איפוס זוגי: איך להציל את הקשר?
אני
העדר יחסי מין
⌄
ד"ר שלום רב,אנחנו זוג בני 40 + ונישאנו לפני מס' חודשים. לשנינו אלה נישואין שניים ואין לנו ילדים. בעלי צעיר ממני במספר שנים. יש בינינו הבנה, אהבה וחברות מצוינת. אנחנו מסתדרים בכל, למעט בעיה אחת: לפני שנישאנו היה לנו סקס מדהים ואפילו כמה פעמים ביום. עם ההכנות לחתונה והלחץ בעבודה (שנינו עובדים קשה וקמים מוקדם בבוקר...) התדירות והאיכות ירדו פלאים. ניסיתי לשוחח עם בעלי על כך ולדבריו הוא אוהב אותי ונמשך אליי, אך הוא עייף, טרוד וכו'. הדבר ממש מטריד אותי - כל מה שאנחנו עושים זה לעבוד ולישון מול הטלוויזיה. עליי לציין שיש בינינו המון מגע: נשיקות, ליטופים וחיבוקים.. אך הסקס ממש חסר לי... מה עושים? בפרט שאינו ממש מוכן לדבר על הנושא..
ד"ר אורן חסון
לאתחל מחדש?
⌄
את יקרה,
קשה לי להעריך מה השתנה אצלו. הוא מספר לך את מה שהוא מוכן לחשוף, ואולי זה נכון, ואולי לא, ואולי זה נכון חלקית. לדבר על מיניות, לא כל אחד יכול באופן חופשי, ובודאי לא כאשר מצפים ממנו ליותר ממה שהוא נותן.יכול להיות שבשלב הזה שלכם, הכי נכון לעשותrestart. כלומר, למצוא את האפשרות והפנאי, ואם צריך אז ליצור אותם קצת בכוח, כי זה חשוב, ולצאת לאנשהו לכמה ימים שבהם תהיו משוחררים מלחצים, ולנפוש. וגם שם, לא ללחוץ בעניין הסקס (כלומר, חשוב שלא ירגיש שהוא תחת מבחן), אלא לתת לדברים לזרום דו צדדית. אולי זה ישחרר הכל מחדש.