איך לסיים קשר כשמתאהבים באחר

תאריך פנייה: 20.09.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
התייעצות..
20.09.2013 • 16:40

אני בת 21,מהדת הנוצרית, יש לי כרגע חבר יהודי מדהים כבר מעל לשנה ומאז ומתמיד הקשר היה טוב ופורה בלי ריבים מיותרים קשר חזק ואוהב.. הוא קטן ממני בצבא הוא יוצא פעם בשבועיים וזה מסצדר לנו וטוב לנו..בקיצור כל מה שבחורה מחפשת בגבר...!
עד לרגע שהכרתי מישהו בעבודה, גם מהדת הנוצרית, כמוני, בחור טוב חרוץ ביישן לפעמים יודע להחמיא יודע להגיד את המילים הנכונות והוא כבש אותי.. יצאנו כמה פעמים התנשקנו אמנחנו מסתדרים מעולה.. כן יש בו גם דברים מעצבנים אבל כל אחד כזה.. הוא יודע על החבר והוא מחכה לצעד ממני מבחינתו זה בסדר..
בקיצור הפסקתי לחשוב על החבר וכרגע הבחור צהעבודה הוא כל מה שאני חושבת ורוצה...
הפרידה מהחבר כרוכה בלאבד הרבה טוב ואושר מחיי כי הוא היה חלק מזה כל הצקופה הדאת..
אני לא יודעת מה לעשות בבקשה תעזר לי במי לבחור ?!?!

ד"ר אורן חסון
כשאת צריכה להחליט
21.09.2013 • 23:35

דנה יקרה,
יהודי, נוצרי, זה פחות משנה. יש לך חבר, את רוצה לסיים את הקשר איתו כי התאהבת באחר, וזה הסיפור, נכון?אף אחד לא יכול להבטיח לך שזה יצליח. את עדיין לא מכירה אותו היטב. מצד שני, לפחות הפערים החברתיים קטנים יותר (קרי: החברה והמשפחות יקבלו זאת יותר בקלות, וכאן הקשר הדתי כן משנה). ומה שאת שואלת זה איך נפרדים "יפה"?התשובה היא: באופן הוגן. את אוהבת אותו פחות עכשיו, והתרחק ממנו רגשית, וזה מה שאת צריכה לומר. ככל שתיכנסי יותר לפרטים, כך יהיה קשה יותר. לך, לפחות. האם הוא יבין אם תגידי לו שהתאהבת בבחור נוצרי? - אני לא יודע. אני גם לא בטוח שהוא יקבל זאת טוב אם תגידי לו שעשית זאת בתקופה שהוא חשב שאתם בלעדיים זה עם זה. אבל אם זה מה שאת רוצה, פשוט תסבירי שזה מה שאת רוצה, ותמצאי את הסיבות שאת רוצה לומר, שיפגעו פחות.ובכל זאת, אני שומע סתירה פנימית בדברים שלך. את כותבת גם "הפסקתי לחשוב על החבר, וכרגע הבחור בעבודה הוא כל מה שאני חושבת ורוצה" וגם, במשפט השני אחר כך, "אני לא יודעת במי לבחור". אני חושב שאת יודעת, וזה קשה, אבל את היא זו שצריכה להחליט. אני לא מכיר אותך, אין לי מושג איך ייראו החיים שלך עם זה או עם השני, ואני לא מכיר אותם ואת אופי הקשר שלכם. את צריכה להחליט החלטה קשה, שאולי בעיקר קשה כי כואב לך על האבדן, וכואב לך את הכאב שהחבר שלך יכאב, וקשה לך המחשבה על העימות הצפוי כשתצטרכי לומר לו. אבל את צריכה להחליט.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083