אזור הדמדומים: מה לעשות?
רק אני
חסר לי עיניין
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני אתחיל קצת מהרקע שלי. גדלתי רק עם אימי כילדה יחידה עד לגיל העשרה, עקב גירושים בגיל הילדות המוקדם של הוריי(3). אף פעם לא היתה לי דמות אב בחיי. את מערכות היחסים התחלתי מאוחר בגיל 27. ההתאהבות היתה גורם מאוד חזק בבחירת הקשר. בכל מערכת יחסים שעברתי (אני בשלישית היום, השתיים הראשונות היו מאוד אינטסיביות ונמשכו מספר חודשים) צברתי ניסיון והבנתי בדיעבד לפעול מהרציונל ופחות מהלב (ואני מאוד מודעת למשיכה הבלתי נשלטת, הרצון למצוא חן ולהיות נאהבת בעיניי הגבר בו אני רוצה).אני בת 31 היום, יש לי חבר בגילי שפגשתי לפני שנתיים בחו"ל, בנסיבות מקריות לחלוטין. הוא היה אדיב וטוב אליי, והמין היה ממש טוב. אחרי שחזרתי לארץ הוא לא הפסיק לחזר אחרי, וביקש שנהיה בקשר מחייב כבר מהחודש הראשון להיכרות בנפרד. הוא טוב אליי, קשוב, עדין. אני יותר משכילה (על הדף) ודברנית ממנו.אני לא מרגישה מאוהבת בו. אני מרגישה שהוא פחות איש-שיחה ממני, הוא עדיין איש שיחה, אבל לא ברמת "החפירות" על כל נושא שבעולם, כמוני.אני מפחדת שאני מבזבזת לו את הזמן, או אולי שאעשה טעות גדולה אם אלך ממנו, כי יש בנינו חברות ואינטימיות ומחוייבות גדולה. גורם התשוקה והמשיכה בגלל המוזכר מעלה, לוקה בחסר.חסר לי עיניין.מה לעשות??
ד"ר אורן חסון
אזור הדמדומים
⌄
רק יקרה,
את באזור הדמדומים, והוא לא פשוט. זהו האזור שבו אין טוב ואין רע, אין לבן ואין שחור, יש בו הרבה ורוד ואדום כהה וכחול כהה, והגבול בין הצללים והחושך לבין המקומות המוארים מטושטש. האם להמשיך וללכת לכיוון השמש השוקעת בכל זאת? - קשה לדעת. זה אזור דמדומים. האם תלכו מספיק מהר מערבה והשמש תעלה מעלה, או תלכו לאט מדי, והשמש תשקע בכל זאת? - אני לא יכול לדעת. אלו הן התחושות שלך שצריכות לבוא לידי ביטוי, וברור לי כמה קשה להחליט במצב כזה. בשלב הזה, עוד לא ברור מה יקרה לשמש, ואם יש לכם הכוח הרגשי להתקדם מערבה מספיק מהר. אולי כדאי שתתני לעצמך עוד קצת זמן, ובסוף תדעי.ומשמעותי מאד מה שכתבת, שאת מפחדת שאת מבזבזת לו את הזמן. חשוב שתחשבי עליך בשלב הזה. כשאת בוחרת בן זוג, מותר לך להיות אגואיסטית, ולבחור או לא לבחור, או להסס ולקחת את הזמן, כפי שראוי לך, עד שתדעי טוב יותר. נסי שלא לחשוש ממה שיקרה לו, ולא להיות קורבן של צרכים של אחרים. נסי לשקול את מה שאת מרגישה, ותני לזה יותר מקום, ובסוף תדעי. בין אם כתוצאה של החלטה שתעשי, בין אם כתוצאה של רגע מכונן, ובין אם כתוצאה של עייפות בשל הזמן שעבר.