אחיות מקנאות: מה לעשות?
לירון
בעיות עם המשפחה של החבר
⌄
היי :)אני בת 19 ויש לי חבר כשלוש שנים.. הקשר שלנו נורא רציני, ואנחנו רואים עתיד מאוד ברור בייחד..הבעיה שלי היא כזאת, יש לי בעיה נורא גדולה עם המשפחה שלו.. יש לו 2 אחיות קטנה מימנו וגדולה מימנו שהן חברות נורא טובות שמתנהגות כאילו הן ילדות בנות 6. אני לא אתחיל לתאר פה דוגמאות.. כי זה ארוך ואני רוצה לקצר, אבל יש לי בעיה איתן כי הן מתנהגות אליי ואל חבר שלי בצורה נורא לא בוגרת, מעליבה, פוגעת.. כמו שילד קטן יכול להתנהג לפעמים.. הבעיה היא שזה מגיע מבחורה בת 23 ובחורה בת 17, זה שונה.. אי אפשר להתעלם. הן מעירות הערות נורא לא במקום.. הן לפעמים יבואו להגיד לי שלום ויהיו נחמדות, ולפעמים לא רק שלא יתייחסו אליי, אלא גם ייתנהגו אליי בצורה משפילה.. (דוגמא קטנה: שאני אבוא לאחותו בת ה23 ואתעניין בשלומה, והיא פשוט לא תתייחס ותעשה לי מבט "מה את רוצה מימני?").. וזה לא שיש להן בעיות נפשיות או משהו בסגנון.. זה פשוט אופי דפוק.. להורים כמובן אין מילה בעניין.. הן לעולם לא יגידו לבנות האהובות עליהם מילה "רעה".. ורק אני וחבר שלי סובלים מיזה.אני מנסה להתעלם וזה פשוט בלתי אפשרי. זה מגיע למצב שאני סובלת מלהיות אצלו.. אבל אני חייבת כי אני יודעת כמה זה חשוב לו שנעשה אצלו שבתות וכו'..אני מעדיפה שלא להגיד לחבר שלי שזה עד כדי כך מפריע לי כי בכל זאת, זאת המשפחה שלו ואני לא רוצה לפגוע.קשה לי עם המחשבה שהן גיסותיי לעתיד, ואני אצטרך לסבול אותן כל חיי.יש לך עצות איך אני יכולה לשפר את המצב? איך כדאי להתנהג?תודה רבה :)
ד"ר אורן חסון
אחיות שאינן בוגרות, ואולי מקנאות
⌄
לירון יקרה,
החדשות הרעות הן שהן לא בוגרות מספיק כדי להעריך וכדי לכבד את אחיהן ואת רצונו, וגם שאולי הן קטנוניות וחסרות ביטחון עד שהן נותנות לקינאה להוליך אותן. ובהחלט יתכן הן באמת ילדותיות לגילן. זה קורה לאנשים. החדשות הטובות הן שלאורך זמן ועם השנים, יש סיכוי שהן תתבגרנה. מתי זה יקרה, אין לדעת. אולי בעוד שנה, אולי בעוד שנתיים, ואולי בעוד עשר.