אחות שנשארת בזוגיות לא טובה

תאריך פנייה: 10.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רומי
כועסת על החבר של אחותי
10.09.2012 • 16:35

אורן שלום,קודם כל תודה על התשובות שאתה נותן (:אחותי בת 24.5, אני קטנה ממנה בשנה, יש לה חבר בן 30 והם עברו לגור ביחד אחרי שנה וחצי של זוגיות פחות או יותר.האופי שלו קצת קשה, הוא וכחן ואוהב שדברים נעשים בדרך שלו, הוא גם התווכח עם ההורים שלי קצת (בעניני הדירה שהם שוכרים).יצא לי לנסוע עם אחותי ואיתו נסיעה קצרה, ועוד לפני שבאנו לאסוף אותו והוא נכנס לרכב הוא התחיל להתווכח.1. על מאיפה לאסוף אותו, אחותי רצתה לנסוע מדרך מסויימת, הוא אמר שלא כדאי לה, היא אמרה שהיא מעדיפה כן דרך מסויימת, הוא התעקש, אז באנו לקחת אותו מאיפה שהוא רצה.2. היא עשתה קניות של גבינה, והוא התעקש לקחת אותם, להעלות אותם הביתה (היא רצתה לשים אותם בינתיים אצל החברים במקרר ואח"כ רלהעלות הביתה), הוא התעקש ועלה לשים את הקניות למעלה (כולה שקית אחת קטנה).3. ירד עליה שאין לה חוש כיוון והיא לא יודעת להתמצא בדרך. (מה כבר יש להתמצא- הרי יש גיפיאס), ממש ירד עליה, זה לא היה בצחוק ולא מצחיק.בשלב מסויים התעצבנתי ואמרתי לו שאם אני הייתי במקומה- הייתי מעמידה אותו במקומו. הוא ענה אז "שזה היה נגמר ביניינו".ודווקא אמרתי לו שיש לה אחלה כושר התמצאות ושאני מכירה אותה מספיק טוב. (הוא אמר שהוא מכיר אותה וזו חולשה שלה)אני ממש כועסת עליו ועצובה בשבילה. באיזה זכות הוא מוריד לה את הביטחון העצמי? היא נוהגת נהדר ומתמצאת נהדר. חבר אמור לפרגן ולחזק אותה ולא לרדת עליה.כתבתי לה את מה שאני חושבת וביקשתי מראש סליחה שאני מתערבת.אני יודעת שאני לא רואה את התמונה השלמה, אבל בפעמיים האחרונות שנפגשו המשפחה איתו הייתה אווירה שלילית.כשנסעתי איתם- הייתה אווירה שלילית מצידו.(אגב אין ביניינו משהו אישי- עד עכשיו היינו סבבה...)אשמח לעצתך.

ד"ר אורן חסון
לתת לה את הזמן
12.09.2012 • 17:35

רומי יקרה,
בודאי שאת רוצה להגן על אחותך, ובודאי שאת מרגישה פגועה כשאת מרגישה, וכנראה בצדק, שאחותך נפגעת. אלא שאת התשובה לשאלה שלך למה היא נשארת שם, קיבלת בתשובה שלו: "שזה היה נגמר בינינו". היא אוהבת אותו, בין אם זה מוצדק ובין אם לאו, היא חושבת שהוא בן זוג מוצלח, ואולי לא בגלל שהוא דואג לה או לא, אלא בגלל שהיא חושבת שהוא גבר מוצלח, אולי יותר מכל גבר אחר שהיא יכולה להשיג, ולכן תעשה הכל כדי שזה לא ייגמר ביניהם. את והיא אחרות, ואולי את צריכה ללמוד לקבל אותה על מה שהוא חסרון או חוסר בטחון עצמי בעינייך. יתכן מאד שאת צודקת, אבל אם תקלקלי לה, היא תכעס עליך מאד גם אם תעשי לה בזה טובה.לעיתים קרובות, במצבים כאלה אין אלא לתת לה את הזמן, לעשות את הטעויות שלה אם זה כך, או להשיג את האושר שלה, אם זה כך בעיניה, גם אם את חושבת אחרת. ותמיד תמיד להיות שם בשבילה, כשהיא צריכה תמיכה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083