איזון רגשי בזוגיות

תאריך פנייה: 08.07.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
טיטי
מיניות מופרזת
08.07.2015 • 20:37

אני בחורה בת 22. היה לי רק חבר אחד בחיים.מעוניינת רק בקשרים רציניים (בגדול), להרגיש מעורכת ונאהבת. העניין הוא שכל הזמן שאני מכירה בחור חדש (לטעמי ומושך) וקובעים דייט ראשון, במהלך הדייט לא יכולה לעמוד בפיתוי לנשק אותו. בדר"כ באמצע שהוא מדבר.. כאילו ממש בהפתעה. כל הבחורים התלהבו ישר ויזמו ... משם ממשיך עד למיטה- סקס. (סקס טוב כמו בסרטים לדעתם).יום למחרת אין SMS ואין טלפון. אני מודעת לתופעה "אפקט הודיני" שאחרי שהםמקבלים מין בקלות אז נעלמים כי בנראה שהם רואים אותי כזולה. אני אף פעם לא שולחת הודעות אחרי דייט ראשון לאף בחור כי אני חושבת שזה התפקיד של הגבר.הנושא הזה מעיק עלי מאוד!פוחדת לצאת לדייטים מחשש שלא אוכל לעמוד בפיתוי. לא יודעת מה לעשות כדי לעצור את הנטיות המיניות שלי. ממש לא רוצה להיות כזאת, מרגישה שזה משתלט עלי והורס לי את הזדמנת לפתח קשר אמיתי. אף פעם לא הצלחתי להתאפק עד לדייט ה-3 כמו שממליצים לבנות.רציתי לדעת אם יש לי איזה בעיה מינית ? או אם יש איזה שהיא דרך להפחית את חשק המיני שלי?תודה מראש..

ד"ר אורן חסון
איזונים בתחום הרגשי
09.07.2015 • 18:38

טיטי יקרה,
אם אני מנסה להבין למה את מתנהגת כפי שאת מתנהגת, הייתי אומר שהסיכוי הוא שהסיבה לא קשורה למיניות מופרזת שלך. נראה לי יותר סביר שהקושי שלך הוא ביצירת איזונים בעולם הרגשי שלך, אולי מתוך הצורך לדעת מהר יותר אם הבחור חושק בך או לא, במקום להמתין ולהיות סבלנית, כדי לבסס את הקשר לפני כן. חשוב להבין מדוע את מאבדת סבלנות, ואולי מאבדת ביטחון כאשר את מנסה סבלנות.כבר כתבתי בעבר כמה דברים על הנושא הזה, וקראי בבקשה שתיים מההתכתבויות הקודמות שלי:למה לא סקס בדייט ראשון?ללמוד את הגבולות של עצמך.חשוב שתביני מה באמת קורה לך בעולם הרגשי, ומדוע את מתקשה לווסת את הרגשות שלך וללמוד להגיב ולהתקדם מינית לאט יותר. אני מציע שתלכי לטיפול, ותיעזרי באיש מקצוע בתחום הטיפולי כדי ללמוד להתאזן רגשית. זה יכול להיות מאד חשוב לך בהמשך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
טיטי
תשובה
09.07.2015 • 23:46

תודה רבה לך דוקטור !אכן צודק.. מרגישה לפעמים צורך עז לאהבה וזוגיות, לכן טועה כל פעם מחדש.השאלה שלי כרגע: יש איזה שהיא דרך לנסות "לתקן" את הרושם שנתתי לו וכךלגרום לו לראות אותי כבחורה הגונה?אני באמת בחורה טובה שיש לי הרבה מה לתת.. לא עושה את זה עם כל בחור שצץ, אלא לצערי קורה דווקא עם הבחור שאני מעוניינת בו באמת-להכיר אותו ושיראה בי כאשת שיחה ובת זוג פוטנציאלית.

ד"ר אורן חסון
הרושם שלך עליו, ושלו עליך
13.07.2015 • 16:28

טיטי יקרה,
אם קראת את השיחות שנתתי לך לקרוא, תראי שם שאת אמורה לקחת את היחסים ביניכם לכיוון אחר. כלומר, להוסיף על זה דברים נוספים, עוד לפני חזרה למיטה. לראות אם יש לו עניין בכלל לפגוש אותך בתנאים אחרים, שבהם ברור מראש שלפחות רוב הזמן לא תהיה לכם הזדמנות לאינטימיות, כמו הופעה, או ארוחה משותפת במקום פומבי, או טיול - מקום שתהיו בו גם עם אחרים, ותעשו דברים אחרים ותתעניינו לא רק זה בזה אלא גם במשהו אחר ותחוו חוויות אחרות. אם אין לו עניין בכל אלה, יכול להיות שזה בכלל לא קשור לרושם שעשית או שלא עשית כבחורה הגונה, אלא בצורך שלו להיות איתך אך ורק בקשר מסוג מסויים. אם זה כך, את אמורה ללמוד מזה משהו לגביו, ולהסיק מסקנות. העובדה שהוא "גבר מוצלח" לא הופכת אותו בהכרח ל"בן זוג מוצלח".אני לא יודע מה יקרה איתו, כי אני לא יכול גם לדעת מה הוא רוצה. אבל בשבילך, אם זה לא יעבוד, ואם תרגישי שאת מתקשה להיפרד מהדרך שהלכת בה ואת מתייאשת מהר - קבלי את עצתי ולכי לטיפול שיעזור לך להגיע למינון הרגשיהנכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083