אחריות בזוגיות: מה עליך לעשות?
אלון
כועסת
⌄
ד"ר חסון שלום,
בעייתי היא כזו, אישתי מאוד כועסת עליי ומרוחקת, לא מעוניינת באינטימיות או כל קירבה זוגית, הדבר כמובן משפיע על כל הדינמיקה בינינו לרעה, משיחה כנה ואמיתית שערכנו היא סיפרה לי שהיא כועסת עליי מפני שבמהלך תקופתנו כזוג היו תקופות ארוכות שלא נהנתה מהמין וכעס עליי מה חשבתי לעצמי שלא דאגתי לה שגם תגמור במהלך הסקס, ומה גרם להתנהג ככה? כמובן שהתנצלתי בפניה ובאמת כבר במספר החודשים האחרונים אני בהחלט מוודא שהיא נהנת וגומרת במהלך הסקס, אולם הכעס עדיין נשאר, היא ביקשה ממני שבאמת אענה לה מדוע עשיתי זאת בעבר , וההסבר מאוד חשוב לה ? מתקשה להצביע על משהו נקודתי היו כל כך הרבה סיבות כיצד מסבירים דבר כזה ולא גורמים למשבר?
ביחד כזוג מגיל צעיר מאוד (20 שנה) נשואים כבר עשור(שני ילדים)
תודה על עזרתך,
ד"ר אורן חסון
האם אתה יכול לקחת אחריות?
⌄
אלון יקר,
לפעמים, דווקא כאשר אתה מתקן את העניין, צף הכעס ועולה ביתר תוקף - על כל התקופה שבה יכולת לנהוג אחרת, ולא עשית זאת. מבחינתה היא צודקת. היא רוצה להבין איזה אדם אתה, או לפחות לוודא שאתה מבין שאתה חייב לה. וזו באמת שאלה. אתה כותב שהיא רוצה לדעת למה התעלמת מהצורך שלה. אני בטוח שהיו סיבות רבות, חלקן אולי קשורות לכעסים שלך עליה, חלקן אולי נובע מהצורך האגואיסטי שלך ליהנות, וחלקן אולי קשור לרתיעה שיש לך, או היתה לך, מסוגים של מעורבות מינית מצידך. וחלקם אולי כי באמת היית חסר התחשבות. אתה יכול לומר לה שהיית אידיוט וחסר התחשבות, אתה יכול לנסות לספר על הקשיים שהיו לך, ושעכשיו אתה רואה שטוב גם לך להתגבר עליהם (והרי זה מה שאתה עושה עכשיו). אבל כך או כך היא רוצה שתיקח אחריות, כדי להבטיח שתהיה אחרת. האם אתה יכול לקחת אחריות?יתכן שהכעס יימשך זמן מה לאחר שתגיד, מה עוד שהיא תרצה לוודא שאתה אומר את האמת. אבל יתכן מאד שאם תהיה כנה וגלוי, ותהיה פשוט בתשובות שלך, היא תבין שעכשיו אתה באמת כן וגלוי, ורוצה, ותגיעו לדרך טובה יותר. בין היתר, גם כי אתה באמת רוצה לדאוג לה ושיהיה לה טוב, כך שיהיה לשניכם טוב.
אלון
האם אתה יכול לקחת אחריות?
⌄
ד"ר חסון תודה על תשובתך,
באמת התנצלתי מעומק הלב ובאמת מאוד משתדל להתחשב ולרצות אותה, אז כרגע אם מבקשת עדיין לשמור מרחק מסוים וזמן כדי לחשוב פשוט לתת לה ? ולא ללחוץ על טיפול זוגי או שיחות? (משהו שמאוד מעצבן אותה). והאם הזמן יכול לרפא את המערכת הזוגית שלנו?
תודה
ד"ר אורן חסון
כדי שלא תלכו לאיבוד
⌄
אלון יקר,
סביר שהיא כועסת שלקח לך כל כך הרבה זמן, ועל השנים שהפסדתם שניכם בזוגיות טובה. יתכן שאולי היא אפילו כועסת עליך, על שגרמת לה להתרחק ממך רגשית. ואז השאלה היא עד כמה היא הספיקה להתרחק.אני לא יודע אם אתה יכולללחוץעליה ללכת לטיפול מבלי להזיק. אולי להיפך - היא צריכה לראות שבאמת השתנית, ושאתה נותן לה מרחב בחירה. אבל כן חשוב שהיא תראה שאכפת לך, ושאם צריך - טיפול זוגי יהיה על הפרקמבחינתך. אבל לנסות לעשות זאת ללא לחץ.צריך למצוא את המינון הנכון. כלומר, כן לדבר על זה, כן להבין שיתכן שהיא התרחקה רגשית ממך, וחשוב אפילו יותר - שאתה מבין שזה יכול היה לקרות. העובדה שאתה לוקח עליך את האחריות, גם אומרת משהו על השינוי שעברת. אבל היא צריכה לראות זאת מצד אחד בלי לחץ, ומצד שני, ברגישות ובמציאת המינון הנכון לשיחות על זה, כדי שתבין שאתה רוצה, וכדי שלא תלכו לאיבוד.