איזון בזוגיות: טיפים לשמירה על הקסם

תאריך פנייה: 27.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ישי
זקוק לעיצה
27.01.2007 • 08:40

לד"ר חסוןאני נשוי 13 שנים + 3 ילדים. לפני כחצי שנה חל משבר רציני בנישואין שלנו. גיליתי על רומן שאישתי מנהלת. במקביל הודיעה לי על רצונה להתגרש. משך כל התקופה ניסיתי לשכנע אותה שיש מקום לנסות ולשקם את הנישואין שלנו למרות המשבר . רציתי זאת כיוון שלקחתי אחריות גם על הסיבות שהביאו למשבר הזה וחלק מהם זה צורת ההתנהגות שלי כלפיה משך השנים, קבלתה בבית כמובן מאליו, לא פירגנתי למעשיה ועוד סיבות שכל זוג נשוי מתמודד איתם. לאחרונה, לאחרונה, החליטה לחזור הבית עם הילדים לניסיון שיקום אלא שהיא טוענת כי רגשותיה כלפיי לא השתנו וכי כבר לא אוהבת אותי כבעבר. אמרתי לה כי אשתדל במעשיי להצית בה שוב את האהבה אך לא אוכל לעשות זאת לבד ללא עזרתה. יש בכוונתינו ללכת לטיפול זוגי שלפחות בהתחלה יהיה אינטנסיבי אבל מאידך אני רוצה להיות קרוב אליה, לפצות את עצמי על כל התקופה שהיא לא הייתה בבית, אולם אני מרגיש כאילו אני מעיק עליה, אולי מראה התלהבות יתר דבר שרק מחזק אותה מולי. איך אני יוצר מצב שבו גם היא תרגיש שיש לה חלק נכבד ואחריות למצב בו אנו נמצאים וכי תעשה גם היא מאמץ אמיתי לנסות ולשקם את התא המשפחתי? איך אני מצליח לאהוב אותה ולחשוק בה מבלי להראות חולשה מיצידי? איך אני עושה הכל כדי שהפעם זה יצליח כמו שצריך.?ישי

ד"ר אורן חסון
נתינה בעלת ערך
30.01.2007 • 16:44

ישי יקר,
שאלת שאלה חכמה, שהתשובה לה קשה מאד. אתה נמצא במצב שבו אתה צריך ליצור איזונים חדים כתער בין מה שאתה צריך לעשות כדי שיהיה לה כדאי להיות איתך, לבין מה שאתה צריך לעשות כדי שלא תהיה כל כך מובן מאליו, ושתרגיש איזה שהוא אתגר להתאמץ כדי להיות אתך, ולשמוח כשאתה רוצה בה. טיפול זוגי הוא צעד נכון, אבל הסיכון הוא שהטיפול הזוגי יטפל בעיקר בקשיים, ופחות בחיזור ובאיזונים. בעיקר עם תבלו את רוב השיחות ביחד. נסה לבקש מהמטפל הזוגי שלכם מדי פעם פגישות בנפרד, כדי לדבר על זה. חשוב היטב אחר-כך גם איך לתכנן מראש מצבים שבהם אתם נתקלים ממילא, שבהם תגיב אליה באופן חיובי, אבל גם מכובד. תכנן מראש, זה יילך יותר טוב מאשר רק להגיב. חשוב בעיקר על נתינה, אבל גם החלטות ביוזמה שלך על עניינים שונים, משפחתיים או אחרים (החל מקניות של דברים חדשים או מאכלים חדשים שתרצה להכין), ועד לטיולים. והדבר החשוב – אל תדגיש שאתה עושה בשבילה ונותן לה. תוריד את זה מהלקסיקון שלך. אתה עושה את הכל כי כך הוא הטבע שלך. אתה נהנה ממה שאתה עושה. אתה נהנה מלבשל מאכל חדש, ואתה נהנה מהטיול ביחד, ואתה נהנה מהזמן עם הילדים כי אתה נהנה. בלי לומר זאת. אם תיהנה באמת – היא תרגיש בזה ותעריך אותך על זה, והנתינה הזו תעבור הכי טוב והכי נכון שאפשר. כל הדגשה במילים של הנתינה שלך מורידה מערכה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083