איזון כלכלי בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 20.07.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונית
גבר שחי על חשבוני
20.07.2013 • 18:07

שלום
אני יוצאת מזה חודשיים חודשם עם גבר בגיל 44 גרוש+ילד בן 5אני בת 38 אמא לשני בנים קטנים גרושה וגרה בדירה השייכת לי.הגבר איתו אני בקשר אין בבעלותו דירה,אך הוא אקדמאי ועובד במשרה קבועהמזה שנים.מתפרנס שכר גבוה באופן משמעותי מהממוצע.מאחר והדירה שהוא שוכר קטנה מאוד,יוצא שהוא באופן קבוע נמצא בדירתי.ואף מדבר על כך שלא יחדש את חוזה דירתו בעוד מספר חודשים ויעבור לגור איתי.אך לא מדבר על ההיבט השיתוף הכספי.אני מרגישה שאני לא יודעת למה הוא איתי?אני יודעת שזה מעיד על חוסר ביטחון שלי,אבל באמת שאני לא יודעת,אם המניע הכלכלי קיים אצלו.כי הוא מוקדם מדי דיבר על כך שיגור איתיץואם כך -אני לא רוצה יחסים כאלה לא אמיתיים.ויחסים של אהבה תמורת ניצול כלכלי.מה לעשות?מצד אחד אני חוששת להעלות את הנושא בפניו,כדי שלא יפגע,ומצד שני אני רוצה להגן עלי ועל ילדיי מההיבט הכלכלי.תודה!!

ד"ר אורן חסון
שיתוף והחלטות משותפות
22.07.2013 • 12:06

רונית יקרה,
אתם לא הראשונים ולא האחרונים שזה קורה להם. חשוב שתגני על זכויותייך, ואני חושב שנכון להעלות את השאלה: איך יוצרים איזה שהוא איזון כלכלי?את יכולה, ומותר לך להסביר לו שיש לך ילדים, את לא לבדך בעולם ויש לך אחריות. חשוב לך לשמור עליה, ועל ילדייך. ומותר לך להגיד לו אפילו שאת בטוחה שאת מתפרצת לדלת פתוחה, ושהוא בטח חשב על זה קודם, ובודאי יש לו תוכניות, ושאת סומכת עליו, אבל חשוב לך שהוא ישתף אותך ברעיונות שלו, ויביע את דעתו. אחרי הכל, אם אתם בני זוג, שיתוף והחלטות משותפות הם דבר מאד חשוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083