איך להרגיל אותו למגע?
אור
פערים ברצון לקרבה
⌄
שלום,
אני חדשה כאן בפורום וקצת קשה לי לכתוב אך אני מקווה שזה יעזור לי. אני נשואה שלוש שנים ויש לנו ילד בן שנה. יש לבעלי ולי קשר טוב וחזק אבל אני כל הזמן מרגישה שאני זקוקה הרבה יותר ממנו לקשר גופני, אני מקבלת מהמגע הרבה חום וחיזוק ריגשי , וזקוקה לזה מאוד, בעיקר בגלל העומס שחיי מתנהלים בהם. לעומת זאת בעלי אינו מרגיש אותו דבר והוא כאילו לא זקוק לזה כלל, הקשר הגופני מבחינתו הוא רק קיום יחסי מין- בערך פעם בשבוע, והוא לא מרגיש צורך במגע שמעבר לכך, מאוד קשה לי עם המצב הזה וזה מרחיק ביננו. בשיחות איתו על תחושותי הוא אומר כי אני מורידה לו את תחושת הגבריות שלו בזה שאני משקפת לו את הרגשותי כאילו הוא זקוק למגע פחות ממני. אני לא יודעת כיצד לפתור את הפער הזה מבלי להוריד לו את הבטחון העצמי, ומבלי לפגוע בבעלי- אהובי. אני מרגישה כי השיחות על נושא זה לא עושות טוב, אך במקביל אני טיפוס גלוי וישיר ולא יכולה "לשמור בבטן".אשמח ליעוצך.תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
איך להרגיל אותו למגע?
⌄
אור יקרה,
את כותבת על פער שהוא די נפוץ בין גברים לנשים, שאת רוצה יותר חום ומגע, והוא, כשהוא צריך את זה, זה מעניין אותו כדי להגיע ליחסי מין. ולבן זוגך נוח להשתמש ברגשי האשם שלך, על-ידי הטענה שאת מורידה לו את הגבריות בהאשמה שהוא אינו זקוק למגעים. אם זה אמיתי, זה יפה, כי זה אומר שהוא מבין שגברי פרושו נוגע. אבל אני לא בטוח שזה מה שהוא חושב.לפעמים הדרך להעביר מידע כזה תלויה מאד באופןשבו אומרים את זה. לפעמים צריך לדעת "לשמור בבטן" תחושות של עלבון ופגיעה, ולהוציא זאת דווקא ברכות. אם הוא לא יוזם נגיעה בך, תזמי את נגיעה בו. תני לו, בהדרגה, ללמוד שזה נעים. אל תתנפלי עליו בבת אחת, אבל למדי לגעת בידו כשאת מדברת איתו או עם מישהו אחר כשהוא ליידך, ללטף לו את הזרוע, לחבק אותו מדי פעם, להעביר לו יד בבלורית (או על הקרחת, מה שיש לו), לתת לו חיבוק קצר לפעמים מאחור, כשהוא עסוק במשהו (אבל קצר, כי אז הוא בטח מרוכז בדבר אחר) ולעזוב אותו וללכת לעניינייך, להתחכך בו קצת כשאת עוברת לידו. לא הרבה, לא בבת אחת, שלא ייבהל, אבל להרגיל אותו, כמו שמרגילים חיית בר, שזה נעים, עד שזה יחסר לו כשזה איננו. וכשזה יחסר לו, הוא גם ייזום מגע משלו. אם תדעי לעשות זאת נכון, הוא יהיה שלך