איך לבטוח אחרי בגידה

תאריך פנייה: 25.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יערה
איך לסלוח
25.06.2010 • 22:15

הייאני וחבר שלי בזוגיות כבר שנה וחצי כמעט, זוגיות שהתחילה לאט ופרחה למשהו טוב באמת. לפני חודש הוא סיפר לי שבגד בי, לא מתוך רגש אלא רק סקס מזדמן, פעמיים עם אותה אחת. אחרי טלטלה רבה החלטנו להישאר ביחד אבל אני עדיין כועסת וחושבת שהוא לא נלחם עליי מספיק. יש לי גם פחד לאבד אותו. אני סובלת חלק גדול מהיום ממחשבות על זה, אבל שנינו רוצים להישאר. איך נשארים ושורדים את זה? קשה לי לשתף אותו בהכל כי זה עליו בעצם. אני אמביולנטית, מצד אחד אוהבת אותו מאד ומצד שני פגועה, נעלבת, ומנסה כן בשיתוף להרים את הקשר.

ד"ר אורן חסון
איך לבטוח
27.06.2010 • 14:34

יערה יקרה,
את צודקת בחששות שלך, כי הרי את רוצה להיות בטוחה שזה לא יחזור על עצמו. ובאיזה שהוא מקום את בטח גם אומרת לעצמך, ובמידה רבה של צדק, שאם תוותרי לו בקלות, הוא יחשוב שמותר לו בפעם הבאה, כי תסלחי לו תמיד. אלא שמצד שני, את גם לא רוצה להפסיד אותו. לא כתבת בני כמה אתם, וזה היה יכול אולי לתת לי עוד כיוון. מבלי שאנסה להצדיק זאת, ישנםמניעים שונים לבגידות. ולפעמים כדאי לדעת אם המניע הוא צורך בלתי ניתן לריסון ללכת אחר פיתויים מסוג זה, או אולי חוסר התנסות קודמת וסקרנות לדעת איך זה עם מישהי אחרת לפני התמסדות, ועוד ועוד. אין בטחון כנגד בגידות, והרבה תלוי, בהבטחות שלכם זה לזו, במצב הקשר ביניכם, במשך הקשר, במצב הזוגי שלכם וכו'. בזוג ותיק עם יחסים שחוקים ומרוטים משהו, הייתי אומר שהבטחון צריך לנבוע מכך שאם רוצים לקיים קשר אחר, מוטב להיפרד קודם. בזוג טרי זה קצת יותר קשה לומר זאת, כאשר יחסים הם דבר שנבנה, והוא הדבר שאתם רוצים לסכן הכי פחות. והרי זה מה שקורה לך, שאת רואה עתיד משותף, ופוחדת שהעתיד הזה מתרסק, ושאת צריכה להתחיל שוב מהתחלה. זה לא פשוט כלל, ומה שאת צריכה זה בעיקר להיות בטוחה בו, כאדם, שהוא אוהב אותך ולא ירצה לפגוע בך שוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083