איך להחליט אם להפרד
G
מתקשה לעזוב
⌄
שלום
ד"ר!נפרדתי מחבר שלי לפני הרבה זמן, אני יודעת שצריך לנתק איתו את הקשר אבל הוא האדם הראשון שאני צריכה לשמוע את דעתו, היחיד שאני צריכה לשמוע כשרע לי, כשטוב לי. וזה לא רק בגלל שהוא האהבה שלי, אלא גם-ובעיקר- מפני שהוא אדם שמאוד חשוב לי, כאדם. מה עושים?
ד"ר אורן חסון
מתקשה לעזוב
⌄
Gיקרה,
מן הסתם, את אוהבת אותו גם בגלל שהוא מאד חשוב לך כאדם, ואולי להפך.אבל מה שלא כתבת, ושם טמונה התשובה לשאלה שלך, זה מדוע את צריכה לנתק את הקשר איתו. ערכי לעצמך את הטבלה הבאה:סיבות להיות איתו בקשרחשיבותסיבות שלא להיות איתו בקשרחשיבות1.1.2.2.......רשמי בטבלה את כל הסיבות להיות איתו בקשר, ואת כל הסיבות מדוע לא להיות איתו בקשר, ולצד כל סיבה רשמי את מידת החשיבות שאת רואה לסיבה זו (נגיד, בסולם של 1-10). היום את נשארת איתו כי במצבך הרגשי והחברתי הסיבות להיות איתו בקשר חזקות יותר. קחי את הטבלה של היום כנקודת מוצא, ומלאי את הטבלה הזו פעם בשבוע או בחודש, ועקבי אחר השינויים שחלים בדרגת החשיבות של הסיבות הללו, עם הזמן. יום אחד, הסיבות שלא להיות איתו בקשר יהפכו להיות משמעותיות יותר וחשובות יותר, כי הצרכים שלך ישתנו. זה הזמן שבו תהיי בשלה יותר להפרד ממנו, ולהמשיך בחיים עצמאיים משלך. בהחלט סביר, אגב, שתחליטי, היום או בעוד חודשיים, שאת נמצאת במצב ביניים. אם המגמה שבה תראי את עצמך תהיה בכיוון של להפרד, את יכולה לזרז את התהליך על-ידי מציאת אלטרנטיבות לטור הימני (חברה טובה או ידיד טוב, למשל, פעילות חברתית אינטנסיבית יותר, וכדומה). אלה יגרמו לך להוריד את החשיבות של הסיבות להיות איתו בקשר, כך שערכן היחסי ירד ותוכלי להפרד ממנו יותר בקלות.