אחריות משותפת בזוגיות: פתרונות מעשיים

תאריך פנייה: 20.10.2006 מס׳ הודעות: 9
חיפוש נושא
אשת הדב
נמאס לי
20.10.2006 • 09:33

לבעלי יש בעיית התעוררות קשה מאוד.זה כמעט כל יום שאני צריכה להעיר אותו עשרים פעם, הוא מתנהג בצורה אגרסיבית בבוקר.כולל הנפת ידיים, אל תיגעי בי, תעזבי אותי.אתמול הוא קרא לי מכשפה מטומטמת , למשל.אח"כ שהוא קם הוא מצטער.הוא מבקש ממני "אל תעירי אותי"הייתי מוכנה לעשות את הניסויי הזה, אם זה היה קשור לעבודה שלו.אך שהעומס נופל עליי, עם ההתארגנות עם הילד לגן, הסעות ועוד סידורים, אני לא מוכנה יותר.

אשת הדב
נמאס לי
20.10.2006 • 09:39

,תוספתבעייתההתעוררות הזאת קיימת מאז שהוא ילד.ההורים שלו היו מעירים אותו בעצבים כבר שהיה מאחר לבית הספר.מכאן, הוא מספר באה לו ההתנהגות הזאת.אז בבוקר הוא תופס אותי כמו אמא שלו( שאני באמת מרגישה שיש לי שני ילדים בבית).לדוגמא: עוד חצי שעה אנחנו צריכים לצאת לעבודה ביחד, והוא ישן.אני לא רוצה להעיר אותו, כי הוא ביקש, אך הדבר פוגע בי, וגם בעבודה, וגם בהכנסה המשפחתית.כך שברור שעוד מעט אאלץ, להתחיל את הטקס הנוראי הזה.מה עושים?כל פעם שאני מנסה לדבר איתו על זה הוא עונה לי: אל תעירי אותי, תני לי להתמודד לבד.

אשת הדב
נמאס לי
20.10.2006 • 09:43

דבר נוסף, אני מאוד מתביישת בהתנהגות הזאת שלו.זה בא לידי ביטוי, כך שאם יש טלפונים, מהעבודה , משפחה אני מנסה להסתיר את העובדה שעשר בבוקר כבר והוא עוד ישן.אין לי ביטחון איתו.אם בלילה הילד יבכה,הוא לא שומע כמובן.אם אני אחליק באמבטיה ואשבור את הרגליים, ואקרא לו הוא לא שומע.והוא לא קם בזמן לשום מקום.כך שאין לי ביטחון כלכלי איתוזהו סוף למגילה.אנא תשובתך

מיכל
נמאס לי
21.10.2006 • 11:52

שלום
לך...אז ככה ..גם אני חיה עם בנזוג עם בעיה דומה.אני מנסה להעיר אותו על פי בקשתו..והוא מסרב..ושאני מתעקשת כמו למשל להרים את השמיכה.הוא צועק..ומקלל.. ומדבר שטויות..... זה משבש לו את החיים.הוא מאחר לפגישות.מאחר לעבודה.יוצא עצבני מהבית..[הוא גם מתנצל שקילל] עכשיו יש לו פרויקט חשוב בעבודה שמצריך אותו לקום מוקדם..ואני בלחץ יותר ממנו... הוא טוען ...יהיה בסדר... אך מה לעשות..זה לא בשלטתו.. מה עושים.?? אחותך לצרה....

ד"ר אורן חסון
לשלם את המחיר בטווח הקצר
21.10.2006 • 15:09

אשת הדוב ומיכל יקר
ות,אני חושש שאין ברירה אלא לשלם את המחיר, בטווח הקצר, כדי שבן הזוג שלך ייקח אחריות. אשת הדוב, הדוב שלך אומר לך שלא להעיר אותו, אז תפסיקי להעיר אותו. הוא לא התעורר, סעי לבד לעבודה, והשאירי אותו בבית. שיתמודד עם הקשיים והלחצים בעבודה לבדו. יש סיכוי טוב שאם הוא ידאג שמא לא יתעורר, הוא גם יגיב יותר טוב להשכמות. במקרים חמורים, כשזה לא עוזר, שלחי אותו למעבדת שינה לבדיקות ולחיפוש פתרונות. בכל מקרה, העבירו את האחריות אל בן הזוג, גם אם בטווח הקצר אתן משלמות את המחיר.אגב, פתרון טכני יכול להיות שעון מעורר חזק, או מחשב עם תוכנת שעון מעורר (יש רבות כאלו שאפשר להוריד), שיהיו בקצה השני של החדר, ויכריחו אותו לקום מהמיטה כדי לעצור אותם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אשת הדב
לשלם את המחיר בטווח הקצר
22.10.2006 • 02:05

תודה על תשובתך.לגבי שעון מעורר חזק- יש, הבעיה היא שהוא מעיר את כל הבית.התינוק ואני מתעוררים, והדב ישן ישן.גם שבעלי מחליט לקום בחמש בבוקר, הוא פשוט מזמין לנו השכמה...שאלה נוספת לי אליך לגבי המשפט ל"שלם את המחיר בטווח הקצר."מה אני עושה שאנחנו צריכים ללכת ביחד לעבודה בבוקר?(בחלק מהימים אנחנו עובדים יחד).מחוייבים לעבוד בשניים,אולי פשוט להפסיק לבוד איתו?, כי ברור שאם זה היה שותף לעבודה אחר הוא היה פחות סומך עליו.שיארגן את כל הדברים בזמן.וכמה לשלם את המחיר שמדובר בארגונים יומיומיים, ילד, גן, הסעות, סידורים דחופים אחרים?אני רוצה לשתף אותך במחשבות שעוברות לי בראש...אני מרגישה שאני כל הזמן " מעירה אותו לחיים", עבורי שינה כל כך עמוקה וארוכה יש בא משהו לא חי. וזה קצת מפחיד אותי השלב הזה שהוא פולט כל מיני מילים שהוא מתחרט שאמר אותם אח"כ.זה השלב הכי לא אמין, מסתבר.הוא מסוגל להגיד לי בבוקר,זה בסדר התעוררתי, את יכולה ללכת למכולת, אני אשמור על הילד.ואז אני חוזרת ורואה שאין השגחה על הילד,, ,והדב ישן.זה קרה כמה פעמים .והיום אני פשוט לא מאמינה לו.ולא נותנת לדבר נוראי כזה לקרות.הרי רק המחשבה מה יכל לקרות מזעזעת אותי כל פעם מחדש.תודהעל עזרתך

מיכל
לשלם את המחיר בטווח הקצר
22.10.2006 • 12:36

תודה על תגובתך..רציתי לספר לך מה קרה היום...הוא ביקש שהעיר אותו בשבע וחצי.ואני ניסיתי וניסיתי..[היתה אמורה להיות לו פגישה מאוד חשובה]והוא אמר לי..תחזרי להעיר אותי בעוד חצי שעה..בעוד שעה..תכיני קפה..ועוד ועוד..כשהתעקשתי בערך ב11 הוא פתח את הפה שלו....ופגע והעליב..ואני נכנסתי לקטע של פגועה..[ובאמת נפגעתי מאוד]..ואמרתי לו שנשבר לי מבעיות השינה שלו.זה פוגע לי בעבודה.אני עובדת בבית.זה פוגע לי בשינה.[הוא ער כל יום עד שלוש ארבע.]מה עושים...? אני עושה את זה מתוך אכפתיות.ודאגה..קשה לי לנטרל את האכפתיות שלי.יש לציין שהוא התנצל..אך הפעם אני לא מוכנה לסלוח.שוב תודה על תגובתך..

ד"ר אורן חסון
ולקטוף את הרווח בטווח הארוך
23.10.2006 • 00:44

אשת הדוב ומיכל יקר
ות,לתת אחריות זה להפסיק לקחת אותה עליכן. לתת לו את האחריות לקום בבוקר,למרות המחיר, ולהפסיק להרגיש אשמה. ואם הוא מרגיש שהוא לא יודע להתמודד עם זה לבדו, שייקח יוזמה ויילך למעבדת שינה (העלו את האופציה). ואם יש דברים הקשורים לילד של הדוב, ושהוא עלול להזניח אותו, אז לא להשאיר לו אחריות מסוג זה. ומיכל, אם הוא הולך לישון מאוחר, זו גם בעיה שלו. את מזיקה גם לו וגם לעצמך באיכפתיות שלך. אולי לא בטווח הקצר, אבל מאד בטווח הארוך.תפסיקו להיות אמא שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אשת הדב
ולקטוף את הרווח בטווח הארוך
23.10.2006 • 08:46

תודה רבה