אז תעזבי אותו!

תאריך פנייה: 17.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
י.
משבר אמון
17.12.2009 • 11:32

החבר שלי ואני באמצע שנות ה- 20 שלנו, וכבר 19 חודשים ביחד. אנחנו מאוד אוהבים ומאוד מעוניינים בהצלחת הקשר, ורואים עתיד של חתונה ומשפחה.עוד מתחילת הקשר, החבר שלי התבטא והתנהג בצורה שגרמה לי בהדרגה לפתח חוסר בטחון וחוסר אמון.הדוגמאות הן רבות, וחלו לאורך כל הקשר, הנה כמה מתוכן:1) כשטייל בחו"ל במשך כמה חודשים, נפגש עם יזיזה שלו (עד כמה שידוע לי, ואני באמת מאמינה בכך - הוא לא בגד בי איתה, אבל עצם הפגישה היא בלתי נסלחת בעיניי).2) יומיים לאחר שאמרתי לו שמפריע לי שילך עם מישהי מסוימת להתאמן, הוא עשה זאת על אף שידע שאפגע, ומבלי להגיד לי מראש על מנת שלא אטרפד זאת.3) התייעץ אתי בעבר האם לקנות כבל לסלולרי על מנת שיוכל לשמור במחשב הודעות מאקסיות שלו.4) ראיתי בפייסבוק תמונות שלו בקומזיץ, שהתרחש בזמן שהיינו יחד, ובו הוא נמרח על בנות אחרות, והן עליו.רוב ההתבטאויות שלו פסקו, אבל אני מאוד מתקשה להניח לעבר ולסמוך עליו. אני מרגישה שכ"כ נפגעתי ממנו, שאני לא מוכנה לשחרר ולאפשר לעצמי להיפגע שוב.זה מגיע לרמה חרדתית של ממש מצדי, אני חושבת על כך כל היום ומדירה שינה בלילה. אני חוששת כאשר הוא מתיידד עם בחורות חדשות, ומאוד מקנאה. מפריע לי כאשר הוא יושב עם ידידות ללמוד, וחוששת מהאפשרות שהם יפגשו אחרי הלימודים. אני לא רוצה למנוע ממנו חברים חדשים, ומודעת לכך שזה יפגע בו, בי ובזוגיות.ובכל זאת, ניסינו לדבר על כך לא פעם, וקיווינו שהזמן יתן מרפה. אך הזמן חלף, ואני מרגישה שהקנאה, חוסר הביטחון והחרדה רק גוברים.מה עלינו לעשות?

ד"ר אורן חסון
אז תעזבי אותו!
18.12.2009 • 00:18

י. יקרה
במכוון כתבתי לך את הכותרת הזו. אם את לא רוצה להיפגע, הכי טוב זה להישאר לבד.אבל האמת היא שאת לא רוצה להישאר לבד. מצד שני, את מרגישה מאד נוח כאשר את כל כך "צודקת". אלא שהצדק שלך מוליך אותך החוצה מהקשר איתו. אם את לא תעזבי אותו (ואת כנראה לא תעזבי אותו), הלחץ שלך יגרום לו ללכת. ולכן אני שואל אותך: מדוע כל כך חשוב לך להיות צודקת, עד שאת לא נותנת לו מנוח, ובעצם, עד שאת לא נותנתלעצמךמנוח?משהו בקשר שלכם לא עובד, ואני לא מדבר על הקשרים שלו עם בנות אחרות. הסתכלי לרגע על דברים אחרים שביניכם. האם יש ביניכם אי הסכמות על החלטות אחרות? למשל, לגור ביחד או לא. למשל, היכן לגור ביחד. למשל, הקשרים שלו עם המשפחה שלו, ושלך עם המשפחה שלך. למשל, תכנון העתיד. בדקי עם עצמך אם את לא משתמשת בצידוק הזה, של קשרים אחרים שיש לו עם נשים אחרות, שרובם נעים בין חברות לבין פלירט שאינו מזיק, כפי שאני מבין, כדי להראות לו שאת יותר "צודקת", ולכן "מגיע לך" להחליט בנושאים אחרים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083