אחריות זוגית: טיפים להתמודדות

תאריך פנייה: 14.02.2014 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מורן
הסיוט הנורא ביותר
14.02.2014 • 15:26

שלום
!אני נמצאת במצב קצת בעייתי, יותר נכון הסיוט הנורא מכל קרה לי. אני עומדת להתחתן עוד חודשיים ולפני שבוע גליתי שאני בהריון ואז החבר אמר שהוא חושבת על פרידה למרות שהוא אוהב אותי אבל כנראה שהוא טיפוס שלא יכול לחיות ביחד ולקחת אחריות.הבחור מבוגר ממני ב- 16 שנה (אני בת 28), זוהי הזוגיות המשמעותית הראשונה בשביל שנינו, הוא חי לבד הרבה שנים. הבחור חי בחול ואני בארץ, מאז שהכרנו אנחנו "על הקו" יצא גם שלא התראנו חודשיים אבל תמיד שמרנו על קשר בטלפון ובסקייפ . אתמול חזרתי מחו"ל אחרי חודש ימים כשבמהלך השבוע האחרון משהו השתנה. הרגשתי קצת ריחוק (יכול להיות כי באו לבקר אותי מהארץ ולא היה לי כ"כ זמן פנוי אליו). וגם הוא, התכנס בעצמו.אני מבקשת לציין שלאורך כל התקופה שהיינו ביחד הוא סבל מידי פעם ממצבי לחץ ורצון להיות לבד ובשקט. תמיד דברנו ונסינו להתגבר. אבל הפעם הוא פשוט הרים ידיים, למרות שהוא עדיין מתלבט עם לחזור ומה לעשות.הבחור שלי סובל מדיכאון וממצבי רוח, לאחרונה הוא החל טיפול פסיכיאטרי ומתן כדורים. לפני שבוע הוא התחיל לקחת את הכדורים ואז הכל התפרץ (האם יש קשר?) הוא אומר לי שהוא עדיין אוהב אותי אבל כנראה שהוא לא מסוגל לחיות אם אף אחד. גם כשאמרתי לו שיקבל יותר חופש הוא אמר שזה לא החופש הפיסי אלא הנפשי, גם כשאני לא בארץ הוא מרגיש שאני משתלטת לו על המחשבות והוא מרגיש לחוץ, "על סף התקף לב".אני מודה שבהתחלה היו לי ספקות לגביו ובמהלך הקשר עצמו, אבל זה נבע מהפחד שלי להיות בזוגיות ולהיכנס לתוך "חיי הגדולים" גם אני הרבה פעם הרגשתי את התחוש העילאית של להיות לבד, אבל זה עבר כמובן אחרי דקות ארוכות כי בלב שלי אני אוהבת אותו וטוב לי להיות איתו.אנחנו מבינים אחד את השני למרות שלפעמים, בגלל שהוא במצב רוח קשה לו להיפתח.הוא עובד בעבודה קשה (לא פיזית) ומתוסכל ממנה כיוון שהוא לא מגיע לתוצאות. הרבה פעמים הראש שלו שקוע בעבודה וזה גרם לי לעשות לו דווקא על מנת לקבל תשומת לב, שזה אומר להיות צינית, לריב ובקיצור לעשות לו את המוות.אני יודעת שאני יכולה להשתנות כי כבר התגברנו על מכשולים בעזרת מה שאני שידרתי. השאלה היא אם מה שהוא עובר בגלל ההריון, השפעת הכדורים או כי זה לא מתאים?תודה רבה :)

ד"ר אורן חסון
להיות אחראית
16.02.2014 • 11:57

מורן יקרה,
העלית כמה אפשרויות, ואמנם סד הזמן לוחץ (הן בעניין החתונה והן בעניין ההחלטה לגבי ההריון), אבל יש לך עוד קצת זמן לבדוק את האפשרויות. זה יכול להיות בגלל הכדורים, זה יכול להיות בגלל ההריון והנישואים ווהמחוייבות שמפחידים אותו, ובהחלט סביר שבין לבין, קשורה לכך בקשר הדוק גם העובדה ש"עשית לו את המוות" כדי לקבל יותר תשומת לב. לפחות בעניין האחרון, ואולי גם בעניין תחושת החשש מהמחוייבות, את יכולה לעשות משהו, וזה לקחת אחריות על עצמך. אם הוא יבין שאת עוברת שינוי בעניין הזה, שזה אומר לא רק "להבין" שאת יכולה להשתנות, כפי שכתבת, אלא שאת גם באמת מוכנה לעבוד על זה באופן רציני, ללמוד להתמודד, ואם צריך, ברגע שתראי שאת לא מצליחה לבדך, גם בעזרת סיוע מקצועי (קרי: טיפול), הוא יאמין לך יותר. אבל הוא צריך לראות שאת רצינית לגמרי בעניין האחריות שאת לוקחת, ובצד זה גם בכך שאת מבינה את הקשיים שלו - כי אם את באמת מבינה אותם, גם תנהגי כנראה אחרת, כדי לדעת שיש על מי לסמוך. זה קצת קשה בקצב הזה, כשסד הזמן לוחץ, אבל זו צריכה להיות הדרך שלך להקל עליו את הלחצים שלו. ונדמה לי שזה מה שאת רוצה, למרות שמה שתקבלי בסוף לא יהיה כל מה שאת רוצה - בגלל שהראש שלו שקוע היכן שהוא שקוע. אם את מוכנה לזה, לכי על זה. אם את לא מוכנה לזה, אז אולי זו לא הזוגיות הנכונה עבורך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מורן
להיות אחראית
16.02.2014 • 15:14

תודה רבה!!אני מקווה שזה יעזור:)