ידידות או יותר? מה עובר עליו?
יעל
התאהבות חד צדדית?
⌄
שלום רב,
אני בת 40, מאוהבת עד עמקי נשמתי בבחור שעובד איתי.יש לנו המון דברים משותפים, תפיסות, דעות, רצונות וכו'.אנחנו מסתדרים בעבודה מצויין, יש ביננו חיבור מצויין.(אחת העובדות במשרד אמרה לי כי נראה לה שהוא מעוניין בי כך שמדובר במשהו שבולט לעין)לפני 5 חודשים הצעתי לו לקדם את הקשר לזוגי אך הוא אמר שנמצא עדיין בטראומה מגירושים קשים, ומרוכז בגידול הילדים.למרות מה שאמר, אני מרגישה כי הקשר ביננו רק הולך ונהיה נעים יותר. בשיחות ביננו אני שומעת שהוא לא נמצא בקשר אחר או מחפש קשר אחר, ולפעמים אפילו מדגיש זאת בפני (אני תוהה אם כדי לתת לי להרגיש נוח לאחר שסירב להצעתי או מסיבה אחרת?).אם אני לא מגיעה למשרד, הוא מתקשר לשאול מה שלומי.הוא לא עושה זאת עם עובדים אחרים בצוות , אני בטוחה בזה, בדקתי!אנחנו אוכלים ביחד כמעט בכל צהרים, ואם אני שואלת האם X (עובדים נוספים בצוות) לא באה גם לאכול הוא אומר "מה איכפת לי".אני מסיקה שבאיזה שהוא מקום אני חשובה לו, נעימה לו וכו'.אך לא מבינה מדוע זה לא עובר לפסים אחרים, אפילו ידידותיים מחוץ למשרד.אני חוששת להציע מפורשות להיפגש לקפה בערב, אני לא בטוחה שישתף פעולה ואני איפגע מזה. מה גם שאני מרגישה לא בנוח להיות זו שמחזרת אחריו והוא לא משתף פעולה.למרות שכמעט וחולפת לה שנה מאז שהכרתי אותו, אני לא מצליחה להשתחרר. אני מאוהבת בו, חושבת עליו, מתגעגעת אליו, מחכה שתגיע השעה שהוא מגיע למשרד, ומתאכזבת כשהוא יוצא...אני לא מצליחה להסביר את ההתנהגות שלו, האם היא נובעת סתם מאינטרס לשמור על קשר במשרד או מסיבות אחרות.זה לא שהוא לא מדבר עם שאר העובדים, אך איתי הקשר נראה שונה וקרוב יותר.הייתי שמחה לשמוע את דעתך, לקבל ממך קצת עצות איך להשתחרר מהנושא,(כי בתכלס, הוא לא מציע כלום, הוא כנראה לא מעוניין באמת? ,אני מניחה שאם היה מתחרט היה מרגיש פתוח לדבר איתי לאחר שהצעתי לו, לא מדובר במישהו בישן)או איך להבין את ההתנהגות שלו.מה עלי לעשות במצב הזה?תודהיעל
ד"ר אורן חסון
אהבה וידידות?
⌄
יעל יקרה,
העובדה שאת חשובה לו ונעימה לו אינה מוליכה בהכרח למחשבה שהוא רוצה אותך כבת זוג. אולי הוא לא מעוניין ביותר מזה, והוא מתחבר אליך כידידה בלבד. לא קרה לך אף פעם עם גבר, שרצית אותו רק כידיד ולא יותר מזה? אולי אפילו יותר מזה: שהוא אומר לעצמו שהוא כן יהיה מוכן להיות איתך ביחסים אינטימיים, אבל אלה יהיו, מבחינתו, רק קשר זמני, והוא לא רוצה לפגוע בך כאדם, וגם לא בקשר החברי שלכם. ואולי לכן גם הוא לא רוצה להיפגש מחוץ למשרד, כדי שלא להציב את שניכם בסיטואציה שבה הוא יצטרך לשים לך גבולות באופן מפורש יותר.כל זה הוא ניחוש. אני לא באמת יכול לדעת מה עובר בראשו, אלא מסביר את מה שנשמע הכי סביר. וקחי בחשבון שקשר כזה במקום עבודה עלול להיות מסוכן, שכן אם הוא נכשל, לפחות לאחד מכם עלול להיות מאד קשה להישאר במקום ולעבוד כרגיל, ואולי יצטרך לחפש מקום עבודה אחר. ומכיוון שאת הפגיעה יותר מבין שניכם, כפי שזה נראה כרגע, הסיכון הזה הוא בעיקר שלך. ואולי המודעות לסכנה שבכך גם היא תהיה גורם "מצנן" אצלך, אם את מחפשת כאלה.הדרך הכי טובה להשתחרר מאהבה נכזבת, היא להתאהב מחדש. בשביל זה את צריכה להחליט, "בכוח" או שלא "בכוח", שאת מוותרת עליו ומחפשת קשר אחר. אין לי ספק שעם כל אכזבה בנסיון שכזה, המחשבה הראשונה שלך תהיה עליו, אבל אלו תהיינה רק תנודות. חפשי להתייצב במקומות רגשיים אחרים, וככל שזה יצליח יותר, כך תתרחקי ממנו יותר רגשית.תני לעצמך אולי עוד חודשיים של בדיקה עצמית, ואם את מרגישה שזה אופף אותך ואוכל אותך מבפנים ומקשה עליך להמשיך בחייך, אולי כדאי שתשקלי טיפול לזמן מה, כדי להתחזק בתהליך הפרידה הנפשית הזו.