים, כשראיתי שזה חזק ממני, ופרידה ממנו סופית בשבילי היא קשה מנשוא ולא באה בחשבון בשל הקשר הרגשי העמוק שבינינו החלטתי לוותר על התשוקה שלי ופשוט למסד את הקשר שלנו ככה . וניחמתי את עצמי בכך שגם ככה התשוקה דועכת בסופו של דבר.וזה לא הדבר החשוב ביותר שכן חוץ מזה יש לנו הכל.אולם, בן זוגי לא חשב כמוני, וטען שלא מדובר בענין של מה בכך, ושלא ימנע ממני דבר כ"כ חשוב שאני צריכה לחוות.בסופו של דבר...נפרדנו סופית לפני כחודשיים ומאז לא שמעתי ממנו. אני יודעת שהוא צדק. אבל האם באמת זה מה שהכי חשוב כשחושבים על יחסים לטווח ארוך ועל הקמת משפחה. דברים אחרים לא אמורים להיות חשובים יותר? הרי אנחנו לא בני 16 כבר. אני אשמח אם תסביר לי או תעמיד אותי במקומי או תיתן לי קצת פרופורציות....כלומר הרי זוגיות זה לא כמו בסרטים ששם הכל ורוד לא? איך יודעים מתי כאן זה מספיק וטוב ולא צריך לנבור ולחפש משהו מעבר, ומתי באמת זה לא מספיק וצריך להמשיך הלאה??? אני עדיין מרגישה שהפסדתי אותו ולא חשה כ"כ הקלה למרות כל השנים המתסכלות.
ד"ר אורן חסון
להפסיד מישהו שרוצה אותך
⌄
tttיקרה,
חשוב להיות מרוצים בחיי הזוגיות. ואם חברך לשעבר העריך שלא תהיי מרוצה בחיי הזוגיות, ושחוסר שביעות הרצון הזה יקרין לרעה על היחסים שלכם (ועובדה, נפרדתם פעמים רבות), אז בהחלט יכול להיות שהוא צודק. אני חושב שהוא מכיר אותך מספיק כדי לדעת איך תיראה הזוגיות שלכם, כאשר את לא מספיק מרוצה ממה שיש. זה שאת מרגישה הפסד, אני חושב שזה אולי בעיקר כי את מרגישה שהפסדת מישהו שרוצה אותך, לא שהפסדת מישהו שאת רוצה אותו. תחשבי על זה.