הבנת מסרים זוגיים: מה באמת הוא אומר?

תאריך פנייה: 08.07.2015 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מסר כפול
הוא מבלבל אותי
09.07.2015 • 00:06

אני בת 21 בקשר עם בן 23 מבלבללללללללללללללל נורא.יצאנו במשך חודש ואז נפרדנו כי לא הרגשתי שאנחנו מתאימים אז חתכתי.. הרגשתי קצת חרטה אבל בסוף התרגלתי ללבד.עברו ארבעה חודשים והוא הראה סימני חיזור ורצה שנחזור לקשר, ממש רציתי והתלהבתי ויצאנו שלוש פעמים והוא פשוט לא ברור לי בעליל.מצד אחד כשאנחנו יחד הכי מקסים בעולם- קורא לי בייבי, מתוקה, מנשק, מחבק, מפנק במיטה, מתעניין בי, מספר לי כמה הוא מעריך אותי...כשיזמתי שיחת יחסינו לאן הוא אמר לי שכרגע הוא רוצה משהו בלי מחוייבות ושנראה לאן זה ילך וקיבלתי את זה.כשאנחנו לא ביחד הוא בקושי מדבר, מדי פעם שולח הודעה של "מה קורה" כשאני מציעה לו לצאת ביומיים האחרונים כל פעם היה לו משהו אחר לעשות.השיחה האחרונה שלנו הייתה לפני יומיים כשאני שואלת אותו אם הוא רוצה לבוא לאנשהו והוא עונה שיש לו תכניות אז שלא אבנה עליו.עניתי לו " טוב... אני לא בונה עליך בכללי"והוא פשוט לא ענה !!חשבתי שההודעה שלי תלחיץ אותו ותוביל אותנו לשיחה אבל מאז הוא אפילו לא כתב לי כלום.אולי אני מראה יותר מדי רצון ?אבל אני לא רוצה לשחק משחקים ומרגיש לי שכל מה שהוא רוצה זה רק משחקים. אני רוצה אותו, יש לנו חיבור כל כך מעולה והוא גורם לי להרגיש נפלא כשאני איתו.בא לי זוגיות אמיתית וטובה ואני רואה איתו פוטנציאל לזה...איך אפשר לחנך אותו? איך אפשר להכניס את הקשר הזה למסגרת ... ? אפשר בכלל?

יעל
הוא מבלבל אותי
09.07.2015 • 13:32

הלוואי שהייתי יכולה איכשהו לדבר איתך
האקס שלי הוא בדיוק כזה ובדיוק כתבתי פוסט על זה
פליז.. הוא אומר שהוא לא רוצה מחוייבות.. זה לא מה שאת מחפשת?.. תלכי..!!!
מה שיבוא בהמשך אם תשארי זה רק דמעות וכאב

ד"ר אורן חסון
מסר חד כפול או משמעי?
09.07.2015 • 18:40

בת 21 יקרה,
אני לא חושב שהוא נותן לך מסר כפול. אני חושב שהוא מאד ברור. הוא אומר לך שהוא לא רוצה יחסים מחייבים, ומה שהוא לא אומר הוא את מה שמתבקש מזה לפי מה שיש ולפי מה שהוא עושה - שהוא כן מעוניין בקשר מיני, לפחות מדי פעם ובקצב שלו. אלא שהעובדה שהציפיות שלך שונות, ושאת רוצה יותר, ולכן את מנסה להשלות את עצמך שאולי גם הוא. לכן זה נראה לך מסר כפול, גם כשהמסר פשוט וברור.אני יודע שזה מאכזב, אבל אל תרגישי מאד רע עם זה. טבעי שהנטייה שלך, כשאת רוצה אותו, תהיה להאמין יותר שזה כן יצליח, ולהיות אופטימית. אחרי הכל, את לא יכולה לדעת מה בדיוק יקרה בעתיד, ומה עובר בראשו של האחר. ולכן, כשאת רוצה משהו, אופטימיות תגדיל את הסיכוי שזה יקרה (אבל גם את האכזבה אם זה לא יקרה), בעוד שחשש וחשדנות יקטינו את הסיכוי שזה יקרה (גם אם הוא במקרה כן רוצה). אז זה בסדר ונורמלי להיות אופטימית. זה מחזיק אותך עוד קצת איתו. אבל לאחר זמן מה, צריך יהיה להבין שאם הוא מתעקש שהקשר בעיניו לא מחייב, ושהוא לא עושה סימנים שהוא באמת רוצה גם כשאת לא איתו, אז זה מה שיש.וכן, יכול להיות לגמרי שהוא יתנהג אחרת כשהוא איתך, כדי להרגיש טוב עם עצמו, וכדי שאת תרגישי טוב איתו באותו רגע, וכדי שבאותו רגע יהיה טוב לו. אבל אם הסימנים של מחויבות ושל חיזור ורצון שלא תעלמי לו לא קיימים, אז המסר הוא ברור וחד משמעי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083