איך למתן נטיות זעם ושיפור זוגיות
ורד
חוששת שהוא לא יצליח להתסדר איתי
⌄
שלום
שמי ורד,
אני בת 24, מחפשת מישהו למטרות נישואים. הכרתי בחור מקסים שמאש מוצא חן בעיני.
הוא גרוש, בגילי (היה נשוי כחצי שנה, אין ילדים) מעלם לא יצאתי עם גרוש וזה קצת מלחיץ.
הוא סיפר שאשתו לא התאימה לו ולא יה להם טוב ביחד, היא הייתה כל הזמן עצבנית והיא אד עקשנית.
הרגיש שהיא רק כועסת ולא טוב לה, הוא הרגיש שהיא לא אוהבת אותו ושהיא לא העריכה שום דבר שהוא עשה.
הדברים האלה דומים למה שהאקס שלי אמר תי כשנפרדנו. אני חוששת שלא אצליח להיות טובה בשבילו כי גם אני נוטה להתעצבן ולהתעקש על דברים. וכשאני כועסת קשה לי להראות חיבה לבן הזוג.
אני חושבת שמתאים לי גבר שיודע להתמודד איתי, אני מגדירה את עצמי כבחורה שלא קל להסתדר איתה ואולי בחור כזה שזקוק ליותר סבלנות והכלה מבת הזוג לא מתאים לי.
אני מרגיש שכל הזמן אני בוחנת את אלה שאני יוצאת איתם כדי לבדוק אם יהיה להם מספיק כוחות ואסרטיביות לעמוד מולי.
אשמח לשמוע את דעתך. האם בכל זאת אפשר להתגבר על השוני הזה באופי וברצונות?
ד"ר אורן חסון
החיים שלך עם עצמך
⌄
ורד יקרה,
אין לי ספק שאם את מאד רוצה אותו, תעשי מאמץ כדי להיות מאופקת יותר. השאלה היא, ומזה גם את חוששת: כמה זמן תצליחי להחזיק מעמד כך? זה מפחיד אותך.אבל אשאל אותך שאלה אחרת: האם את מרוצה מהנטייה שלך להתעצבן? האם את מרוצה מכך שאת בחורה שלא קל להסתדר איתה, כפי שאת מגדירה את עצמך? את לוקחת את העניין הזה כדבר נתון. יתכן שהסימנים שהוא נתן לך אומרים לך באמת שהוא יתקשה להתמודד עם האופי שלך, ועם עימותים. היו לו עימותים בעבר, והוא כנראה לא אוהב אותם, וקשה לו לחיות עם מישהי שבגלל הלחצים הפנימיים שלה מנסה מתקשה להראות לו עד כמה היא באמת מעריכה אותו. כך שאולי את צודקת ויהיה לו קשה גם איתך. אבל נראה לי שלא בדקת ואת לא שוקלת את האפשרות לטפל בעצמך, כדי למתן את הנטיות האלה שלך. יתכן שתרצי לעשות את זה, אבל גם אם הזוגיות שלך יכולה להיות טריגר לצורך הזה, את צריכה לרצות את זה כדי להקל על עצמך קודם כל. כדי להיות חשדנית פחות, כדי להיות כועסת פחות, ומשום שאת חושבת שאם תעשי זאת, החיים שלךעם עצמךיהיו קלים יותר.