איך לצאת מקשר כואב
מ
פתחתי דלת לעבר
⌄
ד"ר אורן היקר .
אשיתאת הדבר הנורא ביותר שהכי פחדתי ממנו ואין לי מושג איך יוצאים ממנו.לפני כחודשיים חזר לחיי האדם שפגע בי מאוד עד שנלחמתי כולכך יפה ברגשותיי כלפיו בכול זאת נתתי לו לכנס פנימה תזכורת קטנה הוא התחתן לפני 5 חודשים אחרי שהאינו 8 שנים יחד. היו דמעות כמה הוא אוהב אותי ואיזו טעות הוא עשה, אחת מי ידידות סיפרה לי שהוא אהב אותי מאוד והנישואים האלה היו כחובה או משהו בסיגנון ושהוא לא מאושר מנישואים האלה והם רבים הרבה.הוא בכה לידי מאוד אפילו לא הצלחתי לאמין לדמעות האלה הוא בגד באישתו איתי אני יודעת שזה לא בסדר אבל כאילו רגש מסויים שאומר מה שאת אושה זה בסדר את לא פוגעת באף אחת אני יודעת שזה כן כי אני פוגעת בעצמי אבל איך יוצאים מזה היום
ד"ר אורן חסון
סגרי את הדלת חזק, גם אם החדר יישבר
⌄
מ יקרה,
את יודעת בדיוק איך יוצאים מזה, על-ידי כך שמפסיקים לראות אותו, ומפסיקים להיות איתו בקשר. אלא שאת לא רוצה מספיק. לו היית רוצה מספיק, היה לך כוח לעשות את זה. ברור לי שיש גם דברים אחרים. למשל, שאת מקווה שאולי בכל זאת הוא יחזור אליך. למשל, שאת רוצה לתקן את הפגיעה שלו בך, על-ידי זה שהוא ירצה אותך. אז חשבי על כל הסיבות שבגללן את איתו, ותביני שלו היית רוצה יותר לעזוב אותו, היית עוזבת. כשתביני, ואולי בעצם כשתרגישי ממש, שבשל הקשר איתו את מאבדת את הסיכוי לקשרים אחרים וחדשים, ושאת מאבדת את האפשרות בזמן הקרוב להתאהב בגבר (כן, כן, להתאהב... – אם תפני לעצמך מקום, זה אפשרי), ולהקים משפחה משלך, אז גם תרצי מספיק. כרגע, עדיין לא הפנמת את זה.ואם קשה לך לבד, לכי לטיפול כדי להתחזק, וללמוד איך לעשות את זה יותר מהר.