איך להיות החלטי?
מאור
החלטות
⌄
שלום
רציתי להתיעץ בעניין שאני לא מצליחה להבין אותו. אני בת 26 רווקה, ויש לי כמה דילמות לגבי כמה אופציות מנוגדות אחת לשנייה, כולן טובות אך אני לא מצליחה להגיע להחלטה, גם לגבי החבר, גם לגבי מה אני רוצה לעשות בחיים, איזה מקצוע אני רוצה... בקיצור לא יודעת מה אני רוצה וקשה לי להחליט כי אני רוצה הכל ולא יודעת מה חשוב יותר.למדתי עיצוב, לתואר ואני ממש לא רוצה לעבוד בזה, לא יודעת במה אני רוצה לעבוד, לגבי החבר יש אהבה אבל אני יודעת שכדי להיות ביחד אצטרך לוותר על המון דברים, יש לי אופציה לנסוע לחו"ל ולהשאר שם, או להמשיך ללמוד בארץ, בקיצור אין לי מושג מה לעשות ובינתיים הזמן רץ ואני תקועה במחשבות רבות בלי מעשים. מה עושים?
ד"ר אורן חסון
איך להיות החלטי?
⌄
מאור יקרה,
להיות החלטי זה לא ממש קל. סביר שהאפשרות הזו קיימת יותר אצל אנשים שיודעים שלאחר ההחלטה שלהם, הם לא מסתכלים יותר לאחור. לעומת זאת, מי שלאחר כל החלטה שוקל אותה שוב, ויודע שהוא עלול להתחרט עליה גם אם אין אפשרות חזרה, חושש יותר להחליט.קחי בחשבון שאם את לא יודעת להחליט בין שתי אופציות, סימן הוא שלפחות על פי מצב הידע שלך, הן די שוות זו לזו. מכאן, שאולי בכלל לא משנה באיזו מהן תבחרי. אלא שגם אם את בוחרת באפשרות שסטטיסטית היא מבטיחה יותר הצלחה, את יכולה לא להצליח. כלומר, בחירה נכונה ומושכלת גם היא לא תמיד מבטיחה הצלחה, כי אנחנו חיים בעולם מורכב מאד שבו אין לנו ודאות על מה שיתרחש בהמשך. אם, לאחר בחירה שעשית, תחשבי על חרטות ועל אפשרויות כישלון, את מגדילה את הסיכוי לממש את הכישלון הזה. לכן, בעולם של חוסר ודאות, ואשר בו נראות לך האפשרויות שוות בערכן (כך זה, מן הסתם, כאשר קשה להחליט ביניהן), כל מה שאת צריכה, זה להדחיק חרדות, לבחור, ולאחר הבחירה לעשות הכל, אבל הכל, כדי שהיא תממש את הציפיות שלך ממנה.