איך לשחרר מחשבות טורדניות על גבר
סיוון
לד"ר אורן חסון שלום רב,
⌄
ממזמן סיפרתי לך על בחור שאהבתי בתיכון,והוא היה דלוק עליי ואמרת לי לעשות מה שניראה לי לנכון ושאני יחשוב לגבי קשר ארוך איתו האם זה יעבוד ואיךחשבתי על זה והגעתי למסקנה שאני רוצה לנסות לדבר איתוזה לא כל כך הצליח ליכי לא כל מה שרוצים מקבלים ישר במקוםומרוב שרציתי ביגלל זה זה לא הצליחאני ניסתי להשיג אותו דרך האינטרנט,האי סי קיו, הנייד שהוא היה מנותקויש לי טלפון של הבית רק אין לי מה לומר לו,כי אנחנו לא מדברים המון זמןנכון פעם אחת ניפגשנו אבל רק הבטנו זה בזו,אז ניסיתי לשכוח אותו ואמתי הזמן ירפא הימים יחפלו ואני אשכח אותו ופשוט לא אחשוב עליו זה פיתרון טוב לא אחרי שניסתי ליצור איתו קשר ולא הצלחתיורק אני אזכיר לך שבעבר כעבור שנה הוא שאל עליי והתענייןשלשום נסעתי לחברה שלי ובדרך עולה לאוטובוס גבר יפה ויושב מולי הוא דיבר בטלפוןוהזכיר קצת את אותו הבחור, המחשבות לא עזבו אותי, לגבי מי הוא,והאם זה אותו בחור אהבתי,ולמה הוא לא אומר מילה מחשבות בסגנון הזה, הוא שמע ווקמן ומדי פעם הביט ביכמובן שיכולים להשתנות ב4 שנים או 5 שנים מבחינת גם אופי ויופיאז חשבתי אולי הוא השתנה עם הזמן...אחרי איזה נסעיה של 20 דקות בערך הוא ירד, שהגעתי סוף סוף לצפוןהיה שם עוד בחור שבאמת יותר מהראשון דומה לבחור שאהבתי וניסיתי לבדוק האם זה הוא ולדבר אבל הוא הלךהאהבה משגעת אותי? כי אני מנסה לצאת מהעניין הזה ובאמת לשכוח אותו ולא הולך ליכי אולי אהבתי אותו ומרגישה כלפיו משהו אבל אחרי 5 שנים אני אמורה להרגיש עדיין משיכה כלפיו? או סתם זה געגוע חולף?אני אשמח לשמוע את דעתך בנושאהמשך יום נעיםתודה רבה לך,ממניסיוון
ד"ר אורן חסון
כל יום אני מאבדת בחור יפה ברחוב
⌄
סיוון יקרה,
זה מטריד אותך קצת כמו דיבוק שאת לא משתחררת ממנו, נכון?אז אם הדרך היחידה להשתחרר ממנו היא לנסות לדבר איתו, תחשבי על מה שאת רוצה לדבר, וטלפני אליו. למשל, תגידי שפתאום מצאת את מספר הטלפון שלו באיזה ספר טלפונים ישן, ושאת לא בדיוק זוכרת מי זה, ושהחלטת לבדוק. ותוך כדי שיחה, אולי "תיזכרי". ובינתיים תצליחי לדבר. [ואחר-כך עוד יאשימו אותי שאני מלמד לשקר]ואולי, אם הוא כבר לא גר שם, תביני שאין לך דרך להשיג אותו, וזה יעזור לך לשכוח. ואולי אין צורך לשכוח. לפעמים זה יכול להיות נעים להזכר במשהו שמעורר בך סערת רגשות קלה, ולהמשיך הלאה.ולהמשיך הלאה, פרושו לצאת יותר, ולנסות למצוא לך בן זוג ממשי יותר.ואולי כדאי שתמצאי גם את השיר בביצוע של חוה אלברשטיין, "כל יום אני מאבדת בחור יפה ברחוב", ותקשיבי לו, ותביני שזה קורה לכל אחת.
סיוון
כל יום אני מאבדת בחור יפה ברחוב
⌄
תודה רבה על העצה שלך, אני אשתמש בהאני לא יודעת עם זאת אהבה או לאאבל בטוחה גם הוא מרגיש כלפיי רגשכי הרי הוא לא סתם ישאל אותי אני מניחה.וחוץ מיזה אתה לא מלמד אותי לשקר זה בסדר, בשבילו אני אעשה את זהוידבר איתואני ממש חוששת שפיספסתי והוא אהב, למה התחושה הזאתי לא מרפה ממני?וד"א שאני ניזכרת בו אני מחייכת וזה עושה מצב רוח טוב,וגם רעכי אני הייתי רוצה לחזור ולדבר איתו בקשר של ידידות ולנסות ולראות מה יהיהכי אגב הוא בחור ממה שאני הכרתי הוא ממש משלים אותיהוא גורם לי אושר,גם שהוא לא איתי.אני רוצה לדעת מה פיספסתי ולטקן את הטעות שעשיתי, אולי הוא לא יהיה מעונייןאני מבינה אותו הוא התבגר,ופנה לדרך שלו אבל בדבר אחד אני בטוחהשהוא יזכור אותי כידידה שלו ובחורה מיוחדת,אני מקווה כך לא יודעת מה הוא חושבואגב אפשר עוד כמה שאלות ברשותך?1.איך יודעים שהוא אוהב באמת?2.ומה מבטים מנסים לרמוז?למשל מבט לתוך העניים בלילומר מילה מה הוא בעצםאומר לי?3. מה זה שהוא נידלק עליי למשלמה אני אמורה להרגיש או הוא?אני אשמח עם תענה ליתודה רבהלילה טוב לךסיוון
ד"ר אורן חסון
קורס בהתכתבות
⌄
סיוון יקרה,
אני מאחל לך הצלחה.הייתי שמח לתת לך קורס בהתכתבות על תקשורת בין-אישית, אבל לצערי אני לא יכול מקוצר זמן. נצלי את האינטואיציה שלך.