קשר מורכב: מה עושים?
דונה
לא יודעת מה לעשות.
⌄
שלום
ן דר חסון,אני בקשר של חצי שנה כמעט עם בחור בן 32 שגר לבד ויש לו עסק.אני בת 30 בקרוב ושמתי לב לאחרונה שהוא קצת מתרחק ואפילו נעלם.בהתחלה כשהכרנו הוא אמר לי שהוא אינו מחפש זוגיות רצינית כי הוא מפחד מזה. ניסיתי להוציא מידע אך לא קיבלתי. אני חושבת שאין לו ניסיון במערכות יחסים כל כך. ניתקנו את הקשר ואז הוא חזר והוא לא עזב אותי לרגע, כל פעם דאג לייצור ולשמור על קשר, היינו כל כך קרובים אחד לשני ופתוחים. אך בזמן האחרון הוא נעלם לי הרבה. אציין שלא שכבנו אך כן נפגשנו כמובן.פניתי אליו לאחר היעלמותו של כמעט 4 ימים ודבריו היו:"אולי עדיף שכל אחד ילך לדרכו, אני מרגיש אליך משהו רגשית, אני צריך הפסקה".שאלתי אותו- "אם אתה מרגיש משהו וזה אכן אמיתי למה שלא נמשיך את זה?"הוא בתשובתו: "לא יודע, כל פעם הלב שלי קופץ למעלה".אמרתי לו "תישבע לי שזה לא בלוף?" כי אני לא יודעת אם באמת יש לו אליי משהו נשמע לי שהוא מחרטט אותי כי לא חווינו מספיק פגישות האמת. למרות שלדבר יצא לנו יותר מאשר להיפגש.הוא אמר- "אני לא מבלף, אני נשבע".אמרתי לו שאולי אנחנו צריכים להיפגש בקרוב שוב ולדבר על זה?הוא אמר- "כן, אולי".מאז עברו יומיים בערך ולא שמעתי ממנו, כלום.מחקתי את הטלפון שלו מעצבים, מאכזבה ומציפיות שווא. הוא פשוט נעלם.מה אתה מציע? לשחרר? אני לא רוצה ללחוץ,הוא יודע שאני מעוניינת. לא יודעת מה לעשות.תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
צריך שניים שרוצים.
⌄
דונה יקרה,
לא הכל ברור לי ממה שכתבת. כמו למשל: כתבת "ניתקנו את הקשר ואז הוא חזר ולא עזב אותי לרגע." וגם "אציין שלא שכבנו אך כן נפגשנו". מה בדיוק זה אומר? האם זו היתה פרידה שנעשתה אך לאחרונה, ושמאז הוא "חזר" אבל לא שכבתם מאז? האם זה היה פעם, ולא שכתבם מאז? - כך או כך, משהו שם לא עבד טוב, לפחות מאז החזרה הזו. האם הוא חזר כדי להיות ידיד שלך? האם את שמרת מרחק ממנו?כרגע, למרות שהוא "לא עזב אותך לרגע", משהו השתנה, והוא מתרחק מחדש. הוא לא נלהב ליצור את הקשר ו"לדבר על זה". גם כך עושה רושם, לפי מה שאני מבין, שלא נפגשתם הרבה, ולכן אני לא בטוח שהוא באמת רוצה, או עד כמה הוא באמת רוצה. ברור שאת כן, אבל כדי שהקשר יהיה טוב, צריך שניים שרוצים. אני לא בטוח שהוא רוצה, לפי דברייך, או שיש לו בעיות אחרות, נפשיות או שונות מזה לגמרי, ושאולי אינן קשורות אליך אבל מפריעות לו בקשר. כך או כך, אני לא בטוח שזה טוב עבורך.
דונה
לא שכבנו מעולם
⌄
תודה על התשובה המהירה.ניתקנו את הקשר לפני כמה חודשים ממש בהתחלה שרק הכרנו, כי הוא אמר שהוא לא מחפש זוגיות שהוא מפחד מזה ואני כן מחפשת זוגיות, אז אמרתי לו ביי, הוא אמר גם בי. ולאחר כמה ימים הוא יצר קשר בשנית אך לא דיברנו על למה הוא חזר, הוא המשיך לדבר איתי ברגיל. פשוט המשכנו לדבר כאילו כלום לא קרה. המשכנו לדבר עד זמן זה היות ולא יוצא מזה כלום, והוא פתאום נעלם. כן יצא לנו להיפגש כמה פעמים להיות בדייטים ולא היה משהו מיני, אף פעם. הוספתי את המידע הזה כי רציתי שתדע שלא שכבנו, כי היום כל גבר כמעט ששוכבים איתו על ההתחלה בורח לפעמים. אז לא היה מצב ששכבנו אי פעם, מעולם.ולעומת זאת.. כפי שרשמתי המשכנו לדבר עד זמן זה.. ופתאום הוא לקח צעד אחורה והתחיל להיעלם.. 3 ימים שלא שמעתי ממנו כלום ואני לא באמת יודעת מה קורה. היה פה התחלה של משהו, אבל הוא ברח בלי הסבר. מה שכן ההסבר היחידי שקיבלתי שהוא אמר לי "כל אחד ילך לדרכו ", אז אני מבינה מזה שהוא כנראה לא מעוניין להמשיך.. אבל לעומת זאת הוא גם הוסיף שיש לו משהו רגשי כלפיי, אז הכל קצת מבלבל אותי כי אם יש לו משהו רגשי אליי למה שלא ננסה? ובתשובתו ששאלתי על עוד דייט שנדבר על כך.. הוא אמר "כן, אולי". ובנתיים הוא נעלם.אולי הוא החליט שהוא פשוט אינו רוצה את זה? היתי רוצה שהוא יבוא ופשוט יגיד לי בואי נחתוך. אני לא יודעת לא יצא לי לשאול מה קרה ומה פשר היעלמותו.אבל ברגע שהוא אמר לי "כל אחד ילך לדרכו", הוא לא חתך איתי, הוא אמר את זה אבל שהצעתי לאחר מכן דייט הוא אמר "כן אולי"...אז הבנתי שממשיכים. אבל אין ממנו קשר כלשהו מאז.ונכון צריך 2 שרוצים ובנתיים רק אני בסיפור כי ממנו אני לא רואה דבר. ואגב- לא שמרתי ממנו מרחק. שמרתי מרחק רק שניתקנו קשר בהתחלה והוא חזר כפי שרשמתי וכו'. יכול להיות שהיה לו נוח איתי ונחמד להעביר איתי את הזמן.. והבין שהוא לא באמת רוצה את זה? לא יודעת..השאלה אם אני צריכה לעשות משהו? או פשוט לעזוב אותו? אני ממש רציתי..וחושבת עליו הרבה. אך לא עשוה דבר.תודה.
ד"ר אורן חסון
לא שכבנו מעולם
⌄
דונה יקרה,
יכול להיות שהוא "מצליחן" גדול בכל קנה מידה, ונראה בדיוק לטעמך, ומכאן האכזבה הגדולה שלך. אבל היו לו האופציות להיות איתך בקשר קרוב, והוא לא עשה זאת. או שאת לא לגמרי לטעמו, או שיש לו קשיים אחרים משלו ליצור קשרים. בשני המקרים, עושה רושם שהקשר שלך איתו, אם יהיה, יהיה בעייתי. אלא אם יש לו איזה סיפור חיצוני כלשהו שמפריע לו, ולא סיפר לך עליו, ואולי ייפתר מתישהו (כמו דודה שהוא מרגיש חובה לטפל בה כי היא קרובת המשפחה היחידה שלו ואין לו זמן לעסוק בשום דבר אחר, או סיפור גירושים מסובך שלא רצה לערב אותך בו או כל דבר אחר שיכול להיות). העניין הוא שסביר שזה לא משהו מהסוג הזה, ולכן שזה לא משהו שייפתר בבת אחת, ולפתע השמיים יהיו בהירים ויפים.
דונה
בטוח יש סיבה כלשהי להיעלמותו.
⌄
אני מבינה...יכול מאוד להיות שיש פה איזה "תיק", גירושים בטח לא, אבל משהו אחר הגיוני.אני דווקא חושבת שיש מישהי אחרת בסיפור שלנו, אולי הכיר אחרת חדשה שרצה יותר ממני, או שנבהל שזה הולך למשהו רציני איתי ואולי שומר מרחק ממני כי אני זוכרת גם שהוא אמר לי "אני צריך הפסקה יש לי אליך משהו רגשי שמקפיץ לי את הלב.."אבל לאחר מכן הבנתי כפי שרשמתי- שממשיכים כי אמרנו שנישב לעוד דייט אולי בקרוב ונדבר על זה. אבל הוא מעדיף לברוח מאז.אני גם שמה לב שהוא כל הזמן מחובר ל"ואצאפ"(זה הודעות בטלפון בחינם בטח שמעת).. הוא כל הזמן מחובר שם מה שאומר שהוא מתכתב ולא נח כמעט לרגע.. אני בשום אופן לא יוצרת קשר, כלום. אז אולי באמת יש לו מישהי אחרת..לחשוב שכל פעם אני זאת שהייתי שהוא היה מדבר איתי, בוקר ערב וצהריים וגם לילה.. ועכשיו כבר אין כלום, וכן הוא באמת היה לטעמי, מאוד רציתי ונראה לי גם שפיתחתי סוג של רגש..הוא יודע מזה ואפילו אמר לי בעבר שזה הדדי, האם זה נכון? לא יודעת.אז כפי שרשמת, כנראה שזה משהו שלא יפתר בבת אחת כי בטוח יש משהו פה, סיבה כלשהי.תודה רבה דר אורן.
דונה
יש התפתחויות
⌄
שבוע טוב.רציתי ליידע אותך דר חסון שדיברתי איתו היום שאלתי אם יש לו מישהי אחרת. הוא אמר לא, אבל יש לו היום דייט עם מישהי והוא אמר לי שזה לא ילך בנינו. שאלתי מדוע? הוא אמר שהוא לא מרגיש שזוגיות שלווה וטובה יכולה לצאת איתנו ברמת השיחות האישיות. כשהיינו בדייט ראשון שמתי לב שהוא סגור ומופנם ולא מספר על עצמו וגם לא מתעניין בי ממש.. אז אמרתי לו שאתה בעצמך טיפוס כזה שלא מדבר אז מה אתה רוצה ממני? הבעיה אצלך. הוא אמר נכון יכול להיות שהבעיה אצלי ולשם כך אני אנסה לראות את צודקת ואני אשוב אליך אם את צודקת. אמרתי לו אל תשוב אליי ואל תעשה לי טובות זה נגמר אל תחפש אותי. הוא גם הוסיף שהוא מרגיש שאני הנסיכה הקטנה שלו שהוא כמו אבא שלה עם רצון שלו לחבק אותי ולעזור לי חיבוק אבהי...שהוא רואה בי הילדה הקטנה שלו..ואף הוסיף שלא חסר לי ובחוץ יתחילו איתי מאה. הוא אמר אין לי בעיה שנמשיך לדבר ולך יהיה חבר מפגר וערס. מה הוא חושב לעצמו? שאני המפגרת בעצם? ככ פגע בי. הוא אפילו צחק לי בטלפון. בקיצור אמרתי לו שלום והאמת שאני ממש מרוסקת. :(
ד"ר אורן חסון
זמן עבר
⌄
דונה יקרה,
מן הסתם, ככל שאת חוזרת לדוש בזה, ובעיקר כאשר את מדברת איתו ומבינה את עצמת הפער ביניכם, ואולי גם כאשר הוא טורח להצדיק ולהסביר את עצמו במילים, הכאב צף מחדש. לא שאת מקבלת תשובות ברורות, ולפעמים אפילו להיפך, אבל הכאב צף מחדש. מכאן גם אפשר להבין שככל שתתרחקי ממנו, וככל שיחלוף הזמן, כך יהיה קל יותר. מכיוון שהקשר איתו לא נראה בעל עתיד, אולי כדאי להניח לו ולהשאיר אותו בזמן עבר, כמו שראוי לו להיות, ולא להסיק מזה דבר על מי שאת. כי בסופו של דבר, את מקבלת ממנו מידע בעיקר על מי שהוא, יותר מאשר עליך.
דונה
הוא מציע לי דייט נוסף עם שיחות
⌄
דר חסון תודה על המענה.ומשהו אחרון בהחלט.אני חושבת שיכול מאוד להיות שהוא חשב על מה שאמרתי לו על כך שהוא לא מפתח שיחות ומופנם, ויכול להיות שהוא לקח את זה לתשומת ליבו כי הוא הציע לי ללכת לצאת לאנשהו מחר או מחרתיים ולדבר כמו בני אדם בדייט נורמלי יותר שכלול בתוכו באמת שיחות על הכל.אתה מבין עכשיו למה אני כל הזמן מבובלבת איתו ולא יודעת מה קורה פה ומה באמת עובר לו בראש, שפעם הוא אומר לי א' ולמחרת ב'.אז הוא לא היה סגור שאני הבחורה שלו ועכשיו הוא מוכן לתת לזה אולי צאנס למרות שהוא היה בדייט אחר עם מישהי אחרת כפי שציין.אתה חושב שלא כדאי לתת צאנס זה? כי מהתחלה הכל מעורפל, אתה חושב שתמיד תהייינה בעיות כלשהו?אני לא ידועת מה לעשות לצערי. מצד 1 נורא רוצה אותו ולראות אם יש טעם למשהו פה, מצד 2 נורא מבולבלת ולא רוצה להיפגע כי מספיק פגועה.
ד"ר אורן חסון
לפתור את העניין עד לשקט הנפשי שלך.
⌄
דונה יקרה,
אם את מוכנה לספוג פגיעה נוספת, למען התקווה שמשהו ישתנה, לכי. את מבינה שעד עכשיו זה לא עבד. אני חושש שמה שיקרה הוא שתרצי יותר ממה שהוא ירצה מהיחסים האלה, ולכן במוקדם או במאוחר, בעיקר לנוכח הפגיעה והפגיעות שלך, הוא יצטרך לשים גבול מחדש כדי להבהיר מה הוא רוצה (שזה כנראה פחות), ומה שהיה יחזור להיות שוב. כך שהרבה מאד תלוי ביכולת שלך להיות שוב באותו מקום. ונדמה לי שאת בעיקר חוששת שמא תפסידי משהו אם לא תיפגשי איתו, ושזה מה שיגרום לך עדיין לנסות. כדי שלא תצטערי על כך כל חייך אחר-כך. לפי מה שסיפרת לי עד עכשיו, בכלל לא בטוח שאת באמת מפסידה משהו. כך או כך, בסופו של דבר תפתרי את העניין. בכך לפחות אין לי ספק.
דונה
שלום שוב :)
⌄
דר חסון שלום
לך, רציתי ברשותך להתייעץ איתך אם אפשר.הייתי בדייט הנוסף הזה שדיברתי עליו, הוא באמת בא והציע משום מקום.. וראינו יחד סרט בקולנוע והיה מאוד כיף. אבל לא פיתחנו שיחות לעומק על מנת להכיר יותר טוב ולעומק..כי היה השעה מאוחרת יחסית ובמקום לא היה איפה לשבת אבל לא משנה ראינו בסוף סרט שם.עברו כמה ימים והבחור הזה נעלם לאחר מכן כאילו לא קיים.יצרתי איתו קשר לאחר שבוע בערך והוא קצת היסס לגבי הקשר...וזה אני הבנתי מהריחוק ומזה שהוא קר בתשובותיו.. כנראה שלא היה נראה לו כל זה. המשכנו לדבר 4 ימים בערך כאילו כלום לא קרה.. ואפילו אמרנו שניפגש שוב! ואז ביום שאנחנו אמורים להיפגש? הוא פתאום אומר לי:אולי עדיף שלא ניכנס לזוגיות, אני לעולם לא רוצה זוגיות יותר בחיים שלי כי זה קשה ומעיק וגם ילדים אינני רוצה אז מה זה משנה כבר.שאלתי אותו מה קרה? נכווית בעבר? קרה משהו שאינך רוצה ? אתה בן 32 מה יש לך?. הוא לא הגיב לי. אז אמרתי לו בהצלחה, והוספתי שהוא שפוט גבר אפס.(על כל המשחקים והגנון הזה שהוא השלה אותי כל פעם מחדש).לאחר שעה בערך הוא רשם לי אני אפס שלך וזה לא את בייבי.לא הגבתי ומאז הוא מנסה להתחנף אליי, שולח המון אסמסים ותמונות שלו שואל כל מיני דברים אני בקושי מגיבה או שבכלל לא.. מאוד קרה. מנסה להתרחק.מה הקטע הזה? הוא אפילו רושם לי אהבה שלי וכאלה.. אבל אינך רוצה אהבה, אז מה העניין הזה?כדי לרדת מזה? אני חושבת שהלב שלי נשבר, מרגישה שהוא משחק בי. מה דעתך? המון המון תודה יום טוב שיהיה. :)
ד"ר אורן חסון
בסופו של דבר, תפתרי את העניין
⌄
דונה יקרה,
אם את מוכנה לספוג פגיעה נוספת, למען התקווה שמשהו ישתנה, לכי. את מבינה שעד עכשיו זה לא עבד. אני חושש שמה שיקרה הוא שתרצי יותר ממה שהוא ירצה מהיחסים האלה, ולכן במוקדם או במאוחר, בעיקר לנוכח הפגיעה והפגיעות שלך, הוא יצטרך לשים גבול מחדש כדי להבהיר מה הוא רוצה (שזה כנראה פחות), ומה שהיה יחזור להיות שוב. כך שהרבה מאד תלוי ביכולת שלך להיות שוב באותו מקום. ונדמה לי שאת בעיקר חוששת שמא תפסידי משהו אם לא תיפגשי איתו, ושזה מה שיגרום לך עדיין לנסות. כדי שלא תצטערי על כך כל חייך אחר-כך. לפי מה שסיפרת לי עד עכשיו, בכלל לא בטוח שאת באמת מפסידה משהו. כך או כך, בסופו של דבר תפתרי את העניין. בכך לפחות אין לי ספק.