איזון בחיפוש זוגיות: צרכים ורגשות
השואלת
לא מרגישה בצורך של הזוגיות
⌄
שוב שלום דר' חסון,עלי לציין אתה אחד היועצים שמקד אותי בבעיותיי ונתן לי הסתכלות אחרת עליהם.ועל כך אני מודה לך ופונה לך בעוד שאלהישנו דבר שמאוד מפריע לי לאחרונה ואני לא מצליחה להבין מאיפה זה בא.אני בת 28 , לבד יותר משנה. בעברי הרחוק לא הייתי מסוגלת להישאר כך, תמיד חיפשתי איזה גבר שיהיה לצידי על מנת למלא את הרייקנות שהייתה בי. ולכן התחברתי לגברים שלא היו מתאימים עבורי ובקשרים אילו הייתי אבודה והיה לי מאוד קשה. כיום בתהליך חזרה בתשובה הרייקנות נעלמה, אני מרגישה נפלא וטוב לי לבד (משהו שלא יכולתי לסבול שנים). מצד אחד המצב נראה טוב , אני כבר לא תלותית כפי שהייתי, עצמאית, סומכת על עצמי , חל בי שינוי גדול. אך מצד שני המצב שבו אני נמצאת אינו לרוחי. לא נראה לי בריא. אני תמיד שואלת את עצמי מה משמעות הזוגיות עבורי והתשובות שאני נותנת אינן מספקות אותי- מילוי צרכים מיניים ומימוש האמהות (דבר שכיום ניתן למלא גם בדרכים אחרות).כיום אני יוצאת לדייטים כי צריך זוגיות ולא כי אני רוצה.איך ליצור את הרצון לזוגיות ואת הכמהות לכך? פעם הלבד זה מה שהוביל אותי לכך, כיום אני לא יודעת מה כן יוביל אותי לשם.אשמח לתשובתך המכוונת
ד"ר אורן חסון
איזון בין צרכים ורגשות
⌄
שואלת יקרה,
אני לא יודע מה זה "חוזרת בתשובה". במובן הדתי – שאז יכולות להיות לזה השלכות שונות, או במובן הנפשי והאישי שלך, שזה אחרת.יכול להיות שאת מחפשת איזונים. בעבר, נתת לצורך אחד להשתלט עליך, ועכשיו, את מאפשרת לצורך אחר להשתלט עליך, אבל "זוכרת" את הצורך הקודם, ולכן "יודעת" שמשהו לא בסדר. עוד לא מצאת את האיזון בין השניים, שבו תרצי זוגיות, ותחפשי זאת, אבל גם לא תפילי את כל הצלחתך בחיים ואת האושר האישי שלך על זה. אולי את אפילו פוחדת שזה מה שיקרה לך, ולכן את נשמרת ו"לא רוצה" זוגיות. במילים אחרות, את חוששת ש"הגזמת" לצד השני.זוגיות נותנת גם דברים שהם מעבר לצרכים מיניים ומימוש אימהות. היא נותנת גם ביטחון, כי את לא לבד בהורות, והיא נותנת בטחון כלכלי טוב יותר, וחברתי טוב יותר. והיא נותנת גם חיבור רגשי. וכל אלה, כאשר הזוגיות טובה. וכמו כל דבר – תמיד יש סיכונים וסיכוי מסויים לאכזבות. אם תביני שאת יודעת להתמודד עם אכזבות כשזה לא יילך, ואם את מבינה שאת יודעת להעריך סיכויים לא רע (כי אף פעם לא תדעי בודאות – אין דבר כזה לדעת בודאות מראש), תפחדי פחות לגלות, ולסכן את הרגש שלך, בתהליך החיפוש.
אול
איזון בין צרכים ורגשות
⌄
בחרת לומר את המיליםהמתאימים - איזון והבנה שאוכל להתמודד עם קשיים ואכזבות ..תודה :)