פרידה מבן זוג: התמודדות וכאב
ב'
לא יודעת אם לקחתי החלטה נכונה
⌄
שלום רב.
אני בת 26 לפני שבוע אני והחבר ב5 השנים האחרונות נפרדנו הוא בן 27 שנינו סטודנטים שגרים בבית של ההורים בערים נפרדות ורחוקות מהשני הקשר התבסס על סופי שבוע לעיתים רחוקות גם גיחות באמצע השבוע. בשנה האחרונה חווינו המון עליות ומורדות בקשר כולל 2 פרידות (הפעם הזאת זה הפעם ה3). ביבת הפרידה הייתה עקב זה שהקשר לא מתקדם אני בשונה ממנו מרגישה תקועה כמו שעולים על הר והאוויר נגמר הרגשתי שהשינוי חייב להגיע אם לא אני פשוט אתמוטט חשוב לציין שהיינו ביחד ומתראים ההרגשה הייתה מתפוגגת לעיתים רחוקות הייתי מרגישה בה . הוא מצידו היה בסדר גמור אמר שאין מה למהר כרגע להתחתן עקב המצב הכלכלי ובגלל שהוא סטודנט אמר לי שברגע שיץחיל עבודה קבועה לא הבטיח כלום כי הוא לא יודע מתי זה יקרה אז אמר שנעבור לגור ביחד וששאלתי על עניין החתונה אמר שהוא לא מוכן להתחייב על דבר שהוא לא יודע אם יקרה אמר שגם לא יודע אם זה בכלל זה ואם זה לא יקרה זאת לא טרגדייה ששאלתי אותו האם בשנה הקרובה יראה את עצמו לפחות מציע נישואין ענה תשובה חד משמעית של לא!דרשתי תשובות לשאלות אם אתה לא רואה את עצמך איתי בעתיד מה אתה עושה איתי ענה כי הוא אוהב אותי . לבסוף אחרי ויכוח מתמשך ואחרי לחצים מצידי הוא אמר שהוא אוהב אותי מידי ושהוא מרגיש שהוא מעכב אותי ומעדיף לסיים את הקשר מאשר להתחייב . אני מרגישה רע קשה וכואבת מה עושים איך מתמודדים רוצה לקבל פרספקטיבה אחרת לכל הסיטואציה הזו
תודה רבה,
ד"ר אורן חסון
אולי זו לא פרספקטיבה אחרת...
⌄
ב' יקרה,
אני יודע שקשה מאד להיפרד מבן זוג של 5 שנים, גם אם הקשר ביניכם אינו יומיומי. זה לא רק הקשר, זה החיבור הרגשי, זה המקום שהרגשת שמתאים לך לחיים, וזה ראיית העתיד שלך משולב בזה שלו, והתקוות והציפיות שלך, וזה קשה לוותר על כולם. אבל מצד שני, עושה רושם שכדאי להקשיב לו, למרות שיש בך התנגדות למה שהוא אומר. הוא אומר שהוא לא רוצה להתחייב לקשר שלכם בשנה הקרובה, ולא יודע אם זה בכלל יקרה. לפעמים קורה שדברים מסוג זה נאמרים מתוך כעס רגעי, ושבזמנים אחרים, רגועים יותר הוא חושב אחרת, ולכן את צודקת כשאת בודקת אותו שוב. אבל עם זאת, לפי דברייך, עושה רושם שהוא עקבי בדעתו זו. זה משהו שאת אמורה לשקול, כי את יודעת טוב יותר משהו על העקביות הזו. העובדה שהוא אומר לך שהוא אוהב אותך רלוונטית, אבל פחות. גם אם האמירה מגיעה מרגש אמיתי, השאלה היא מה עוצמתו ועד כמה הוא מרגיש מחוייב לרגש הזה לעתיד. בצד זה, יתכן שהוא אומר לך זאת אולי גם כמשהו אמיתי, אבל בעיקר כדי שלא לפגוע בך, אולי כדי לשמר את הקשר שלכם כפי שהוא, ואולי כדי להוציא את עצמו ולהרגיש עם עצמו אדם טוב, לא אגוצנטרי ושלא פוגע באחרים. אבל בסופו של דבר, בשורה התחתונה, את רוצה לדעת אם המחוייבות שלו כלפייך היא עקבית, וכמו שאני מבין מה שעקבי הוא חוסר המחוייבות שלך. אם זה נכון, אז זה נכון שזה רע וקשה וכואב, אבל גם אומר לך שזה לא הקשר הנכון. כי עם כל זה שיתכן שהוא אדם טוב, ולא רוצה לפגוע בך, אבל הוא גם לא במקום שבו הוא מוכן להתחייב לעתיד איתך. הוא אומר לך את זה, וכדאי להקשיב. לפעמים גם לך מותר להיות אגוצנטרית, אם וכאשר צרכים בסיסיים שלך לא מתממשים, או הם נמצאים בסיכון.