כעס, טינה וחשדנות בזוגיות
מירב ק
הצלקות של הריב נשארות
⌄
בעלי ואני נשואים כשנה וחצי ויש לנו ילד בין 9 חודשים, באופן כללי אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ונהנים בדר"כ, צוחקים המון, מתבדחים ומפאת עבודתו נמצאים, תקופות מסויימות, הרבה יחד בבית. הבעייה שכל כמה זמן (שמתי לב לאחרונה שבערך כל חודש) יש לנו ריב גדול וזה שובר אותי, אני נעלבת מאוד ולא מצליחה לשכוח את ההרגשה (לא את הנאמר) הנוראית של העלבון בריב.כיוון שאני נשואה פעם שנייה, כשבפעם הראשונה אני יזמתי את הגירושין, היום אני יודעת, פשוט לא אהבתי אותו כבן זוג, לכן לא הסכמתי ללכת לטיפול זוגי (חוסר מוטיבציה ורצון לשקם), פה זה שונה לחלוטין, אני רוצה את הזוגיות ומלאה מוטיבציה.הבעיה, שבעלי לא רוצה וימציא לכך מליון סיבות: כסף, מיותר, גרים בחו"ל, הייעוץ לא בעיברית (כשמדובר באזרח עם אנגלית כשפת אם)....אתמול היה לנו ריב שבמהלכו ממש הרגשתי שכל גופי רועד ללא שליטה ואמרתי לו בסוף, שזה גירושין או עזרה מבחוץ, הוא כמובן לא הגיב וכדי לשחרר את האנרגיות הנוראיות הלכתי לחדר כושר ובעודי בוכה על הסטפר הבנתי שזה נגמר. משום מה חלה תפנית כשחזרתי ורציתי לשבת ולשוחח איתו, הוא בירר על יעוץ ורוצה פתאום ללכת.אני לא יודעת מהיכן זה מגיע ואך לאכול את זה, אני כ"כ פגועה וכ"כ מצולקת שאני ממש לא אוהבת אותו, נכון לעכשיו, עד יעבור זעם. מה עושים?אך משחררים את הצלקות הללו ומתחילים טאבולה ראסה?!למה זה כ"כ כואב?
ד"ר אורן חסון
מקצבים של אהבה, כעס, טינה וחשדנות
⌄
מירב יקרה,
זה נכון שכאשר את כועסת, את לא יכולה להרגיש שאת אוהבת אותו. תפקיד הכעס הוא להתגבר על רגשות ופחדים אחרים, על מנת לשקם כבוד אבוד, או על מנת להשיג משהו שלא תשיגי ללא התגברות על עכבות מסויימות. וכאשר נפגעת, את כועסת על מנת לשקם את הכבוד האבוד, ותחושת של אהבה יעמדו בדרכך. אבל זה לא אומר שהאהבה נעלמה. היא ישנה, אבל חבוייה מתחת לעוצמה שנותן הכעס, והיא תצוץ שוב מחדש כשהכעס יירגע.אלא שאת צודקת מאד בכך שכעסים משאירים צלקות. הצלקות הללו מצטברות לתחושה אחרת, של טינה ושל חשדנות כלפי הכוונות שלו וכלפי הרצון שלו להיות איתך ולרצות את טובתך. וחשדנות וטינה הן תחושות ארוכות טווח, שיש להן יכולת, עם הזמן, לכבות את האהבה. וכתחושות ארוכות טווח, הן גם נשמרות לאורך זמן, גם כשהן על אש קטנה, וקשה יותר להעלים אותן. את צריכה ללמוד להחזיר לעצמך את הבטחון בבן זוגך, עד שהטינה והחשדנות ייכחדו עם הזמן, וזה לוקח זמן של לימוד, שבו הוא ילמד להבין אותך, ואם הוא יעשה זאת, יהיה לך קל יותר לבטוח בו, וגם את תלמדי מה התסכולים שלו, ויהיה לך קל יותר להבין את המניעים שלו ואת הצרכים שלו. זה ירגיע אותו, וזה גם ירגיע אותך, כי אז הוא יהיה צפוי יותר בעינייך. ואת כל אלה אפשר לעשות בהדרכה של יועץ זוגי.