התמודדות עם חשד לבגידה

תאריך פנייה: 30.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שיר
אבא בוגד
30.11.2011 • 21:03

שלום
לך דוקטור יקר,אני מתוסכלת כבר מזה ימים.בחורה צעירה, (20) אבא שלי לפני כמה ימים השאיר את הפייסבוק שלו פתוח, וראיתי שיחה שלו עם עמיתה שעבדה איתו (דיי צעירה),שעומדת להתחתן.ראיתי שיחה שלהם שבה הם מדברים על דברים "אסורים", כמו לקחת סיכון בלבגוד.הוא הביא לה את הטלפון שלו,ואמר שתחשוב.העיניין הוא כזה, אמא שלי זה הדבר הכי חשוב לי בעולם, וגם אבא, אבל עם אמא בהרבה יותר מסתדרת, בחיים לא אגלה לה את זה, אבל מאז, אני פשוט לא יכולה להסתכל לו בעיניים.כל פעם,אני פשוט פורצת בבכי.זה מתסכל אותי נפשית.מה עליילעשות?

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם ידיעה קשה
01.12.2011 • 00:20

שיר יקרה,
אני לא יודע אם מה שגילית הוא בגידה או ריח בגידה או כוונות בגידה או פלירט חד צדדי, אבל ברור שעצם המחשבה על כך שיש נכונות כזו היא מהלומה קשה עבורך. לומר משהו במצב הזה למי מהם, עלול לפתוח תיבת פנדורה, ולגלגל תהליך שאולי לא יקרה אחרת. כך שבמצב הנוכחי הבעיה העיקרית היא את, ואיך את מצליחה להתמודד עם זה.הדבר הראשון שהייתי ממליץ לך הוא להכיר ולהבין שכל העניין הזה טרי אצלך. עם הזמן, דברים שונים מתקהים, והופכים להיות מעט קלים יותר. מכאן שהקושי העיקרי והראשון הוא להתגבר על הימים הקרובים. ראי אם את יכולה לעשות זאת ממרחק – כלומר, לנסוע לאן שהוא לשבוע שבועיים. אולי אחר-כך יהיה לך קל יותר. ובכל מקרה, גם אז כשתחזרי, תרגישי שאת מזוייפת איתו, שזה לא נכון להיות איתו קלילה ולהתנהג רגיל, כשזה לא מה שאת מרגישה, וכן הלאה. אז אולי תנסי בהתחלה להיות איתו פחות. מעבר לכך, תני גם לגיטימציה לעצמך להרגיש רע, גם איתו וגם עם זה שאת לא עושה עם המידע שלך שום דבר. זה לא פשוט להרגיש חסרת אונים, אבל לפעמים ברגע שמשהו קורה, כל בחירה הופכת להיות בחירה רעה. הרשי לעצמך להרגיש רע, כי זה טבעי, גם כי למדת שלהורים יש חולשות, ושהם פוגעים ופגיעים, והם עוד פחות ממה שהערכת וחשבת קודם. ולמדי את עצמך להחלים בדרך שבה את חושבת שתעבוד לך הכי טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083