איזון בחיים: התמודדות עם חרדות

תאריך פנייה: 08.09.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונן
התנהגות מחשידה
08.09.2016 • 07:37

אשתי ואני נשואים כשנה וחצי ומכירים סך הכל כמעט 7 שנים..אתמול במקרה השאירה את המייל שלה פתוח וראיתי התכתבות מלפני כמה חודשים אם מישהו והוא אמר לה שהוא מתגעגע ושואל אותה על חיי הנישואין וכו..הוא הציע לה במקום במייל לדבר במקום אחר (גימיל ואפליקציה אחרת)אבל היא נתנה לו את המייל השני..בקיצור הם התכתבו רק כמה פעמים לפני כמה חודשים ותוכן ההודעות היה שהוא מתגעגע וכו'.. ששאלתי אותה על זה בהתחלה אמרה שהיא לא מכירה אותו ואז אמרה שהם דיברו לפני שהכרנו כלומר לפני יותר מ 7 שנים ופתאום הוא שולח לה הדועות..האם לייחס לזה חשיבות? צריך לדאוג?תודה

ד"ר אורן חסון
איזונים של חיים
12.09.2016 • 01:16

רונן יקר,
אני לא יודע מה זה המייל השני, וגם לא אוכל לשפוט מהן כוונותיה או היו כוונותיה. אני רק יכול לומר שאתה אומר שמישהו מעברה יצר איתה קשר, ויש סיכוי סביר שאין לה שום דבר אליו עכשיו. כך שיש גם סיכוי סביר ואולי יותר מסביר שאתה נכנס לסרטים, שיכולים גם לקלקל לך את מצב הרוח, וגם לקלקל לשניכם קשר זוגי טוב. אם הייתי מציע לך כפתור קסמים שאם תלחץ עליו תפסיק לדאוג, האם היית לוחץ עליו?לעיתים קרובות אנשים פוחדים ללחוץ על כפתור כזה שמא ייתפסו אחר כך כפריירים, בעיקר בעיני עצמם. כולנו חיים בתנאים שבהם העתיד לא צפוי. לא מבחינה מקצועית, לא מבחינה בטחונית, לא מבחינה כלכלית, וגם לא בעניינים פשוטים כמו התחבורה מחר בבוקר. אנחנו יוצרים לעצמנו חיים שהם די בטוחים, בדרך כלל, ודי ידועים, בדרך כלל, ודי יודעים איך מחר ייראה גם אם לא במדוייק על כל הפרטים, ומאלתרים תוך כדי חיים. ככל שאנחנו בטוחים ביכולת שלנו לאלתר תוך כדי, כך יותר קל לנו לחיות. ככל שאנחנו פחות בטוחים בזה כך אנחנו חרדים יותר ובודקים יותר, והחיים הופכים להיות נוחים פחות. כך שיש למצוא את האיזון הנכון והבריא בין הימור נוראי שבו הסיכוי להצלחה קטן מאד, מצד אחד, לבין חרדה נוראית שמנסה ליצור חיים בטוחים יותר, ובדרך כלל עם הצלחה חלקית מאד, מהצד השני. וכל זה הוא סוג של הארכה לתשובה קצרה: חשוב על כפתור הקסם, ובעיקר חשוב על דרך יציבה אם אתה יכול, שלא תתנדנד בה מצד לצד, וטלטל את כל הספינה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083